AnonymBruker Skrevet 29. juni 2021 #41 Skrevet 29. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hva gjorde vi før Reko-ringen? Det har gitt meg økt bevissthet og mulighet til å handle økologisk, kortreist, direkte fra produsent, enkelt og greitt! Anonymkode: 7b53f...783 Bondens marked! Har handlet kortreist mat der i mange år jeg. I tillegg, for meg som bor i Bergen: Kjøtt fra den økologiske dagligvaren Reindyrka, som selger kortreist kalv/storfekjøtt fra Larsastova i Granvin, og økologisk kylling fra Homlagarden i Norheimsund. Anonymkode: 0c3c9...364 1
Gjest Blondie65 Skrevet 29. juni 2021 #42 Skrevet 29. juni 2021 Jeg har ikke mulighet til å farte rundt for å handle, men jeg er likevel bevisst på at det skal være kortreist mat. Dessverre er jeg ikke ubundet av pris på varene, men jeg forholder meg til "Nyt Norge" merkingen og leser opprinnelsesland på kjøtt og fisk. Det samme gjelder meieriprodukter. I noe mindre grad hermetikk, men prøver også å forholde meg til det på grønnsaker.
Gjest Smeltemann Skrevet 29. juni 2021 #43 Skrevet 29. juni 2021 (endret) Kjøper kun Norsk kjøtt,da det er tryggere mht medisinering av norske husdyr. Norge har strenge regler for bruk av medisiner på husdyr . Grønnsaker kunne jeg vært mye flinkere på å kjøpe Norsk, da det brukes mye mindre sprøytemiddel i Norge. Tenker ikke på pris da jeg vil ha renest mulig mat. Dyrevelferden er generelt bedre i Norge eller i mange andre land. Endret 29. juni 2021 av Smeltemann
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2021 #44 Skrevet 29. juni 2021 Blondie65 skrev (12 timer siden): Jeg har ikke mulighet til å farte rundt for å handle, men jeg er likevel bevisst på at det skal være kortreist mat. Dessverre er jeg ikke ubundet av pris på varene, men jeg forholder meg til "Nyt Norge" merkingen og leser opprinnelsesland på kjøtt og fisk. Det samme gjelder meieriprodukter. I noe mindre grad hermetikk, men prøver også å forholde meg til det på grønnsaker. Nyt Norge er ikke til å stole på https://norskmat.no/no/nyt-norge/artikler/tine-har-faatt-dispensasjon-for-aa-benytte-importert-kjoett-i-skinke--og-baconost-merket-nyt-norge https://www.nrk.no/ytring/_nyt-norge_-_-eller-_nyt-utland__-1.11650172 https://www.ranablad.no/bildet-av-denne-kjottpakken-skaper-raseri/s/5-42-665248 Anonymkode: b7a84...2f9 2
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2021 #45 Skrevet 29. juni 2021 Kjøper det jeg føler for å kjøpe. Anonymkode: b6403...dca
Gjest Blondie65 Skrevet 30. juni 2021 #46 Skrevet 30. juni 2021 AnonymBruker skrev (18 timer siden): Nyt Norge er ikke til å stole på https://norskmat.no/no/nyt-norge/artikler/tine-har-faatt-dispensasjon-for-aa-benytte-importert-kjoett-i-skinke--og-baconost-merket-nyt-norge https://www.nrk.no/ytring/_nyt-norge_-_-eller-_nyt-utland__-1.11650172 https://www.ranablad.no/bildet-av-denne-kjottpakken-skaper-raseri/s/5-42-665248 Anonymkode: b7a84...2f9 Jeg spiser ikke skinke- og baconost. Melken jeg kjøper er ikke "Nyt Norge" merket. Siste link synes jeg du bør være litt flau over. Der skjedde et uhell, og det er rettet opp i. For øvrig: jeg leser faktisk på pakningen når jeg kjøper kjøtt og fisk.
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2021 #47 Skrevet 30. juni 2021 Blondie65 skrev (7 timer siden): Jeg spiser ikke skinke- og baconost. Melken jeg kjøper er ikke "Nyt Norge" merket. Siste link synes jeg du bør være litt flau over. Der skjedde et uhell, og det er rettet opp i. For øvrig: jeg leser faktisk på pakningen når jeg kjøper kjøtt og fisk. Jeg hadde være mer flau om jeg støttet en industri som tjene penger på dyrs lidelse Anonymkode: b7a84...2f9
DaddyDom Skrevet 2. juli 2021 #48 Skrevet 2. juli 2021 AnonymBruker skrev (På 22.6.2021 den 14.52): Jeg har inntrykk av at mange folk ikke bryr seg så veldig mye om hva slags mat de kjøper på butikken. I hyllene er det fullt av søppelmat - kjøtt og meieriprodukter fra utlandet, mat fullt av billig, usunt fett, haugevis med kjedenes egne merkevarer. Tenker ikke folk på at maten de putter i kurven skal være produsert på en god måte, i et land med strenge regler for dyrevelferd, med lite bruk av antibiotika, og tenker ikke folk på hvem som får pengene fra maten de kjøper? Kjedene lurer oss, de kutter ut produkter fra bondesamvirkene i Norge og erstatter det med egne merkevarer, der de legger kjøtt fra Norge og utlandet side om side (dette har jeg sett flere ganger selv!). De setter sine egne produkter fremst, lager emballasje som er lik slik at vi forveksler den med det vi har tenkt å kjøpe, og setter samme pris på ræl som de gjør på produkter laget i Norge av norske råvarer. Jeg forstår at enkelte har en trang økonomi og må handle med dette i fokus, men det går helt fint an å handle trygt og billig på en gang. Man kan kjøpe varer i sesong, man kan spise litt mindre kjøtt per måltid, man kan la være å kaste mat. Maten i Norge er billig, og de fleste har fint råd til å kjøpe kvalitetsvarer for å støtte norske produsenter. Støtt bondesamvirkene og kjøp deres merkevarer, og les på emballasjen før du handler - så unngår du å dra med deg hjem varer laga i utlandet av råvarer fra dyr fulle av antibiotika og annet som ikke er sunt for helsa di! Anonymkode: c9fa7...4d8 veldig enig. Synes vi burde begrense grensehandelen her kraftig. At vi ikke tok lærdom av dette nå under Corona. Mange næringer ja har slitt, men mange næringer har rapportert rekordtall og bryggeri bransjen og matproduksjon er en av dem.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå