Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Kjæresten og jeg skal på biltur i Norge. Vi lurer på om noen har idéer til frokost, lunsj og middager☺️. Jeg har prøvd å søke litt på nettet, men her finner jeg ganske mange oppskrifter som vi må lage på forhånd hjemme, også bare varme opp på tur. Dette går nok ikke for oss fordi bilturen varer i ca. 3 uker.

Vi vil gjerne ha enkle, varierte oppskrifter som vi kan lage på turen med et stormkjøkken.

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
Danseren01 skrev (1 time siden):

Hei! Kjæresten og jeg skal på biltur i Norge. Vi lurer på om noen har idéer til frokost, lunsj og middager☺️. Jeg har prøvd å søke litt på nettet, men her finner jeg ganske mange oppskrifter som vi må lage på forhånd hjemme, også bare varme opp på tur. Dette går nok ikke for oss fordi bilturen varer i ca. 3 uker.

Vi vil gjerne ha enkle, varierte oppskrifter som vi kan lage på turen med et stormkjøkken.

Dette er noe av det vi bruker å spise på tur
 

https://www.nrk.no/mat/rundstykker-pa-bal-1.14580578

Tykke pannekaker 

200 g hvetemel (= ca 3 dl)
30 g sammalt grovt rugmel (= ca 1/2 dl)
2 ss sukker
1 toppa ss bakepulver
1 (liten) ts salt
3 dl vann
2 ss olje

1. Vi har med det tørre i en pose og en sammenleggbar bolle. Så blander vi  vann og olje og visp godt sammen. Det blir en ganske tykk røre. 
2. La stå og hvile i ca 5 min.  
3. Pensle en liten stekepanne med olje. Hell oppi en øse med røre og stek på litt over middels varme. Lag dem så store du vil. 
4. Når pannekaka begynner å stivne litt i kantene, er den klar for å snus. Drypp over noen dråper olje før du snur den, så får den smøring på begge stekesider. 
5. Spiser de som de er eller med rørte bær og bærsesongen er i gang 

TORO mexicansk gryte og Toro italiensk gryte som vi tilsetter tørka soyafarse og/eller linser og sopp(tar med tørket)

Couscous med medbragt krydderblanding, oliven,soltørka tomat,sopp og frø/kjerner

Havregryn til å lage grøt og topper den med rosiner og peanøttsmør. Vi bruker enten vann eller kokosmelk for å få litt mer kremet konsistens.

 

Anonymkode: 28d3f...a1b

Gjest Hvemsomhelst
Skrevet

En kartong med egg holder seg en stund.  Kokt, stekt, omelett osv.  dessuten kan dere ha det oppi stekt ris. 

AnonymBruker
Skrevet

Dere bør nok uansett ha med en god kniv til frukt og grønt, et skjærebrett til kutting og servering, en bolle til å blande ingredienser i eller servere salat i. Ville også hatt et målebeger. Da er det lett å hive sammen alt fra pannekaker til potetsalat :)

Oatly melk trenger ikke stå i kjøleskap, egg er nevnt, ta med mel og havregryn. Knekkebrød. Kjøp ferskt brød iblant. Peanøttsmør og sjokade, pesto, mye kreativt pålegg :) riskaker også.

Tenk litt kreativt og pønsk ut hva dere skal ha til frokost og lunsj de fleste dagene, så kan dere ha det med dere og supplere underveis hvis dere får lyst på noe annet. Ferdigmat man kun heller varmt vann i er også godt, men det koster jo litt. Potet, gulrot, løk og hvitløk, quinoa er ting jeg ville hatt med av tørrvarer.

Google one pot retter, betyr bare at alt lages i en gryte som betyr det er stormkjøkken-vennlig!

Anonymkode: 6c9d6...3e3

  • 2 uker senere...
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 6.6.2021 den 14.49):

Dette er noe av det vi bruker å spise på tur
 

https://www.nrk.no/mat/rundstykker-pa-bal-1.14580578

Tykke pannekaker 

200 g hvetemel (= ca 3 dl)
30 g sammalt grovt rugmel (= ca 1/2 dl)
2 ss sukker
1 toppa ss bakepulver
1 (liten) ts salt
3 dl vann
2 ss olje

1. Vi har med det tørre i en pose og en sammenleggbar bolle. Så blander vi  vann og olje og visp godt sammen. Det blir en ganske tykk røre. 
2. La stå og hvile i ca 5 min.  
3. Pensle en liten stekepanne med olje. Hell oppi en øse med røre og stek på litt over middels varme. Lag dem så store du vil. 
4. Når pannekaka begynner å stivne litt i kantene, er den klar for å snus. Drypp over noen dråper olje før du snur den, så får den smøring på begge stekesider. 
5. Spiser de som de er eller med rørte bær og bærsesongen er i gang 

TORO mexicansk gryte og Toro italiensk gryte som vi tilsetter tørka soyafarse og/eller linser og sopp(tar med tørket)

Couscous med medbragt krydderblanding, oliven,soltørka tomat,sopp og frø/kjerner

Havregryn til å lage grøt og topper den med rosiner og peanøttsmør. Vi bruker enten vann eller kokosmelk for å få litt mer kremet konsistens.

 

Anonymkode: 28d3f...a1b

Takk ❤️ 

Skrevet
Hvemsomhelst skrev (På 6.6.2021 den 15.00):

En kartong med egg holder seg en stund.  Kokt, stekt, omelett osv.  dessuten kan dere ha det oppi stekt ris. 

Vi tenkte å ha med egg ja ☺️ Stekt ris er veldig bra tips ja ❤️ 

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 6.6.2021 den 15.07):

Dere bør nok uansett ha med en god kniv til frukt og grønt, et skjærebrett til kutting og servering, en bolle til å blande ingredienser i eller servere salat i. Ville også hatt et målebeger. Da er det lett å hive sammen alt fra pannekaker til potetsalat :)

Oatly melk trenger ikke stå i kjøleskap, egg er nevnt, ta med mel og havregryn. Knekkebrød. Kjøp ferskt brød iblant. Peanøttsmør og sjokade, pesto, mye kreativt pålegg :) riskaker også.

Tenk litt kreativt og pønsk ut hva dere skal ha til frokost og lunsj de fleste dagene, så kan dere ha det med dere og supplere underveis hvis dere får lyst på noe annet. Ferdigmat man kun heller varmt vann i er også godt, men det koster jo litt. Potet, gulrot, løk og hvitløk, quinoa er ting jeg ville hatt med av tørrvarer.

Google one pot retter, betyr bare at alt lages i en gryte som betyr det er stormkjøkken-vennlig!

Anonymkode: 6c9d6...3e3

Vi skal ha med kjøkkenredskap, har ikke tenkt på bolle og målebeger, men det var en god ide☺️

Takk for alle idéene 🤩

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...