AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #1 Del Skrevet 20. mai 2021 Jeg elsker brød, men begrenser meg veldig fordi jeg for 10 år siden overspiste dette i perioder og la på meg. Dette er en tanke som sitter fast fremdeles den dag i dag, brød = tjukk. Som regel spiser jeg 3 skiver til kvelds og havregryn til lunsj som jeg kjører i stavmikser slik at det blir semulegrøt. Men jeg kjenner på «suget» etter brød også i lunsjtiden, men velger bevisst å undertrykke dette. Jeg har forsøkt andre lunsjretter som salat og egg, men opplever liten metthetsfølelse og har derfor endt opp med havregryn hver gang. Grunnen til brødskepsisen er nevnt innledningsvis, samt at jeg prøver å variere måltidene. Samtidig føler jeg at vi lever i et samfunn hvor brød er helt ut og ikke sunt. Tar jeg feil? Anonymkode: c3617...265 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #2 Del Skrevet 20. mai 2021 Jeg kan legge til at jeg kun spiser brød som er grovest på brødskalaen, aldri lyst eller halvgrovt. Anonymkode: c3617...265 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #3 Del Skrevet 20. mai 2021 Det er jo helheten av kostholdet ditt over tid som gir helseutslag, så jeg tenker først og fremst at det er dumt å stemple mat som "ja-mat" og "nei-mat", da det som er viktigst for helsen er at vi får i oss de næringsstoffene vi trenger, unngår for mye av sukker og ekstra kalorier som vi ikke trenger. Det er umulig å si hvilke utslag brød til lunsj gjør for vekt og helse uten å vite hva du ellers spiser. Om du spiser brød eller ikke til lunsj tror jeg har minimalt å si i lengden. Grovt brød med variert pålegg gir kroppen god næring og med mindre man er fitnessutøver kan det fint være en del av et normalt sunt kosthold. Jeg ville dog vært obs på mengden. Mange skiver brød med pålegg (litt avhengig av type brød og pålegg) blir en del kalorier, og hvis man i tillegg spiser mengder med annen mat så kan man gå i overskudd av kalorier, ja. I tillegg er kjøpebrød veldig salt (for at det skal være holdbart) og salt er både uheldig for helsen (hvis man får i seg for mye av det) og kan skape en del cravings. Når du har byttet brød med havregrøt til lunsj så kan det godt hende at det er saltet, og den tilfredsheten kroppen din savner. Baker du brødet selv kan du regulere saltmengden selv. Et annet alternativ er å begynne å tracke makroene og heller passe på at du holder deg innafor anbefalt nivå på salt/kalorier totalt sett. Anonymkode: f2c89...c5a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #4 Del Skrevet 20. mai 2021 Takk for utfyllende svar🙂 Jeg tror mye av greien ligger i oppveksten. Vi spiste alltid brød til både frokost, lunsj og kvelds. Mamma bakte alltid brød så vi levde på det. Eneste unntaket var min mor som av og til spiste havregrøt. Jeg skjønner at brød alene ikke er avgjørende for vekt, men sånn som det er nå gleder jeg meg til kveldsmat fordi da har jeg gått og «gledet» meg hele dagen til brød. Reint kalorimessig er det færre kcal med 2 skiver med 1 egg og hvitost enn havregrynen min som er laget av 1,5 dl gryn, litt melk og smørøye. Men opplever at jeg blir nokså mett av dette, vanskelig å si om det samme gjelder for skiver og. Anonymkode: c3617...265 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #5 Del Skrevet 20. mai 2021 Høres ut som noe er galt med magen din eller at du har vitaminmangel som kroppen din forsøker kurere ved å gi deg sug etter visse typer mat. Å ha sug på brød kan indikere mangel på visse stoffer og vitaminer. Google det om du vil vite hvilke og hvordna du evt kan få de i deg uten spise masse brød Anonymkode: 4e383...300 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. mai 2021 #6 Del Skrevet 21. mai 2021 Jeg har tatt blodprøver og disse er helt fine, ingen mangler. Kanskje jeg bare er over gjennomsnittet glad i brød? Anonymkode: c3617...265 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. mai 2021 #7 Del Skrevet 21. mai 2021 AnonymBruker skrev (På 20.5.2021 den 9.49): Jeg elsker brød, men begrenser meg veldig fordi jeg for 10 år siden overspiste dette i perioder og la på meg. Dette er en tanke som sitter fast fremdeles den dag i dag, brød = tjukk. Som regel spiser jeg 3 skiver til kvelds og havregryn til lunsj som jeg kjører i stavmikser slik at det blir semulegrøt. Men jeg kjenner på «suget» etter brød også i lunsjtiden, men velger bevisst å undertrykke dette. Jeg har forsøkt andre lunsjretter som salat og egg, men opplever liten metthetsfølelse og har derfor endt opp med havregryn hver gang. Grunnen til brødskepsisen er nevnt innledningsvis, samt at jeg prøver å variere måltidene. Samtidig føler jeg at vi lever i et samfunn hvor brød er helt ut og ikke sunt. Tar jeg feil? Anonymkode: c3617...265 Havregryn kan brukes til mye, men kan ikke på noen måte bli til semulegrøt 😄 Anonymkode: 87708...8a5 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #8 Del Skrevet 22. mai 2021 Jeg føler det samme som deg! Blir liksom så kjip frokost eller lunsj uten brød, og blir ikke mett på samme måte. Kutter jeg det en periode craver jeg karbohydrater til middag som bare det... Anonymkode: d0c99...469 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #9 Del Skrevet 22. mai 2021 Havregrøt og brød er i grunnen det samme - korn og karbohydrater. Syns du skal jobbe med å endre på de dårlig assosiasjonene du har til brød, det er ikke noe du trenger å overspise på nå selv om du har gjort det tidligere. Det er mindre slitsomt å spise litt av det du har et konstant sug på enn å hele tiden mot lysten fordi det er "forbudt". Anonymkode: dcc09...384 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2021 #10 Del Skrevet 22. mai 2021 AnonymBruker skrev (På 20.5.2021 den 9.49): Jeg elsker brød, men begrenser meg veldig fordi jeg for 10 år siden overspiste dette i perioder og la på meg. Dette er en tanke som sitter fast fremdeles den dag i dag, brød = tjukk. Som regel spiser jeg 3 skiver til kvelds og havregryn til lunsj som jeg kjører i stavmikser slik at det blir semulegrøt. Men jeg kjenner på «suget» etter brød også i lunsjtiden, men velger bevisst å undertrykke dette. Jeg har forsøkt andre lunsjretter som salat og egg, men opplever liten metthetsfølelse og har derfor endt opp med havregryn hver gang. Grunnen til brødskepsisen er nevnt innledningsvis, samt at jeg prøver å variere måltidene. Samtidig føler jeg at vi lever i et samfunn hvor brød er helt ut og ikke sunt. Tar jeg feil? Anonymkode: c3617...265 Havremelsgrøt kalles det Anonymkode: d093b...56e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mai 2021 #11 Del Skrevet 27. mai 2021 Jeg elsker også brød! Jeg trodde jeg var den eneste. Kollegene mine sitter og klager og sukker over de kjedelige brødskivene de har til lunsj, mens jeg bare gleder meg til å spise mine. Synes det er kjipt når noen kjøper med "noe godt" til lunsj så jeg må spise det istedenfor. Mamma er lavkarber, og prøver å få meg til å spise speilegg eller omelett isteden, men jeg synes det beste med egg er brødskiva som ligger under 😜 Jeg sliter også med at jeg overspiser brød. Jeg kan ikke spise brød til kvelds, for da tar jeg to skriver, og så to til, og så enda to, og da er det så lite igjen av brødet at jeg like gjerne kan spise alt . Jeg spiser to skriver til frokost og to til lunsj, og så prøver jeg å ikke spise mer. Men jeg har ofte veeeeldig lyst på brødskriver til middag også. Har prøvd å bytte til havregrøt (med chiafrø og bær/banan), men jeg synes ikke jeg blir mett av det, har lyst på brødskive med en gang jeg har spist. Men jeg "tvang" meg selv til grøt til frokost i en lang periode i vinter, og jeg tror egentlig jeg forveksler "mett" med "tilfredsstilt"? For jeg blir ikke like fort sulten til lunsj når jeg har spist grøt til frokost. Anonymkode: ce59d...529 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå