Gå til innhold

Er det ille å spise kylling, svin og biff sammen i samme måltid?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

F. eks. i wok?

Kjæresten min insisterer på at dette er sant. Det høres galt ut for meg, men jeg kan ikke finne noen vitenskap som støtter det.

Anonymkode: 8d02c...679

Videoannonse
Annonse
Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

For mye kjøtt etter min mening, men ille hvorfor skulle det være det?

AnonymBruker
Skrevet

Ser virkelig ikke poenget med så mye kjøtt i en middag, selv ved wok, men folk gjør jo som de vil. Kan jo ikke si at det er direkte ille. 

Anonymkode: 66d21...f6a

  • Liker 1
Gjest Maxwell
Skrevet

Det er ikke ille, men det blir i meste laget. 

AnonymBruker
Skrevet

Høres ut som en godt toppet pizza. 

Anonymkode: d8836...b76

  • Liker 2
Skrevet

Hvis den samlede mengden kjøtt ikke blir større enn hvis man bruker bare én type, ser jeg ikke problemet

 

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Det er forskjellige typer kjøtt i f.eks tapas og grillspyd.

Anonymkode: a1133...066

  • Liker 1
Gjest Hvemsomhelst
Skrevet

På kinarestauranter kan man kjøpe shop suey med både kongereker, kylling og annet kjøtt.  Det er godt.

AnonymBruker
Skrevet

Høres fråtsete ut.

Anonymkode: 606cf...19e

  • Liker 1
Skrevet

Hvorfor antar man at det brukes mer kjøtt bare fordi det er ulike typer?

Jeg fryser ofte ned rester og lager en resteform med pasta, det jeg har av grønnsaker, og kjøttboller, skinke, pølse, kylling - det jeg har hatt til overs fra middager. Betyr på ingen måte at det blir mer kjøtt på den måten.

Og selvsagt er det ikke noe galt i det.

  • Liker 8
AnonymBruker
Skrevet

Hørtes litt spesielt ut i en wok. 

Men kombinerer gjerne flere typer kjøtt på grillen, eller på raclette. Kan også fint lage pizza med biffstrimpler + pepperoni. 

Anonymkode: 1514c...72f

AnonymBruker
Skrevet

Du får alt dette hvis du går på hvilken som helst indisk restaurant og bestiller "Grill Mix". Den heter seff ikke det samme alle steder, men gjerne noe ala "Grill Mix Royal", "Tandori Grill Mix".

Anonymkode: d5e9f...0d3

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Baconsurret mozzarellafylt kyllingfilet er jo helt fantastisk 👌🏻

Har ingen problem med å blande flere typer kjøtt i samme rett 😄

Anonymkode: 46388...1ee

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 20.48):

Høres fråtsete ut.

Anonymkode: 606cf...19e

Hvorfor er det mer fråtsete å spise forskjellig typer kjøtt enn en type? Jeg lager av og til en variant av fajitas med storfe, svin og kylling. Det går bare mindre av hvert slag enn om jeg skulle brukt bare en type. Jeg kjøper jo ikke en kilo kjøtt, bruker 200 gram og kaster resten, heller! Er det det du ser for deg? :klo:

AnonymBruker
Skrevet

Jeg tenker det fungerer veldig fint i mange sammenhenger. 

F.eks. når man går på en skikkelig mexicansk restaurant og bestiller forskjellige små lomper med fyll. Da tar man gjerne noen med kylling og noen med biff og noen med annet kjøtt. Og så får man det servert på samme tallerken. 

I wok ville det nok typisk skjedd hos oss hvis vi hadde litt forskjellige kjøttrester som skulle brukes. Ser ikke problemet så lenge smakene passer sammen.

Anonymkode: f1c7c...962

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 20.37):

F. eks. i wok?

Kjæresten min insisterer på at dette er sant. Det høres galt ut for meg, men jeg kan ikke finne noen vitenskap som støtter det.

Anonymkode: 8d02c...679

Hvorfor det? :klo:

De fleste kjøkken i verden kombinerer jo svin og biff - svinefett og hodekjøtt fra ku eller sau er det vi i norge kaller "pølser", feks. Å spe ut kjøttdeig fra ku med kylling vil også være sunt - du ønsker jo å begrense inntaket av rødt kjøtt. 

Athena79 skrev (På 9.6.2021 den 20.38):

For mye kjøtt etter min mening, men ille hvorfor skulle det være det?

Hvorfor? Ja, "kjøtt" i Norge kommer i 400-800 g forpakninger, men det er jo ikke akkurat noen som tvinger deg til å bruke alt i en middag. Å dele opp pakkene sånn at en middag til en familie inneholder 200 g er helt normal adferd. Da putter man det resterende enten i frysa, lager en porsjon middag til å fryse ned eller bruker 200 g neste dag til noe annet. 

Anonymkode: 8aa02...496

AnonymBruker
Skrevet

Syns det høres greit ut for å bli kvitt restemat. Men å kjøpe inn for å lage dette? Nei.

Anonymkode: d2ed7...d5f

AnonymBruker
Skrevet

Jeg synes ikke det, høres godt ut. :) Jeg vet ikke hvor god ide det er å steke dem i den samme panna da, med mindre alt er stekt fra før, og kun skal varmes opp. 

Anonymkode: a6280...f67

AnonymBruker
Skrevet

Ok, hva med bare 2 typer kjøtt da?

Anonymkode: 8d02c...679

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Jeg synes ikke det, høres godt ut. :) Jeg vet ikke hvor god ide det er å steke dem i den samme panna da, med mindre alt er stekt fra før, og kun skal varmes opp. 

Anonymkode: a6280...f67

Hvorfor ikke?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...