Gå til innhold

Vaniljesaus med hele egg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har noen prøvd å lage vaniljesaus med hele egg? Fant denne oppskriften, men har bare laget med eggeplommer før, så det hadde vært kjekt å vite om noen har prøvd. 

Tar gjerne imot andre oppskrifter med hele egg eller uten egg også. 

 

Anonymkode: 3f4c0...a4d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har ikke prøvd, men vaniljesaus er jo en type "custard", og når man lager custard så bruker man jo eggeplommene istedenfor hele egget :vetikke:

Anonymkode: f5096...6d3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ha unngått å bruke eggehvitene (de kan brukes til andre ting, f.eks. pikekyss) fordi det rett og slett er større risiko for at sausen klumper seg (altså at proteinene i eggehviten koagulerer).

Eggehviten inneholder rundt 90 % vann, mens eggeplommen har består av omtrent 50 % vann. I tillegg inneholder eggeplommen 32,5 % fett, mens eggehviten har omtrent ingenting (0,2 %). Det høye fettinnholdet skyldes såkalte lipidproteiner, og de oppfører seg annerledes enn proteinene i eggehviten. 

Når du rører/pisker i f.eks. en vaniljesaus, emulgerer du fettet og vannet. Du lager rett og slett en forbindelse mellom fettet og vannet.  Og det er dette som gjør vaniljesausen glatt i stedet for klumpete.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...