AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #1 Skrevet 6. juni 2021 Våre barn er heldige og har mange venner, og det har alltid vært "åpent hus" hos oss, med det resultat at vi veldig ofte blir flere enn bare kjernefamilien til middag. Jeg synes dette er helt greit og veldig koselig. Vi tar oftest dagens middagsmeny mer eller mindre på sparket, men selv om jeg gjør ting enkelt er det ofte litt vanskelig å komme opp med noe i en fei når man plutselig blir opptil flere ekstra til middag. Tips til hva vi kan ha på lager, i fryseren osv. for å forenkle denne "problemstillingen"? Anonymkode: 7f524...138 1
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #2 Skrevet 6. juni 2021 Ett par kjøttdeiger og noen poser gryterett (f.eks bolognese gryte, den liker de fleste barn) Tomatsuppe med egg og rundstykker/bagetter til. Pølse i brød Dere kan jo eventuelt servere noe enkelt å heller lage den middagen dere hadde tenkt senere når gjestene er gått hjem. Anonymkode: 7da71...284
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #3 Skrevet 6. juni 2021 Pastasalat, alltid ekstra pasta i skapet og en skinkeboks stående. Samt en lys pastasaus som kan brukes i nøden. Pommes frites i frysen. Hamburgere og pølser i fryse,. Alltidd noen poser med tomatsuppe og ekstra tacolefser i skapet. Blander kjøttet ut med bønner hvis vi blir mange. Pannekaker er alltid en hit. Lager mer mettende salat og ekstra hvitløksbrød. Pizzaboller og vårruller i frysen. Anonymkode: 489c0...b7f 1
Marimba Skrevet 6. juni 2021 #4 Skrevet 6. juni 2021 Pannekaker og tomatsuppe (i kjøkkenskap) Rundstykker (i fryseren) og supper fra grønnsaker i skuffen (gulrot etc) Lapskausposer og ferdigterna kjøttpølser (i fryseren) Langpanneomelett med rester fra kjøleskapet og rundstykker (vi har alltid masse egg) og rundstykker til. Pizzadeig kan man har noen dager i kjøleskapet. Har man tomatsaus og skinke i fryseren og rasper ost, kan man trylle frem pizza til mangehttps://www.godt.no/oppskrift/9076/eltefri-pizzadeig-la-mat-paa-bordet
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #5 Skrevet 6. juni 2021 Takk for tips, flere? Det kan også godt være enkle gryter som kan lages i store kvanta og fryses og tines i mikroen. Anonymkode: 7f524...138
lillesnillelilla Skrevet 6. juni 2021 #6 Skrevet 6. juni 2021 Pølsesuppe/lapskaus. Ha kjøttpølse og lapskausblanding i fryseren. Da er det bare å ta opp riktig mengde fra fryseren og lage enten lapskaus eller suppe. Og det går jo også an å lage lapskaus uten kjøtt. 1
smilo Skrevet 6. juni 2021 #7 Skrevet 6. juni 2021 Jeg må bare spørre. Er det helt slutt på at barn skal hjem og spise middag nå? Når mine var i den alderen ble venner sendt hjem i middagstiden for å spise hos sin egen familie og så møttes de igjen etterpå. På den måten slapp en familie å fore hele nabolaget, og alle de andre familiene å lage for mye mat. Var besøket avtalt fikk de selvfølgelig middag, men da visst vi også om at vi ble flere til middag. 6
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #8 Skrevet 6. juni 2021 smilo skrev (1 minutt siden): Jeg må bare spørre. Er det helt slutt på at barn skal hjem og spise middag nå? Når mine var i den alderen ble venner sendt hjem i middagstiden for å spise hos sin egen familie og så møttes de igjen etterpå. På den måten slapp en familie å fore hele nabolaget, og alle de andre familiene å lage for mye mat. Dette er snakk om barn i alderen 10-14 år. Jeg sjekker alltid med barnet og/eller foreldrene om det er greit at de spiser hos oss, i de aller fleste tilfellene er det greit. Og så lenge jeg lever under middagsmottoet "the more the merrier", ser jeg ingen grunn til å slutte med dette. Anonymkode: 7f524...138 4
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #9 Skrevet 6. juni 2021 Kyllingbiter med skinn: smør med sennep og honning, tilsett vann og 35-40 min i ovnen. Alle tidens favoritt. Ris som tilbehør. Anonymkode: 47b03...694
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #10 Skrevet 6. juni 2021 vi har samme filosofi rundt barn og venner og dette er vår meny når man plutselig er mange flere barn Lag lasagne i store langpanne og frys i i store alu former chili con carne- fryses og tas opp ved behov kjøttboller og spaghetti pølsegrateng Fiskeburgere ( fiskekaker i hamburgerbrød og pommes frites) pizza i langpanne Og selvfølgelig tomstsuppe, pannekaker o.l som nevnes ovenfor Anonymkode: 9558d...304
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #11 Skrevet 6. juni 2021 Bali kyllinggryte med ris Anonymkode: 9558d...304
Muskath Skrevet 6. juni 2021 #12 Skrevet 6. juni 2021 4 hours ago, smilo said: Jeg må bare spørre. Er det helt slutt på at barn skal hjem og spise middag nå? Når mine var i den alderen ble venner sendt hjem i middagstiden for å spise hos sin egen familie og så møttes de igjen etterpå. På den måten slapp en familie å fore hele nabolaget, og alle de andre familiene å lage for mye mat. Var besøket avtalt fikk de selvfølgelig middag, men da visst vi også om at vi ble flere til middag. Det kommer vel an på om barna bor i nabolaget eller langt unna. Hvis det er noen som bor så langt unna at de må kjøres/hentes i bil, er det sånn at de blir tilbudt middag. Hvis de bare kan løpe hjem i nabolaget, får de spise hjemme. 1
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2021 #13 Skrevet 6. juni 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Våre barn er heldige og har mange venner, og det har alltid vært "åpent hus" hos oss, med det resultat at vi veldig ofte blir flere enn bare kjernefamilien til middag. Jeg synes dette er helt greit og veldig koselig. Vi tar oftest dagens middagsmeny mer eller mindre på sparket, men selv om jeg gjør ting enkelt er det ofte litt vanskelig å komme opp med noe i en fei når man plutselig blir opptil flere ekstra til middag. Tips til hva vi kan ha på lager, i fryseren osv. for å forenkle denne "problemstillingen"? Anonymkode: 7f524...138 Det enkleste er jo lære deg å spe ut «dagens valgte middag». La oss ta noen eksempler: 1. suppe - putt noe i suppen som drøyer den. Klassikere er brødterninger, pasta, poteter, ris, bønner. Du lager da normal porsjon til familien og stapper bare oppi ekstra næring. Til suppen kan du ditto gjerne ha brød, ris, salat etc. 2. gryterett. Egentlig samme sak som suppen. Du kan enkelt tilsette 50/50 bønner i kjøttdeig for å få dobbelt så mye mat (og, nei, selv det mest kresne barn er ikke i stand til å identifisere bønner som er most godt og stekt med kjøttdeig), hive oppi dobbelt så mange poteter eller ha oppi noen never ris. Til gryteretten funker det supert med brød, ris, poteter, salat.. 3. ting stekt på panne - alt fra koteletter, stekt fisk, pølser, fiskepinner etc. Brød, ris, salat, bønner, poteter er fint tilbehør og kan lett dobles uten at du behøver kjøpe inn mer kjøtt/fisk. Har du lite kjøtt/fisk per person bør du kutte de i småbiter og lage pytt i panne. Altså er svaret på å drøye mat; poteter (holder seg 1-2 måneder i boda), brød (noe de fleste har), hermetiske bønner, pasta, ris eller andre typer gryn (holder seg tilnærmet evig). Husk å øke mengden urter og krydder når du tilsetter brød/ris/bønner/poteter som er smakløse i seg selv. Anonymkode: b4f3f...cd2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå