Gjest Nigella ul Skrevet 7. september 2005 #1 Skrevet 7. september 2005 Fant denne under en annen tråd: Nigella's Chocolate Fudge Cake 400 g hvetemel 250 g brunt sukker 50 g kakaopulver 2 ts bakepulver 1 ts natron 1/2 ts salt 3 egg ca 1,4 dl rømme 1 ss vaniljeekstrakt 175 g smeltet, avkjølt smør 1,25 dl maisolje 3 dl kaldt vann Glasur/krem: 175 g god mørk sjokolade 250 g mykt smør 275 g siktet melis 1 ss vaniljeekstrakt Bland sammen mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle blandes egg, rømme og vaniljeekstrakt, visp det sammen. Bruk en elektrisk mikser og visp det smeltede smøret med oljen og visp så inn vannet. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Visp inn eggeblandingen til slutt. Legg et stykke bakepapir i bunnen av to 20 cm springformer og smør dem. Fordel røren mellom de to formene og stek ved 180 grader i 50-55 minutter. La avkjøles i formene 15 minutter før de hvelves over på rist for å avkjøles helt. Smelt sjokoladen til kremen. Visp smøret kremet med melisen og bland så inn sjokoladen og vaniljekestrakten. Legg kakebunnene sammen med kremen og fordel resten over og på sidene. 1. Hva er springform? Brødform? 2. Kan jeg bruke soyaolje istedenfor maisolje? Eller rapsolje?
Arkana Skrevet 7. september 2005 #2 Skrevet 7. september 2005 En springform er en rund kakeform hvor bunnen kan tas av. Du kan bruke alle slags nøytrale oljer i kaken, dvs soyaolje eller rapsolje går bra istedet for maisolje. Solsikkeolje kan også brukes.
Gjest Gjest Skrevet 7. september 2005 #3 Skrevet 7. september 2005 Takker for super-raskt svar! Har bare 1 slik form for hånden; kan jeg lage hele røra som beskrevet i oppskriften, og så steke i 2 omganger? Det betyr at halve røra blir stående "på vent" til steking i over 1 time? (Og ja, jeg vet! Nicket mitt er helt malplassert.... )
Arkana Skrevet 7. september 2005 #5 Skrevet 7. september 2005 Ja, det går helt fint å steke i to omganger.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå