Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Så fikk vi en slik avsløring nok en gang: https://www.nrk.no/dokumentar/xl/griseindustriens-brutte-lofter-1.15472297

Og tenk hvor mye mer det er vi ikke vet. For slike ting avsløres kun av aktivister, av og til journalister. Bøndene og næringa selv lyver, lyver og lyver. På tide å legge ned disse gjennomsubsidierte sadistiske latsabbene. Det er langt billigere å ha dem gående på NAV.

  • Liker 3
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

 Få lagt det ned, kjøp alt fra utlandet i stedet - der er det mye bedre dyrevelferd.

Anonymkode: 51441...c46

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

 Få lagt det ned, kjøp alt fra utlandet i stedet - der er det mye bedre dyrevelferd.

Anonymkode: 51441...c46

Ja, kan jo handle fra New Zealand for eksempel, er rimelig bra standarder der.

AnonymBruker
Skrevet

Ja jøss. Importer kjøtt med masse antibiotika. Var en reportasje om kjøtt fra et eller annet land hvor de bare hadde skjært av svulster på kjøttet for å få solgt det, yum. 

Anonymkode: 3c677...7bc

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Ja legg ned alt.

Kommer det en global krise der forsyninger blir stoppet sulter alle MDG-folk i byene i hjel. Da kommer vi uutdanna diesel-råne, degenererte harryfolk med dårlig genpool til å forplante oss videre på Bøgda.

Anonymkode: 2b877...8ca

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

 Få lagt det ned, kjøp alt fra utlandet i stedet - der er det mye bedre dyrevelferd.

Anonymkode: 51441...c46

 

Ikaros2020 skrev (25 minutter siden):

Ja, kan jo handle fra New Zealand for eksempel, er rimelig bra standarder der.

 

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Ja jøss. Importer kjøtt med masse antibiotika. Var en reportasje om kjøtt fra et eller annet land hvor de bare hadde skjært av svulster på kjøttet for å få solgt det, yum. 

Anonymkode: 3c677...7bc

Eller så kan vi slutte å spise kjøtt og gå over til et bærekraftig og plantebasert jordbruk.

Anonymkode: f336a...f26

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

 

 

Eller så kan vi slutte å spise kjøtt og gå over til et bærekraftig og plantebasert jordbruk.

Anonymkode: f336a...f26

Eller så er det faktisk mulig å kjøpe kjøtt direkte av bønder som driver med god dyrevelferd og heller støtte oppunder fornuftig matproduksjon. Alt trenger ikke legges ned, og som nrk selv har skrevet i dokumentaren så er ikke disse 28 svinekjøttprodusentene representiv for de nesten 2000 andre grisebondene. Er nok en del mørketall, men man kan ikke dra alle under en kam.
 

Anonymkode: 086c3...bda

  • Liker 11
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

 

 

Eller så kan vi slutte å spise kjøtt og gå over til et bærekraftig og plantebasert jordbruk.

Anonymkode: f336a...f26

Nei

Anonymkode: 3c677...7bc

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

 

 

Eller så kan vi slutte å spise kjøtt og gå over til et bærekraftig og plantebasert jordbruk.

Anonymkode: f336a...f26

Jaja, så må vi alle ta kosttilskudd for å overleve! Kjempebra! Og fise som et helvete. 

Anonymkode: b0c35...267

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Eller så er det faktisk mulig å kjøpe kjøtt direkte av bønder som driver med god dyrevelferd og heller støtte oppunder fornuftig matproduksjon. Alt trenger ikke legges ned, og som nrk selv har skrevet i dokumentaren så er ikke disse 28 svinekjøttprodusentene representiv for de nesten 2000 andre grisebondene. Er nok en del mørketall, men man kan ikke dra alle under en kam.
 

Anonymkode: 086c3...bda

Dette!

Jeg spiser kjøtt, men i mindre grad enn før, og da betaler jeg gjerne mer for det hvis jeg vet at det kommer fra gårder med god dyrevelferd. 

Anonymkode: 8c728...c62

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Ja legg ned alt.

Kommer det en global krise der forsyninger blir stoppet sulter alle MDG-folk i byene i hjel. Da kommer vi uutdanna diesel-råne, degenererte harryfolk med dårlig genpool til å forplante oss videre på Bøgda.

Anonymkode: 2b877...8ca

Vi ville sultet i hjel ved en kris uansett. Korona har lært oss det. Landbruket er avhengig av utenlandsk arbeidskraft. ved en global krise kommer det ingen utlendinger til Norge. Og da sulter vi hjel om har et landbruk eller ikke.

Anonymkode: dd185...bc9

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Vi ville sultet i hjel ved en kris uansett. Korona har lært oss det. Landbruket er avhengig av utenlandsk arbeidskraft. ved en global krise kommer det ingen utlendinger til Norge. Og da sulter vi hjel om har et landbruk eller ikke.

Anonymkode: dd185...bc9

Haha ja. Enten må vi importere kjøttet, eller så må vi importere arbeidskraften. Selvforsynte på mat er vi uansett ikke.

Anonymkode: f6472...7dc

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

betaler jeg gjerne mer for det hvis jeg vet at det kommer fra gårder med god dyrevelferd. 

Og hvordan vet du egentlig det? At bonden som selger deg kjøttet hevder det er vel ikke noe særlig til dokumentasjon.

Nå har det seg slik at skattebetalerne overfører 1,4 milliarder (1.400.000.000) til en tilsynsordning (Mattilsynet) hvert eneste år for å, blant annet, kontrollere dyrevelferden. Når de ikke greier å avdekke eventuell dyremishandling i tilstrekkelig grad for den summen så vil det si at enten er;

  • a) oppgaven som er for omfattende
  • b) de offentlig ansatte kontrollørene sitter for mye på kontor og er for lite ute
  • c) de offentlig ansatte kontrollørene er uegnet til oppgaven de er satt til

Summen av alternativene er uansett at den offentlig finansierte (av skattebetalerne) ikke fungerer. Dette er på lik linje med de aller fleste andre offentlige tjenestene. De er jævlig dyre, men har en ytterst begrenset kvalitet.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Ja, og gjør det samme med alle andre bransjer hvis en aktør gjør en feil. 

Gjør en rørlegger feil, gi alle rørleggere yrkesforbud. Gjør en lege feil, ta fra alle leger legelisensen. Gjør en frisør feil, legg ned alle frisørsalonger.

Anonymkode: e2b66...e42

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Vi ville sultet i hjel ved en kris uansett. Korona har lært oss det.

Hvor mange har sultet ihjel under Covid-19 i Norge hittil?

Svaret på det er ganske nøyaktig ingen. Null. Niks.

Så du bløffer jo...

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
A-hunter skrev (1 minutt siden):

Hvor mange har sultet ihjel under Covid-19 i Norge hittil?

Svaret på det er ganske nøyaktig ingen. Null. Niks.

Så du bløffer jo...

Hva snakker du om. Grensene var "stengt", men selvsagt åpen for utenlandske arbeidere fordi vi ellers ville sultet i hjel. Ved en global krise hvor utlendingene har mer enn nok med å redde sitt eget land ville vi sultet i hjel. Vi er ikke selvforsynte på mat. 

Anonymkode: dd185...bc9

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Ja, og gjør det samme med alle andre bransjer hvis en aktør gjør en feil. 

Gjør en rørlegger feil, gi alle rørleggere yrkesforbud. Gjør en lege feil, ta fra alle leger legelisensen. Gjør en frisør feil, legg ned alle frisørsalonger.

Anonymkode: e2b66...e42

Hvor lenge tror du de du nevner ville beholdt jobbene sine, hvis «feilene» var like graverende? 

 

Bøndene som er tatt for vold og vanskjøtsel av dyr burde miste retten til å eie og jobbe med dyr. Sånne tapere har ingenting i nærheten av dyr å gjøre.

Anonymkode: 65dc8...cf4

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Eller så er det faktisk mulig å kjøpe kjøtt direkte av bønder som driver med god dyrevelferd og heller støtte oppunder fornuftig matproduksjon. Alt trenger ikke legges ned, og som nrk selv har skrevet i dokumentaren så er ikke disse 28 svinekjøttprodusentene representiv for de nesten 2000 andre grisebondene. Er nok en del mørketall, men man kan ikke dra alle under en kam.
 

Anonymkode: 086c3...bda

Hver gang det avsløres noe på et ti-talls utvalgte gårder så er alltid svaret "dette er ikke representativt". Da må man spørre seg; hvordan klarer aktivistene alltid å finne den ene promillen med gårder hvor det er elendige forhold? De har jo ikke innsidekunnskap? Den enkleste forklaringen er at dette nok er ganske representativt.

  • Liker 2
Skrevet
Ikaros2020 skrev (6 timer siden):

hvordan klarer aktivistene alltid å finne den ene promillen med gårder hvor det er elendige forhold? De har jo ikke innsidekunnskap? Den enkleste forklaringen er at dette nok er ganske representativt.

Selvsagt har de innsidekunnskap (gjennom tips, kartlegging, inndeling i kasus osv) og like selvsagt viser de heller ikke frem alle bomturene.

Poenget er at et øyeblikksbilde tatt ut av sammenheng og uten anledning til motsvar ikke er et bevis for noe som helst.

Selvsagt er ikke dyrevelferden i Norge feilfri, det er heller ingen som påstår det. Men kontrollregimet i Norge er blant verdens beste og vi har både verktøyene og finansene i orden til å være nær best i klassen.

"Virkeligheten" presentert av aktivister, fremvist på en aktivistisk mediebedrift er på ingen måte dokumentasjon for at noe er representativt.

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Hva snakker du om.

Det du skrev: "Vi ville sultet i hjel ved en kris uansett. Korona har lært oss det." Noe som altså var helt feil fordi ikke et menneske har sultet i hjel pr dags dato.

Dessuten, en selvforsyningsgrad på 40% betyr ikke at alle vil få 40% av matbehovet, men at 40% ikke vil sulte i hjel. En sosialistisk omfordeling slutter nemlig helt å fungere når ressursene er begrenset.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...