AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #1 Skrevet 20. juni 2021 Lager brød selv og bruker en oppskrift hvor man da bruker 1ts med honning (fordelt på 2 brød). Mini er bare 2,5 måned enda, så brød er jo ikke aktuelt helt enda, men når han skal begynne å få, tror dere det gjør noe om det er bittelitt honning i brødet? (med tanke på at babyer ikke skal ha honning). Anonymkode: 41eaf...2c8
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #2 Skrevet 20. juni 2021 Fant så klart dette nå "Spedbarn under 12 måneder skal ikke spise honning eller produkter som inneholder honning fordi det kan inneholde en bakterie som i sjeldne tilfeller kan gi en alvorlig sykdom som kalles spedbarnsbotulisme" Så da blir det nok ikke det Typisk å finne etter heg har laget tråd Anonymkode: 41eaf...2c8 2
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #3 Skrevet 20. juni 2021 ooog dette "Clostridium botulinum-sporer ødelegges kun ved kraftig varmebehandling, f. eks. en indre temperatur i maten på minst 121 °C i mer enn 12 sekunder eller 100 °C i 25 minutter. I og med at man ikke kjenner produksjonsmetodene til alle produkter, bør spedbarn heller ikke gis varmebehandlet mat som inneholder honning." Jeg steker jo brødene på 210 grader i 30-40 minutter.. nå ble jeg usikker Anonymkode: 41eaf...2c8
TinaChristina Skrevet 20. juni 2021 #4 Skrevet 20. juni 2021 Er du usikker lar du være. Bare la det være uansett så er du trygg. 1
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #5 Skrevet 20. juni 2021 TinaChristina skrev (9 minutter siden): Er du usikker lar du være. Bare la det være uansett så er du trygg. Jada, men hadde vært fint med svar fra folk som eventuelt vet uansett. Men det er bare snakk om en teskje, så hvis jeg dropper den vil det nok ikke merkes heller. Anonymkode: 41eaf...2c8
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #6 Skrevet 20. juni 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jada, men hadde vært fint med svar fra folk som eventuelt vet uansett. Men det er bare snakk om en teskje, så hvis jeg dropper den vil det nok ikke merkes heller. Anonymkode: 41eaf...2c8 Du bytter da bare honningen ut med feks agavesirup eller noe annet Anonymkode: 529ed...c69 2
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #7 Skrevet 20. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Du bytter da bare honningen ut med feks agavesirup eller noe annet Anonymkode: 529ed...c69 Nettopp. Eller, skrev droppe, men mente så klart å erstatte det med noe annet Anonymkode: 41eaf...2c8
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #8 Skrevet 20. juni 2021 52 minutter siden, AnonymBruker said: ooog dette "Clostridium botulinum-sporer ødelegges kun ved kraftig varmebehandling, f. eks. en indre temperatur i maten på minst 121 °C i mer enn 12 sekunder eller 100 °C i 25 minutter. I og med at man ikke kjenner produksjonsmetodene til alle produkter, bør spedbarn heller ikke gis varmebehandlet mat som inneholder honning." Jeg steker jo brødene på 210 grader i 30-40 minutter.. nå ble jeg usikker Anonymkode: 41eaf...2c8 Men kjernetemperatur er nok ikke så høy. Anonymkode: 4a21a...5ed 1
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #9 Skrevet 20. juni 2021 2 hours ago, AnonymBruker said: ooog dette "Clostridium botulinum-sporer ødelegges kun ved kraftig varmebehandling, f. eks. en indre temperatur i maten på minst 121 °C i mer enn 12 sekunder eller 100 °C i 25 minutter. I og med at man ikke kjenner produksjonsmetodene til alle produkter, bør spedbarn heller ikke gis varmebehandlet mat som inneholder honning." Jeg steker jo brødene på 210 grader i 30-40 minutter.. nå ble jeg usikker Anonymkode: 41eaf...2c8 Kjernetemperatur på grove brød er anbefalt å være rundt 95 grader. De når nok ihvertfall ikke 210, hjemmelaget eller ei. Anonymkode: 1b5c4...51c
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #10 Skrevet 20. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Men kjernetemperatur er nok ikke så høy. Anonymkode: 4a21a...5ed Det stemmer, temperaturen i brødet blir ikke høy nok, det kan ikke spises av baby. Anonymkode: 0e701...929
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #11 Skrevet 20. juni 2021 Just now, AnonymBruker said: Kjernetemperatur på grove brød er anbefalt å være rundt 95 grader. De når nok ihvertfall ikke 210, hjemmelaget eller ei. Anonymkode: 1b5c4...51c Unnskyld, leste litt fort! 121 er selvfølgelig mer innenfor rekkevidde, men jeg vil egentlig tro brødet er svidd på utsiden før det når 121 grader også. Du kan alltids sjekke med steketermometer! Anonymkode: 1b5c4...51c
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #12 Skrevet 20. juni 2021 4 hours ago, AnonymBruker said: ooog dette "Clostridium botulinum-sporer ødelegges kun ved kraftig varmebehandling, f. eks. en indre temperatur i maten på minst 121 °C i mer enn 12 sekunder eller 100 °C i 25 minutter. I og med at man ikke kjenner produksjonsmetodene til alle produkter, bør spedbarn heller ikke gis varmebehandlet mat som inneholder honning." Jeg steker jo brødene på 210 grader i 30-40 minutter.. nå ble jeg usikker Anonymkode: 41eaf...2c8 Brødene har ikke en indre temperatur på over 100° i det hele tatt. Baby skal ikke ha brød med honning. Punktum. Anonymkode: 93c11...f49
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #13 Skrevet 20. juni 2021 Baby skal ikke ha noe som helst mat som inneholder honning, selv ikke det minste spor av honning! Anonymkode: 774f8...2b6
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå