Gjest Randi Skrevet 2. oktober 2002 #1 Del Skrevet 2. oktober 2002 Er det noen som har oppskrift på hjemmelaget sennep?? Har hørt at tilsetningstoffer i kjøpsennep ikke er bra.......... :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 6. oktober 2002 #2 Del Skrevet 6. oktober 2002 Jag har hittat två olika recept. nr 1 med senapsfrö - skånsk senap ger ca 3 dl 40 g(ca½dl) brunt senapsfrö 40 g(ca ½ dl) gult senapsfrö 1½ dl vatten 1 msk vinäger 2 msk socker gärna brunfarin eller honning 1 tsk salt ½dl olja (ej olivolja) Använd matberedare eller mixer. Koka upp senapsfröna med vattnet, de blir då något mjukare. Använd stålkninven till matberedaren. Häll frön och vatten i blandskålen/mixern. Låt maskinen gå 3-5 minuter tills senapen fått krämig konsistens av de gula fröna. De bruna finns kvar som små korn. Tillsätt mot slutet vinäger, socker/honning, salt och olja. Förvara senapen i en burk med tätt-slutande lock i sval eller kyl-skåp. Senap med Colman´s senapspulver 1½dl (70g) senapspulver 1 msk vetemjöl 1½ dl vatten 1½ msk vinäger 1 krm salt 3-4 msk socker/honning 2 msk olja (ej oliv) Blanda senapspulver och mjöl i en liten skål. Koka upp vattnet och tillsätt det hett under kraftig omrörning. Låt stå ca 20 minuter så att mjölet sväller och blandningen svalnar. Rör ner vinäger, salt, socker/honning och olja. Förvaras i burk i kyl/sval-skåp. msk= spiseskjed (15ml) tsk= teskjed(5ml) krm= kryddmått (1ml) Hoppas att du förstår vad som menas i recepten. Annars kanske någon annan här på KG kan översätta... Lycka till!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Randi Skrevet 6. oktober 2002 #3 Del Skrevet 6. oktober 2002 Takk, takk for oppskriften. Skal bli kjekt å prøve.... Men jeg vet nå ikke hva " vinager " for noe ? ( Ja med .. prikker over a-en ) Er det svensk for eddik ?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labella Skrevet 6. oktober 2002 #4 Del Skrevet 6. oktober 2002 vinäger betyr eddik, ja Det hørtes jammen lurt ut å lage sennep selv - det må jeg prøve :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labella Skrevet 6. oktober 2002 #5 Del Skrevet 6. oktober 2002 Forresten, hvordan er holdbarheten på hjemmelaget sennep? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Randi Skrevet 6. oktober 2002 #6 Del Skrevet 6. oktober 2002 Jeg har kjøpt den store E- nummerboken. Hørest skummelt ut med ferdig kjøpt sennep ja. Mye annet også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 10. oktober 2002 #7 Del Skrevet 10. oktober 2002 Vinäger är det samma som balsamico eddik. Rödvinseddik, vhitvinseddik med mera.... lycka till!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå