Gå til innhold

Tenker du på trygg, norsk matproduksjon når du handler mat?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hva gjorde vi før Reko-ringen? Det har gitt meg økt bevissthet og mulighet til å handle økologisk, kortreist, direkte fra produsent, enkelt og greitt!

Anonymkode: 7b53f...783

Bondens marked! :opplyser: Har handlet kortreist mat der i mange år jeg.

I tillegg, for meg som bor i Bergen: Kjøtt fra den økologiske dagligvaren Reindyrka, som selger kortreist kalv/storfekjøtt fra Larsastova i Granvin, og økologisk kylling fra Homlagarden i Norheimsund.

Anonymkode: 0c3c9...364

  • Liker 1
Gjest Blondie65
Skrevet

Jeg har ikke mulighet til å farte rundt for å handle, men jeg er likevel bevisst på at det skal være kortreist mat. Dessverre er jeg ikke ubundet av pris på varene, men jeg forholder meg til "Nyt Norge" merkingen og leser opprinnelsesland på kjøtt og fisk. Det samme gjelder meieriprodukter. I noe mindre grad hermetikk, men prøver også å forholde meg til det på grønnsaker.

Gjest Smeltemann
Skrevet (endret)

Kjøper kun Norsk kjøtt,da det er tryggere mht medisinering av norske husdyr. Norge har strenge regler for bruk av medisiner på husdyr .

Grønnsaker kunne jeg vært mye flinkere på å kjøpe Norsk, da det brukes mye mindre sprøytemiddel i Norge. 

Tenker ikke på pris da jeg vil ha renest mulig mat.

Dyrevelferden er generelt bedre i Norge eller i mange andre land.

Endret av Smeltemann
AnonymBruker
Skrevet
Blondie65 skrev (12 timer siden):

Jeg har ikke mulighet til å farte rundt for å handle, men jeg er likevel bevisst på at det skal være kortreist mat. Dessverre er jeg ikke ubundet av pris på varene, men jeg forholder meg til "Nyt Norge" merkingen og leser opprinnelsesland på kjøtt og fisk. Det samme gjelder meieriprodukter. I noe mindre grad hermetikk, men prøver også å forholde meg til det på grønnsaker.

Nyt Norge er ikke til å stole på

https://norskmat.no/no/nyt-norge/artikler/tine-har-faatt-dispensasjon-for-aa-benytte-importert-kjoett-i-skinke--og-baconost-merket-nyt-norge
 

https://www.nrk.no/ytring/_nyt-norge_-_-eller-_nyt-utland__-1.11650172
 

https://www.ranablad.no/bildet-av-denne-kjottpakken-skaper-raseri/s/5-42-665248
 

 

Anonymkode: b7a84...2f9

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper det jeg føler for å kjøpe.

Anonymkode: b6403...dca

Gjest Blondie65
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 timer siden):

Jeg spiser ikke skinke- og baconost.

Melken jeg kjøper er ikke "Nyt Norge" merket.

Siste link synes jeg du bør være litt flau over. Der skjedde et uhell, og det er rettet opp i.

For øvrig: jeg leser faktisk på pakningen når jeg kjøper kjøtt og fisk.

AnonymBruker
Skrevet
Blondie65 skrev (7 timer siden):

Jeg spiser ikke skinke- og baconost.

Melken jeg kjøper er ikke "Nyt Norge" merket.

Siste link synes jeg du bør være litt flau over. Der skjedde et uhell, og det er rettet opp i.

For øvrig: jeg leser faktisk på pakningen når jeg kjøper kjøtt og fisk.

Jeg hadde være mer flau om jeg støttet en industri som tjene penger på dyrs lidelse

Anonymkode: b7a84...2f9

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 22.6.2021 den 14.52):

Jeg har inntrykk av at mange folk ikke bryr seg så veldig mye om hva slags mat de kjøper på butikken. I hyllene er det fullt av søppelmat - kjøtt og meieriprodukter fra utlandet, mat fullt av billig, usunt fett, haugevis med kjedenes egne merkevarer. 

Tenker ikke folk på at maten de putter i kurven skal være produsert på en god måte, i et land med strenge regler for dyrevelferd, med lite bruk av antibiotika, og tenker ikke folk på hvem som får pengene fra maten de kjøper?

Kjedene lurer oss, de kutter ut produkter fra bondesamvirkene i Norge og erstatter det med egne merkevarer, der de legger kjøtt fra Norge og utlandet side om side (dette har jeg sett flere ganger selv!). De setter sine egne produkter fremst, lager emballasje som er lik slik at vi forveksler den med det vi har tenkt å kjøpe, og setter samme pris på ræl som de gjør på produkter laget i Norge av norske råvarer.

Jeg forstår at enkelte har en trang økonomi og må handle med dette i fokus, men det går helt fint an å handle trygt og billig på en gang. Man kan kjøpe varer i sesong, man kan spise litt mindre kjøtt per måltid, man kan la være å kaste mat. Maten i Norge er billig, og de fleste har fint råd til å kjøpe kvalitetsvarer for å støtte norske produsenter.

Støtt bondesamvirkene og kjøp deres merkevarer, og les på emballasjen før du handler - så unngår du å dra med deg hjem varer laga i utlandet av råvarer fra dyr fulle av antibiotika og annet som ikke er sunt for helsa di!

Anonymkode: c9fa7...4d8

veldig enig. Synes vi burde begrense grensehandelen her kraftig. At vi ikke tok lærdom av dette nå under Corona. Mange næringer ja har slitt, men mange næringer har rapportert rekordtall og bryggeri bransjen og matproduksjon er en av dem. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...