AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #1 Del Skrevet 20. juni 2021 Jeg kjøpte 1 kg potetmel fordi jeg skulle lage mange medisterkaker til jul. Og tenkte at jeg kunne bruke resten til å lage kjøttkaker resten av året. Men så bestemte min mann seg for å bli vegetarianer, så nå sitter jeg her da, med altfor mye potetmel! Hva mat lager du med potetmel? Noe som ikke er dessert, og ikke trenger kjøtt 🤔 Anonymkode: 6d462...f2f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #2 Del Skrevet 20. juni 2021 Kan du ikke bruke potetmel som jevning i sauser? Eller hvis du lager vegetarburger? Det er jo med på å binde kjøttet sammen, så jeg vil tro det kan ha samme effekten når du har erstattet kjøttet med en annen proteinkilde. Hvis du har unger, kan du bruke potetmel på såre romper 😅 har potetmel her hjemme, men det blir ikke brukt til matlaging 😂 Anonymkode: ddaac...418 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #3 Del Skrevet 20. juni 2021 Gjøre ren kaffekanna👍 Anonymkode: d19ee...1a7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hvemsomhelst Skrevet 20. juni 2021 #4 Del Skrevet 20. juni 2021 Jeg bruker potetmel for å tykne fruktgrøt, til baking av luftig sukkerbrød, småkaker og lefser.også i kjøttkaker og fiskekaker, saus og tempurarøre. Kan også brukes til kjerringråd, f.eks oppå en våt flekk på tepper, møbler, som pudder og slikt. Det er jo ikke noe det går så mye av, men greit å ha. Det er holdbart lenge. her er tips om litt forskjellig, også noe vegetar. https://potetmel.hoff.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #5 Del Skrevet 20. juni 2021 Falafler, og andre bønne-/grønnsaks "kjøttkaker". Burgere laget på bønner. Sauser og supper. Egentlig alt som trenger binding, eller tykning. Anonymkode: ce6c7...1d7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest byråkrati Skrevet 20. juni 2021 #6 Del Skrevet 20. juni 2021 (endret) Jeg tror det finnes en type pannekake/ sveler/ lapper av potetmel. Men kan ikke oppskriften selv. De kan sannsynligvis lages vegetar-vennlig også, om du vil dele med mannen Endret 20. juni 2021 av byråkrati Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #7 Del Skrevet 20. juni 2021 Potetmel holder seg i årevis, så du må ikke bruke det opp med en gang. Anonymkode: ee751...279 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #8 Del Skrevet 20. juni 2021 Jeg bruker alltid potetmel i woksauser Da klebrer den seg mer til grønnsaker og nudler Anonymkode: 008f3...27e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 20. juni 2021 #9 Del Skrevet 20. juni 2021 1 kg potetmel? Det er to pakker, bare for å lage medisterkaker? Hva koster en pakke? 25 kroner? Det er ikke verdens undergang om du kaster det. Eller så kan du lage sukkerbrød eller potetmelstopper. (jeg vet du ikke ville ha forslag til dessert, men begge disse er jo strengt tatt kaffemat ) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2021 #10 Del Skrevet 20. juni 2021 Personlig hadde jeg brukt det til å lage kjøttkaker. At samboer blir veggis betyr ikke at jeg hadde blitt det. Anonymkode: 6bdc2...678 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2021 #11 Del Skrevet 21. juni 2021 AnonymBruker skrev (På 20.6.2021 den 5.38): Jeg kjøpte 1 kg potetmel fordi jeg skulle lage mange medisterkaker til jul. Og tenkte at jeg kunne bruke resten til å lage kjøttkaker resten av året. Men så bestemte min mann seg for å bli vegetarianer, så nå sitter jeg her da, med altfor mye potetmel! Hva mat lager du med potetmel? Noe som ikke er dessert, og ikke trenger kjøtt 🤔 Anonymkode: 6d462...f2f Falafler i tynnbrød med grønnsaker og hummus Tynnbrød ( 4 stk) 255 g hvetemel 200 g kokende vann (= 2 dl) 30 g potetmel (= ca 3 ss) 1 ts tørrgjær 1 ts salt 18 g solsikkeolje eller annen nøytral olje (= ca 1,5 ss) 1. Ha 170 g av hvetemelet i bakebolle og hell på det kokende vannet. Bland kjapt sammen til en jevn, tykk røre. Dekk til bollen og la det stå og hvile i minst 20 min. 2. I en annen bolle, bland sammen resten av hvetemelet (= 85 g), potetmel, gjær og salt. Tilsett til slutt oljen. Bruk en spiseskje og bland til en smulet, tørr miks. Tilsett dette i den første melmiksen. 3. Elt i vei! Det kan virke tørt og smuldrete med en gang, men du ser snart at det begynner å bli en jevn og smidig deig. 4-5 minutters elting må til, og du skal ende opp med en helt jevn deig. Form den til en ball, dekk til bollen og sett den til heving i ca 1 time. 4. Del den ferdig hevede deigen i 4 omtrent like store deler. Kjevle ut til tynne leiver og stek i tørr, varm stekepanne til de er gylne og boblete på begge sider. Jeg bruker full guffe på panna. Legg brødene i et klede etter steking, så holder de seg myke og gode. Falafel 1 boks kikerter, hermetisk ½ stk løk 1 fedd hvitløk ½ ss finhakket persille eller koriander ¼ ts paprikapulver ¼ ts spisskummen ¼ ts kardemomme ¼ ts chilipulver ¼ ts salt ¼ ts pepper 30 g potetmel Skyll kikertene, fihakk grønnsakene og urtene. Ha alle ingrediensene i en food processor. Obs - kun 5 ss av kikertmelet. Kjør sammen til en grov mos. Form små baller omtrent så store som golfballer som du trykker litt flate. Forvarm en stor stekepanne. Stek falaflene gylne på begge sider i litt olje. Legg dem over på en tallerken med tørkepapir etter hvert som de er ferdige. Søtpotetburgere (5-6 stk) 300 g søtpotet 100 g løk 2 dl havregryn 2 dl potetmel 1 ts salt Litt grovkvernet pepper Olje til steking Hvis du vil: Tilsett finhakket chili i farsen, eller stek med chiliolje i stekepannen. – Finhakk løk og surr det i stekepanne i litt olje i 5 – 7 minutter (til løken er myk og blank). – Rasp søtpotet mens løken surrer. – Kna alle ingrediensene godt sammen for hånd i en stor bolle, bruk gjerne engangshansker eller vann på hendene så farsen ikke kleber seg fast. – La farsen hvile i kjøleskap i 30 – 60 minutter. – Form burgere 2 – 3 cm tykke, stek i litt olje i stekepanne på middels varme (ca 5 minutter på hver side). Tilsett mer olje i stekepannen hvis det trengs. Ikke stek for lenge, da blir de tørre. Anonymkode: 77434...15b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå