Gå til innhold

Kan man lage potetstappe med skall?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

De sier at skallet er den sunneste delen av poteten.

Funker det å lage potetstappe med skallet på? Blir det en suksess?

Anonymkode: ccec5...937

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg synes det er veldig godt. Personlig foretrekker jeg å da bruke poteter med tynt skall. I stedet for å koke potetene hele deler jeg dem i biter først slik at det ikke blir så store skallbiter i mosen.

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Ja, vi gjør alltid det. Men jeg liker også stappe med litt tyggemotstand.

Anonymkode: 87b41...312

  • Liker 1
Skrevet

Ja, jeg gjør det når det skal gå fort eller jeg skal bruke opp reste-poteter

Skrevet

Jeg gjør alltid det for å få ekstra mineraler i kosten 😁👏🏻 Som noen over her skriver, så deler jeg potetene opp i mindre biter først. Går kjempefort å koke dem også da 🙂 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Ja. 

Anonymkode: 96a0a...c6f

Skrevet

Ja, det er det beste jeg vet :)   spiser alltid potet med skall jeg, syns det er så godt. 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg gjør som de over, koker i biter (gjør det uansett for å korte ned koketiden) så bitene av skall ikke blir store. Synes potetstappen blir minst like god, og ser lit rustikk og kul ut.

Anonymkode: b3715...c6b

AnonymBruker
Skrevet

Bruker alltid skal(sålenge det ikke er sånne med mørkebrunt skittent skall på da). Bruker stort sett alltid stavmikser når jeg moser så da moses det godt inn uansett.

Anonymkode: d8e22...852

  • Liker 1
Skrevet

Ja, hvis potetene har tynt skall, hender det at jeg gjør det. Men jeg koker dem hele og deler dem i biter før jeg moser. Synes mosen blir mindre vassen når man koker potetene hele.

Skrevet

Jeg lager stappe av mandelpoteter og jeg skreller dem aldri. Vasker dem godt før jeg koker dem og moser dem med skallet på. Syns det smaker best med skall.

AnonymBruker
Skrevet

Det er godt det, ja.
Men husk å skylle/skrubbe potetene godt først.

Anonymkode: ae8d4...b66

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 16.44):

Bruker alltid skal(sålenge det ikke er sånne med mørkebrunt skittent skall på da). Bruker stort sett alltid stavmikser når jeg moser så da moses det godt inn uansett.

Anonymkode: d8e22...852

Jeg synes du burde slutte å bruke stavmikser til dette.

Anonymkode: ae8d4...b66

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 16.44):

Bruker alltid skal(sålenge det ikke er sånne med mørkebrunt skittent skall på da). Bruker stort sett alltid stavmikser når jeg moser så da moses det godt inn uansett.

Anonymkode: d8e22...852

Min erfaring er at med stavmikser blir det mer potetlim enn potetstappe. Har du noe tips for å unngå det problemet? 

Skrevet

Jeg synes potetstappe med skall er omtrent like guffent som å få hår i munnen. Det kan nok gå med nypoteter og andre med svært tynt skall, men jevnt over er det tommel ned fra meg.  👎 I alle fall ikke noe du serverer gjester. 

  • Liker 3
Skrevet
Ullvott skrev (15 minutter siden):

Jeg synes potetstappe med skall er omtrent like guffent som å få hår i munnen. Det kan nok gå med nypoteter og andre med svært tynt skall, men jevnt over er det tommel ned fra meg.  👎 I alle fall ikke noe du serverer gjester. 

Joda, jeg serverer gjester også stappe med skall, men som sagt, bruker alltid mandelpotet.

AnonymBruker
Skrevet
Ullvott skrev (29 minutter siden):

Jeg synes potetstappe med skall er omtrent like guffent som å få hår i munnen. Det kan nok gå med nypoteter og andre med svært tynt skall, men jevnt over er det tommel ned fra meg.  👎 I alle fall ikke noe du serverer gjester. 

Enig. Urk! :sprettoy:

Anonymkode: a7bc1...a4d

  • Liker 1
Gjest ytmnd
Skrevet (endret)

Forstår ikke at folk fjerner skallet, beste med hele poteten! Både smak og næring.

Endret av ytmnd
AnonymBruker
Skrevet
ytmnd skrev (1 time siden):

Forstår ikke at folk fjerner skallet, beste med hele poteten! Både smak og næring.

Men hva med jord, smuss, gjødsel, ekle bakterier og plantevernmidler 😨

Anonymkode: ccec5...937

  • Liker 1
Gjest ytmnd
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Men hva med jord, smuss, gjødsel, ekle bakterier og plantevernmidler 😨

Anonymkode: ccec5...937

Spiser du poteten rå uten å vaske den?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...