Gjest Mylia Skrevet 10. september 2005 #1 Skrevet 10. september 2005 Jeg skal ha besøk av fire venninner førstkommende onsdag kveld og har for en gangs skyld ikke peiling på hva jeg skal servere. Er ute etter en rett som ikke tar altfor lang tid å lage siden jeg jobber hele dagen i forkant og ikke har timevis til rådighet. De er "godt vant" så det bør iallefall ikke være tacos eller noe i den duren.. Det er ikke så nøye om det koster litt.
Arkana Skrevet 10. september 2005 #2 Skrevet 10. september 2005 En god pai? Har flere oppskrifter i dagboken min, f.eks. Skinkepai m/brokkoli og sopp og Tomatpai med auberginer og chorizo Midtsommerpai Tre forskjellige typer skinkepai Kyllingpai Spinat, ricotta og bulgurpai Tre typer kyllingpai Tapas? Da finner alle noe de liker. Oliven, chorizo, artisjokkhjerter, nøtter, spekeskinke, aïoli, forskjellige dipper, små kjøttboller i krydret tomatsaus, frittata, stekte kyllinglår, pasta-/ris-/couscous-salat, krabbekaker, forskjellige oster, spanske krydrete poteter osv. Eller hva med helt enkelt reker eller annen skalldyr med godt tilbehør? Eller ost, kjeks og vin?
Gjest Gjest Skrevet 11. september 2005 #3 Skrevet 11. september 2005 Takk, Arkana, jeg tror faktisk at jeg ender opp med en gryterett du tidl. har anbefalt. (den med styekte kyllinglår) Lager både den og hjemmelaget potetmos den kvelden i forveien, enkelt og greitt!
Arkana Skrevet 11. september 2005 #4 Skrevet 11. september 2005 Takk, Arkana, jeg tror faktisk at jeg ender opp med en gryterett du tidl. har anbefalt. (den med styekte kyllinglår) Lager både den og hjemmelaget potetmos den kvelden i forveien, enkelt og greitt! ← Den ja! Den er det lenge siden jeg har laget. Den er i allefall veldig god, og kan, som du sier, lages i forveien. Så det er veldig praktisk. Og den kan fint fryses også.
Gjest lidia ii Skrevet 13. september 2005 #5 Skrevet 13. september 2005 hmm, kunne du lagt ut oppskriften på denne gryteretten en gang til? Fikk lyst til å lage den, jeg... -lidia-
Arkana Skrevet 14. september 2005 #7 Skrevet 14. september 2005 (endret) Jeg pleier å bruke frosne kyllinglår (tiner dem først da) som jeg bruner raskt først og tar ut. Så freser jeg hakket løk og hvitløk, har i gulrot, sellerirot, selleri, pastinakk (og hva jeg måtte ønske) i store biter. Heller på en boks hermetiske tomater, har i timian, oregano, laurbærblad, salt og pepper, og legger kyllingen på toppen. Heller på hønsebuljong (terning/fond + vann) og rødvin så det nesten dekker og lar putre en times tid. Noen ganger har jeg i litt fløte på slutten. Serverer med hjemmelaget potetmos. Endret 14. september 2005 av Arkana
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå