AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #1 Skrevet 22. mai 2021 Jeg hadde litt salami og skinkepålegg fra 17. Mai frokost. De ble lagt inn i kjøleskap ikke helt innpakket i plast. Så de i går, 4 dager etterpå. De er litt tørre der de ikke var pakket inn, men luktet normalt. Jeg pakket de godt inn og lurte på om jeg kunne bruke de i innbakte horn som lages i dag? Hvis ja, har noen god oppskrift på innbakte horn? Anonymkode: 24ae5...11c
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #2 Skrevet 22. mai 2021 Jeg ville ikke nølt med å bruke dem. Lukter de godt, er de etandes. Anonymkode: cf25b...24d 5
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #3 Skrevet 22. mai 2021 Salami skal ikke pakkes i tett plast. Bruk det du har, vi lagde pizza i går kveld av pølserestene fra 17 mai. Anonymkode: 02414...dac 1
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #4 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Jeg hadde litt salami og skinkepålegg fra 17. Mai frokost. De ble lagt inn i kjøleskap ikke helt innpakket i plast. Så de i går, 4 dager etterpå. De er litt tørre der de ikke var pakket inn, men luktet normalt. Jeg pakket de godt inn og lurte på om jeg kunne bruke de i innbakte horn som lages i dag? Hvis ja, har noen god oppskrift på innbakte horn? Anonymkode: 24ae5...11c Har salamien og den kokte skinken ligget i kontakt med hverandre? Har lest at det er svært uheldig. Anonymkode: 7889c...cf5
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #5 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Har salamien og den kokte skinken ligget i kontakt med hverandre? Har lest at det er svært uheldig. Anonymkode: 7889c...cf5 De har ligget i kontakt med hverandre, ja. Hva skjer da? Har aldri hørt om det som et problem? Ts Anonymkode: 24ae5...11c
MarianneE Skrevet 22. mai 2021 #6 Skrevet 22. mai 2021 Hadde ikke en gang tenkt at det kan være problematisk 1
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #7 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): De har ligget i kontakt med hverandre, ja. Hva skjer da? Har aldri hørt om det som et problem? Ts Anonymkode: 24ae5...11c Jeg finner ikke artikkelen. Men det kan være helseskadelig å spise det. Det var noe med bakterier som finnes i spekemat som smittes til kjøttpålegg som ikke er speket. Anonymkode: 7889c...cf5
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #8 Skrevet 22. mai 2021 Salamien er nok grei. Salt mat holder seg. Skinke blir forter sur. Men se, lukt og smak er en god regel. Anonymkode: 25c95...510 1
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #9 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Jeg finner ikke artikkelen. Men det kan være helseskadelig å spise det. Det var noe med bakterier som finnes i spekemat som smittes til kjøttpålegg som ikke er speket. Anonymkode: 7889c...cf5 Prøvde og Google, men fant bare at man ikke burde pakke inn pålegg med forskjellig holdbarhetsdato sammen. Det ser greit ut og lukter greit, har vært i kjøleskap hele tiden og jeg skal varmebehandlet de, innbakte horn, tror du det går greit da selv om de har ligget sammen? Ts Anonymkode: 24ae5...11c
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #10 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Prøvde og Google, men fant bare at man ikke burde pakke inn pålegg med forskjellig holdbarhetsdato sammen. Det ser greit ut og lukter greit, har vært i kjøleskap hele tiden og jeg skal varmebehandlet de, innbakte horn, tror du det går greit da selv om de har ligget sammen? Ts Anonymkode: 24ae5...11c Jeg vet ikke. Jeg fant heller ikke den artikkelen som jeg lette etter. Men her står det om oversmitting i forbindelse med Listeria i en diskusjon: https://forum.babyverden.no/threads/oversmitting.1859952/ Anonymkode: 7889c...cf5
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #11 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg vet ikke. Jeg fant heller ikke den artikkelen som jeg lette etter. Men her står det om oversmitting i forbindelse med Listeria i en diskusjon: https://forum.babyverden.no/threads/oversmitting.1859952/ Anonymkode: 7889c...cf5 Hmm, vurderer allikevel å bruke det i horn. Skal varmebehandles og ser/lukter bra ut og ingen i huset er gravide (som det var mest snakk om i linken). Anonymkode: 24ae5...11c
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #12 Skrevet 22. mai 2021 2 minutter siden, AnonymBruker said: Hmm, vurderer allikevel å bruke det i horn. Skal varmebehandles og ser/lukter bra ut og ingen i huset er gravide (som det var mest snakk om i linken). Anonymkode: 24ae5...11c Null problem! Det er MANGE teorier der ute, bruk sunn fornuft. Se, lukt, smak Anonymkode: 9f64b...8a0 3
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #13 Skrevet 22. mai 2021 Spekemat har holdbarhet på en ukes tid etter man har åpnet pakken. Anonymkode: d56af...05a
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #14 Skrevet 22. mai 2021 1 minutt siden, AnonymBruker said: Spekemat har holdbarhet på en ukes tid etter man har åpnet pakken. Anonymkode: d56af...05a Hvor har du det fra? Anonymkode: 820ef...ee2 1
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #15 Skrevet 22. mai 2021 Hadde ikke nølt en gang. Bare å bruke. Anonymkode: 5c470...dff 3
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #16 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Hvor har du det fra? Anonymkode: 820ef...ee2 Så fort du har åpnet en pakke spekemat, vil holdbarheten være i overkant av en uke, selv om det er flere måneder igjen til den går ut på dato. Dette skyldes at bakterier og muggsopp nå vil vekkes til live, få tilgang på oksygen og dessuten vil det bli langt flere av dem. Følg med om pakken blir liggende åpnet over en uke. Ser du mugg eller syns den lukter surt, skal den kastes. Spekemat – Matvett Anonymkode: d56af...05a
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #17 Skrevet 22. mai 2021 5 minutter siden, AnonymBruker said: Så fort du har åpnet en pakke spekemat, vil holdbarheten være i overkant av en uke, selv om det er flere måneder igjen til den går ut på dato. Dette skyldes at bakterier og muggsopp nå vil vekkes til live, få tilgang på oksygen og dessuten vil det bli langt flere av dem. Følg med om pakken blir liggende åpnet over en uke. Ser du mugg eller syns den lukter surt, skal den kastes. Spekemat – Matvett Anonymkode: d56af...05a Ser du mugg eller den lukter surt skal den kastes. Det er er jo en selvfølge. Uavhengig om den har vært åpen 1 dag eller 1 mnd. Anonymkode: 820ef...ee2 7
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #18 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Ser du mugg eller den lukter surt skal den kastes. Det er er jo en selvfølge. Uavhengig om den har vært åpen 1 dag eller 1 mnd. Anonymkode: 820ef...ee2 Skjønner ikke helt hvorfor du kverulerer? Ja, det er selvsagt ... Anonymkode: d56af...05a 1
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #19 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Spekemat har holdbarhet på en ukes tid etter man har åpnet pakken. Anonymkode: d56af...05a Jeg har ofte spist spekemat som har vært åpnet mer enn en uke og jeg lever i beste velgående. Spekeskinke henger jo på stabburet i månedsvis uten å være innpakket i plast. Anonymkode: 8df96...74c 5
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #20 Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Hmm, vurderer allikevel å bruke det i horn. Skal varmebehandles og ser/lukter bra ut og ingen i huset er gravide (som det var mest snakk om i linken). Anonymkode: 24ae5...11c Jeg husker ikke detaljer fra den artikkelen som jeg tenkte på, og jeg vet ikke om det var snakk om andre typer bakterier enn det var snakk om i den diskusjonen som jeg linket til. Det er synd at jeg ikke finner artikkelen. Det var nevnt (og bilde av?) serveringsbrett med diverse pålegg og da spesielt tatt opp dette med spekemat eller salami som ikke skal legges i kontakt med bl.a. kokt kjøttpålegg på serveringsbrett el.l. Anonymkode: 7889c...cf5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå