AnonymBruker Skrevet 8. juni 2021 #1 Skrevet 8. juni 2021 Vi gifter oss i slutten av august. Vi har et leid lokale hvor maten kommer via catering og det er ikke noe bar. Vi tenker å dekke drikke til maten, samt gi alle gjestene én bong hver etter maten, som de kan veksle til et glass vin, en øl, cider, brus e.l. Utover dette kan de kjøpe av oss. Personale fra cateringen vil bistå med denne salgsordningen og/eller det vil baseres på tillit. Spørsmålet er: har noen andre erfaring med dette? Hvor stort utvalg hadde dere? Inkluderte dere drinker i barmenyen? Hvor mye beregnet dere per gjest? Anonymkode: 789d2...de8
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #3 Skrevet 9. juni 2021 Jeg ville nok heller kjøpt inn brus og latt det være gratis, er ikke dyrt å kjøpe inn store flasker, man trenger ikke så veldig mange. Følg med når det er tilbud. Det som er mest vanlig er vel egentlig åpen bar men det koster jo, tror jeg ville beregnet 4-5 enheter per gjest. Husk at noen drikker ingenting så da gjør det ikke noe om andre tar seg noen ekstra. Anonymkode: 8c357...74e 2
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #4 Skrevet 9. juni 2021 Det forventes at dere serverer mat og drikke til verdien ca av en gave. Siden kutymen er å gi 800-1500 per pers i bryllup så må dere matche det i servering. I ren tale: Man skal gå i minus på en sånn fest, etter at verdien av gavene er utregnet. Ellers har man utnyttet slekt og venner. Har dere lite budsjett er det en åpenbar bedre løsning å skaffe mat og/eller drikke via slekt og venner. Feks fisk fra en i slekta som fisker, øl fra en kompis som brygger, vilt fra en som jakter og dessert fra noen med hage (en klassiker er hermetiske pærer med litt butikkjøpt is til) Da forventes det selvsagt at de som stiller med mat/drikke ikke gir annen gave. Er dere helt i beit - be folk gi dere gave til bryllupet som dekker mat og drikke - feks be nære venner faktisk kjøpe inn alkohol og gi dere før festen. Anonymkode: 82166...39d 1
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #5 Skrevet 9. juni 2021 Hvis det er betalbar er man raus med serveringen under middagen. Å ta betalt for brus er ikke innafor. Så: Da er det velkomstdrink med påfyll, 1 glass med påfyll til forrett, hyppige påfyll til hovedrett (minst tre glass, ingen glass skal være tomme så lenge middagen varere, eventuelt setter man ut flasker eller karafler på bordene), vin til eventuell mellomrett/hvilerett/hovedrett nr 2 og dessertvin. Kaffe avec (gratis!) er også en selvfølge. Anonymkode: b3ff8...f2c 1
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #6 Skrevet 9. juni 2021 Generelt beregner man ca 1 flaske vin pr pers til middag (inkludert velkomstdrink), her synes jeg dere burde plusse på litt til de som vil ha. Det er utrolig kjipt å stå med bong eller cash når festen er godt i gang. Erfaringsmessig går det ikke så mye etter middagen heller. Da har folk drukket og spist godt og er klare for å røre på seg, trekke frisk luft, mingle, gå på toalettet, se på gavebordet og etterhvert danse. Det går lite alkohol før kakene, og da har man en konjakk eller likør pr pers. Etter dette roer det seg enten ned eller man må gjøre en innsats for å få folk ut på dansegulvet. Da tar kanskje noen få en siste drink. Så utgiften med betalbar blir ikke veldig stor. Anonymkode: b3ff8...f2c 1
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #7 Skrevet 9. juni 2021 Vi hadde fri bar (tilsvarende system med medbrakt drikke i leid lokale). Vi kjøpte noe drikke billig i Sverige, annet bestilte vi på polet (feks pappvin som passet maten, så åpnet vi flere etterpå). Logistikken er mye enklere når man kjører fri bar, stemningen bedre, og folk drikker ikke såå mye etter maten Anonymkode: 20c52...d53 2
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #8 Skrevet 9. juni 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Vi hadde fri bar (tilsvarende system med medbrakt drikke i leid lokale). Vi kjøpte noe drikke billig i Sverige, annet bestilte vi på polet (feks pappvin som passet maten, så åpnet vi flere etterpå). Logistikken er mye enklere når man kjører fri bar, stemningen bedre, og folk drikker ikke såå mye etter maten Anonymkode: 20c52...d53 På polet kunne vi levere tilbake alt som var uåpnet, så det fungerte fint Anonymkode: 20c52...d53
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #9 Skrevet 9. juni 2021 Folk har iallfall stort fokus på alkohol i forbindelse med bryllup... Virker som det er det aller viktigste. 🙈🙈🙈 Anonymkode: 75acc...b53 1
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #10 Skrevet 9. juni 2021 4 minutter siden, AnonymBruker said: Folk har iallfall stort fokus på alkohol i forbindelse med bryllup... Virker som det er det aller viktigste. 🙈🙈🙈 Anonymkode: 75acc...b53 Tråden handler om alkohol ifbm. bryllup. 🤦♀️ Anonymkode: cc2f2...084 5
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #11 Skrevet 9. juni 2021 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Hvis det er betalbar er man raus med serveringen under middagen. Å ta betalt for brus er ikke innafor. Så: Da er det velkomstdrink med påfyll, 1 glass med påfyll til forrett, hyppige påfyll til hovedrett (minst tre glass, ingen glass skal være tomme så lenge middagen varere, eventuelt setter man ut flasker eller karafler på bordene), vin til eventuell mellomrett/hvilerett/hovedrett nr 2 og dessertvin. Kaffe avec (gratis!) er også en selvfølge. Anonymkode: b3ff8...f2c Ti (!!!!) enheter alkohol per person + eventuell alkohol etter kaffen!?? Det er i hvertfall et fylleslag jeg hadde vært glad for å slippe å bli invitert til... Anonymkode: 43063...425 3
visp Skrevet 9. juni 2021 #12 Skrevet 9. juni 2021 AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Folk har iallfall stort fokus på alkohol i forbindelse med bryllup... Virker som det er det aller viktigste. 🙈🙈🙈 Anonymkode: 75acc...b53 Hva vil du folk skal svare? Ett glass vann holder leeeeeenge for meg?
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #13 Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 22.10): Ti (!!!!) enheter alkohol per person + eventuell alkohol etter kaffen!?? Det er i hvertfall et fylleslag jeg hadde vært glad for å slippe å bli invitert til... Anonymkode: 43063...425 Påfyll er sjeldent en hel enhet. Anonymkode: 50f9c...0ef
ukjentjente Skrevet 12. juni 2021 #14 Skrevet 12. juni 2021 AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 21.59): Folk har iallfall stort fokus på alkohol i forbindelse med bryllup... Virker som det er det aller viktigste. 🙈🙈🙈 Anonymkode: 75acc...b53 Og noen leser det de vil lese! Tråden handler om nettopp mengde drikke/alkohol i bryllup. Tilsvarende kan en annen tråd handle om hvilken kjole man vil ha eller hvilket lokale man vil ha- hele bryllupet handler da ikke om det fordi??.. jesus. forøvrig syns jeg intet annet enn åpen bar er ok i et bryllup.
Zooey Skrevet 12. juni 2021 #15 Skrevet 12. juni 2021 Jeg forventer ingenting i et bryllup når det kommer til alkohol. Har vært i alkoholfritt bryllup, bryllup med et par enheter til maten og bryllup der alle alkoholenheter dekkes av brudeparet. Forventer absolutt ikke at folk skal blakke seg bare fordi de vil inviterte folk til å feire at de har giftet seg. Gjør det som er riktig for deres budsjett.
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #16 Skrevet 12. juni 2021 Sørg for at brus og vann er gratis! Man inviterer virkelig ikke gjester og krever inn bruspenger! av erfaring holder det med de enkleste drinkene, feks rom & cola og gin & tonic og vodka & juice/tranebærjuice. Alle jeg kjenner og vi selv erfarte at det gikk langt mindre drikke enn forventet i baren. Og vi hadde samtlige fri bar. Om folk får godt med vin under middagen, så tar de gjerne et par drinker for å kose seg etterpå, og holde på humøret. De bøtter jo ikke innpå for å bli fullest mulig, folk i 30 årene har jo gjerne vært i festlig lag tidligere, hvor alkohol er påspandert. personlig synes jeg en ting er å betale for drinker på hotel, men å betale direkte til vertskapet.., det er rett og slett sært i min krets 🙈 Anonymkode: 28873...23e 2
Gjest Dame64 Skrevet 13. juni 2021 #17 Skrevet 13. juni 2021 VI var i et bryllup for 12 år siden der det var velkomst drikk, med og uten alkohol, så var det fritt med mineralvann, og vin til maten. Når kaffe gjestene kom ( som var naboen og arbeidskollegier) var det velkomst til de også, fritt med mineral vann, men de hadde gjort det slik at vi betalte inn 75 kr pr pers, og da var det drikke fra baren som vi ville. Og det er en ordning som er mye brukt her vi bor, det er ikke i nærheten av å dekke de reele kostnadene men fordi det viste seg at man måtte ha egne folk til baren på det lokalet så det dekket lønna deres. Det var 140 mil til nærmeste harry handel og alle varene kom fra vinmonopolet og det var bra kvalitet på det
AnonymBruker Skrevet 13. juni 2021 #18 Skrevet 13. juni 2021 Du kan ikke ha bonger når dere har egen innkjøpt drikke, da har du åpen bar. Bonger er utelukkende aktuelt om du har det på hoteller etc, hvor folk kan handle i baren etterpå. Anonymkode: 7b53c...871
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå