Charlotte66 Skrevet 17. juni 2021 #1 Skrevet 17. juni 2021 Er det trygt å spise når man er gravid? Har lest at bakterier kan godt overleve i tørrfisk
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2021 #2 Skrevet 17. juni 2021 Bacalao (klippfisk) er ikke det samme som tørrfisk. Anonymkode: 075c5...d61
ashera Skrevet 17. juni 2021 #3 Skrevet 17. juni 2021 Klippfisk er saltet og tørket fisk, og saltet gjør at bakterier får dårlige vekstvilkår: "Hva er det som gjør at klippfisk kan lagres så lenge? Hovedgrunnen er salting og tørking. Når man produserer klippfisk legges salt og flekket fisk lagvis, og dette medfører at vannet i fisken bytter plass med saltet. Altså, salt inn i fisken og vann ut. Deretter tørkes den salte fisken (saltfisk) til klippfisk. Mye salt etterfulgt av en tørkeprosess sørger for at bakterier som vanligvis er et problem i fersk fisk ikke får noen sjanse til å vokse og forkorte holdbarheten." https://nofima.no/blogg/vellagret-ost-og-skinke-ja-takk-men-hva-med-vellagret-klippfisk/ I tillegg vannes klippfisken ut og kokes, så det skulle være veldig trygt. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå