Gå til innhold

Kan man lage potetstappe med skall?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

De sier at skallet er den sunneste delen av poteten.

Funker det å lage potetstappe med skallet på? Blir det en suksess?

Anonymkode: ccec5...937

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes det er veldig godt. Personlig foretrekker jeg å da bruke poteter med tynt skall. I stedet for å koke potetene hele deler jeg dem i biter først slik at det ikke blir så store skallbiter i mosen.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ja, vi gjør alltid det. Men jeg liker også stappe med litt tyggemotstand.

Anonymkode: 87b41...312

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør alltid det for å få ekstra mineraler i kosten 😁👏🏻 Som noen over her skriver, så deler jeg potetene opp i mindre biter først. Går kjempefort å koke dem også da 🙂 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, det er det beste jeg vet :)   spiser alltid potet med skall jeg, syns det er så godt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg gjør som de over, koker i biter (gjør det uansett for å korte ned koketiden) så bitene av skall ikke blir store. Synes potetstappen blir minst like god, og ser lit rustikk og kul ut.

Anonymkode: b3715...c6b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bruker alltid skal(sålenge det ikke er sånne med mørkebrunt skittent skall på da). Bruker stort sett alltid stavmikser når jeg moser så da moses det godt inn uansett.

Anonymkode: d8e22...852

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hvis potetene har tynt skall, hender det at jeg gjør det. Men jeg koker dem hele og deler dem i biter før jeg moser. Synes mosen blir mindre vassen når man koker potetene hele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager stappe av mandelpoteter og jeg skreller dem aldri. Vasker dem godt før jeg koker dem og moser dem med skallet på. Syns det smaker best med skall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er godt det, ja.
Men husk å skylle/skrubbe potetene godt først.

Anonymkode: ae8d4...b66

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 16.44):

Bruker alltid skal(sålenge det ikke er sånne med mørkebrunt skittent skall på da). Bruker stort sett alltid stavmikser når jeg moser så da moses det godt inn uansett.

Anonymkode: d8e22...852

Jeg synes du burde slutte å bruke stavmikser til dette.

Anonymkode: ae8d4...b66

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 16.44):

Bruker alltid skal(sålenge det ikke er sånne med mørkebrunt skittent skall på da). Bruker stort sett alltid stavmikser når jeg moser så da moses det godt inn uansett.

Anonymkode: d8e22...852

Min erfaring er at med stavmikser blir det mer potetlim enn potetstappe. Har du noe tips for å unngå det problemet? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes potetstappe med skall er omtrent like guffent som å få hår i munnen. Det kan nok gå med nypoteter og andre med svært tynt skall, men jevnt over er det tommel ned fra meg.  👎 I alle fall ikke noe du serverer gjester. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ullvott skrev (15 minutter siden):

Jeg synes potetstappe med skall er omtrent like guffent som å få hår i munnen. Det kan nok gå med nypoteter og andre med svært tynt skall, men jevnt over er det tommel ned fra meg.  👎 I alle fall ikke noe du serverer gjester. 

Joda, jeg serverer gjester også stappe med skall, men som sagt, bruker alltid mandelpotet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
Ullvott skrev (29 minutter siden):

Jeg synes potetstappe med skall er omtrent like guffent som å få hår i munnen. Det kan nok gå med nypoteter og andre med svært tynt skall, men jevnt over er det tommel ned fra meg.  👎 I alle fall ikke noe du serverer gjester. 

Enig. Urk! :sprettoy:

Anonymkode: a7bc1...a4d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ytmnd

Forstår ikke at folk fjerner skallet, beste med hele poteten! Både smak og næring.

Endret av ytmnd
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
ytmnd skrev (1 time siden):

Forstår ikke at folk fjerner skallet, beste med hele poteten! Både smak og næring.

Men hva med jord, smuss, gjødsel, ekle bakterier og plantevernmidler 😨

Anonymkode: ccec5...937

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ytmnd
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Men hva med jord, smuss, gjødsel, ekle bakterier og plantevernmidler 😨

Anonymkode: ccec5...937

Spiser du poteten rå uten å vaske den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...