Gjest pølse Skrevet 6. september 2005 #1 Del Skrevet 6. september 2005 Noen som har en god oppskrift på pølsegrateng med makaroni? Helst en som er enkel å lage skal ha besøk av kusina mi på 4 og hun pleier hjelpe til å lage middag Eller forslag til noe annet som kan være kjekt for barn å være med å lage og spise? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. september 2005 #2 Del Skrevet 6. september 2005 Makaroniform I 400 g røkte kjøttpølser 5 dl kokt makaroni 1 liten purre 1 rød paprika 1 boks mais 4 egg 4 dl melk 1 ts salt ¼ ts pepper Del pølsene i skiver og legg dem i ildfast form sammen med makaroni, purre i skiver, paprika i terninger og mais. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell i formen. Stek i ovn ved 225 grader i ca 30 minutter. Makaroniform II 300 g kokt makaroni ½ løk 400 g pølser 1 boks tomater 1 boks tomatpuré ½-1 ts basilikum eller oregano 2 ss margarin 4 ss hvetemel 4 dl melk ½ ts salt litt pepper 1 dl revet ost 1 egg Stek kjøttdeig/pølser og løk. Bland i tomater, tomatpuré og krydder og kok noen minutter. Bland i makaroni og hell over i en ildfast form. Lag hvit saus, rør inn ost og egg. Hell sausen over kjøttet og makaronien. Dryss gjerne revet ost over. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pølse Skrevet 6. september 2005 #3 Del Skrevet 6. september 2005 Takk skal du ha! Ser så gode ut begge to at jeg får problemer med å bestemme meg... Hun lille syns det er så kjekt å hjelpe til å lage middag så da er det greit å ha oppskrifter hvor hun kan gjøre noe annet enn å bare røre og lage mat som hun syns er god. Pølse er bra for de kan hun skjære med en vanlig bestikk-kniv (holder henne laaangt unna kokkekniven min). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 6. september 2005 #4 Del Skrevet 6. september 2005 Her er også en, men det er gryte og ikke grateng. Alltid vært en favoritt i familien blant både voksen og unger. PØLSEGRYTE: Kjøttpølser Løk Klype sukker Kokt makaroni En grønnsaksblanding, evnt kokte ferske tomatpure Matfløte Salt,pepper Del kjøttpølser i biter, brun de litt i ei panne. Del opp løk og brun også. Ha i kjele. Ha oppi tomatpure og rør rundt. Tilsett fløte og la koke opp. Ha oppi den koke makaronien og grønnsaker. Smak til med salt og pepper. Har ikke mål her da, men ta det du vil av de forskjellige. Det skal jo bli som en gryterett så du må ha i fløte deretter, og tomatpure smaker du til. Trengs det litt til så ha i. Skal bli en rosa saus. Du kan også bare ha pølser og løk i sausen og servere grønnsaker og makaroni ved sidenav. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pølse Skrevet 6. september 2005 #5 Del Skrevet 6. september 2005 Her er også en, men det er gryte og ikke grateng. Alltid vært en favoritt i familien blant både voksen og unger. PØLSEGRYTE: Kjøttpølser Løk Klype sukker Kokt makaroni En grønnsaksblanding, evnt kokte ferske tomatpure Matfløte Salt,pepper Del kjøttpølser i biter, brun de litt i ei panne. Del opp løk og brun også. Ha i kjele. Ha oppi tomatpure og rør rundt. Tilsett fløte og la koke opp. Ha oppi den koke makaronien og grønnsaker. Smak til med salt og pepper. Har ikke mål her da, men ta det du vil av de forskjellige. Det skal jo bli som en gryterett så du må ha i fløte deretter, og tomatpure smaker du til. Trengs det litt til så ha i. Skal bli en rosa saus. Du kan også bare ha pølser og løk i sausen og servere grønnsaker og makaroni ved sidenav. ← Så god ut den også! Får elle-melle før jeg handler og se hvilke det blir Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 6. september 2005 #6 Del Skrevet 6. september 2005 Oj, disse så veldig gode ut! Jeg var på jakt etter noe nytt, hodet mitt klarer ikke å finne på noe å lage til middag i dag... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mona Skrevet 6. september 2005 #7 Del Skrevet 6. september 2005 Ennå en pølsesak som er veldig enkel: Biter av røkte kjøttpølser, purre og tomat og eventuelt annet du liker legges i en ildfast form. Hell over ca 1 dl buljong og legg ost på toppet. Gratineres i ovnen i ca 1/2 time. Spises med poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillesky Skrevet 6. september 2005 #8 Del Skrevet 6. september 2005 Jeg lager pølsegrateng av det jeg har. * Først lager jeg potetmos og har det i bunnen av en ildfastform. * Pølser oppå (bruker som regel kjøttpølser) i skiver. * Ketsjup (over pølsene). * Tomater i skiver. * Revet ost. * Strø oregano på toppen. Leste oppskriften bakpå en potetmospakke en gang! Er det det som kalles brennende kjærlighet, mon tro? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå