AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #1 Del Skrevet 30. mai 2021 Hei! Når man teller kalorier som f.eks pasta/ris ect, skal man veie det før eller etter koking? Anonymkode: e2d23...1c6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #2 Del Skrevet 30. mai 2021 Før. Anonymkode: 21aa3...9b4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #3 Del Skrevet 30. mai 2021 Nå har jeg aldri drevet med sånt, så jeg vet ikke hva som er "riktig" å gjøre, men min første tanke er at det vil være teit å måle etter at det er kokt. Anonymkode: 00d94...fbc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zwish Skrevet 30. mai 2021 #4 Del Skrevet 30. mai 2021 Spørs om kaloriene er oppgitt for tørr eller kokt vare. Men oftest tørr, tror pakka oppgir tørr feks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #5 Del Skrevet 30. mai 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Nå har jeg aldri drevet med sånt, så jeg vet ikke hva som er "riktig" å gjøre, men min første tanke er at det vil være teit å måle etter at det er kokt. Anonymkode: 00d94...fbc Pasta sveller mye ved koking, og trekker til seg en del vann. Vann har ikke kalorier, og derfor tenker jeg at pasta skal veies før koking. Anonymkode: 2b2f1...cc5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #6 Del Skrevet 30. mai 2021 4 minutter siden, AnonymBruker said: Hei! Når man teller kalorier som f.eks pasta/ris ect, skal man veie det før eller etter koking? Anonymkode: e2d23...1c6 før. fordi 1) i sammensatte retter er det ikke alltid mulig å veie etter 2) vekttap/økning etter koking/steking er stort sett vann=0 kalorier Anonymkode: a6e94...4b2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #7 Del Skrevet 30. mai 2021 Eldorado fullkornsris i poser står det ikke om det er tørr vare eller ikke, og da er det også vanskelig og veie før? 😅 Anonymkode: e2d23...1c6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2021 #8 Del Skrevet 30. mai 2021 Nå veier jeg heller ikke mat, men det mest logiske er jo å veie det før du skal koke det. Det blir mer korrekt med tanke på at det tar til seg mye vann ved koking (som ikke har noen kalorier, men selve veiingen blir mer unøyaktig), samt at det er jo utrolig dumt å veie det i etterkant for så å kaste/legge til side det som er til overs. Veldig bortkastet. Gjør det så enkelt som mulig, så er det gjerne det riktige. Anonymkode: 109ab...fb6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Albbas Skrevet 30. mai 2021 #9 Del Skrevet 30. mai 2021 Jeg veier etter (og velger da selvfølgelig kalorier pr 100 gram tilberedt vare), for når man lager mat til en hel familie er det umulig å vite hvor mine tilmålte 50 gran tørr pasta er. Da jeg var alene veide jeg tørr vare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juni 2021 #10 Del Skrevet 1. juni 2021 Nesten alle matvarer oppgir næringsinnhold for tørr vare. De unntakene som er spesifiserer som regel «ferdig tilberedt vare» på deklarasjonen. Anonymkode: 5e027...55c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå