AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #1 Skrevet 19. mai 2021 Bakpå pakken på grove pastaskruer fra Sopps, står det at en porsjon pasta (85 g) inneholder hele 12 gram proteiner (14 g per 100 g). Men når jeg googler «pasta proteiner» får jeg opp bare 5 g per 100 gram. Er det jeg som blir lurt her, eller er pasta faktisk ganske proteinrikt? Anonymkode: 9e3c7...98f
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #2 Skrevet 19. mai 2021 Det er jo det som står på det aktuelle produktet som gjelder. Anonymkode: 743fe...d80 3
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #3 Skrevet 19. mai 2021 5 gram er kanskje for ferdig kokt? Pastaen blir jo mye tyngre da, uten at det øker proteininnholdet. Anonymkode: b087e...5f7
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #4 Skrevet 19. mai 2021 Du må gå etter det som står på pakka. Det du fikk på google er en antagelse på ferdig kokt pasta, noe som er umulig å vite om man ikke har mulighet til å måle dette. Så du må alltid gå utfra det som står på pakka, før ting tilbredes. Anonymkode: df7d3...cc5 1
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #5 Skrevet 19. mai 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): 5 gram er kanskje for ferdig kokt? Pastaen blir jo mye tyngre da, uten at det øker proteininnholdet. Anonymkode: b087e...5f7 Umulig å vite det uten å kunne måle, kommer annpå vannmengde etc. En biolog kan analysere innholdet på ferdiglaget mat. Anonymkode: df7d3...cc5
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #6 Skrevet 19. mai 2021 Spis pasta laget av røde linser, erter eller soya, da får du protein innhold fra 25 gram og helt opp til 47 gram per 100 gram Anonymkode: 7b140...ee2
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #7 Skrevet 19. mai 2021 Enkelte pastatyper er proteinrike. Men du må se på hvor mye kalorier det er også. Om det er 10g protein og 500 kcal så er det lite proteiner i forhold til kcal. Om det er viktig for deg med proteiner, regn ut hvor mye av kcal som er proteiner. La oss ta de grove pastaskruene som er 350 kcal Protein 14g Karb: 65g Fett 2g Annet 19 Protein og karb er ca 4 kcal. Fett er ca det dobbelte, 8kcal. Det vil si at Protein 14 x 4 = 56 Karb 65 x 4 = 260 Fett 2 x 2 = 4 Så ser du at ca 1/4 av pastaen er protein og ca 3/4 er karbs Veldig grovregning, selvsagt Anonymkode: bcda5...0fc
male32 Skrevet 19. mai 2021 #8 Skrevet 19. mai 2021 AnonymBruker skrev (39 minutter siden): Spis pasta laget av røde linser, erter eller soya, da får du protein innhold fra 25 gram og helt opp til 47 gram per 100 gram Anonymkode: 7b140...ee2 Hvor får man kjøpt slik pasta? Brukte soya pasta fra Coop Anglemark før, men finner det ikke mer.
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #9 Skrevet 19. mai 2021 male32 skrev (57 minutter siden): Hvor får man kjøpt slik pasta? Brukte soya pasta fra Coop Anglemark før, men finner det ikke mer. F.eks. her. Linsepasta. Finnes jo alternativ pasta mange plasser, men er ofte dyrt. Denne var fin på pris, har ikke prøvd men skal gjøre det neste gang jeg bestiller derfra! https://www.tights.no/butikk/monster-linsepasta/?gclid=Cj0KCQjw7pKFBhDUARIsAFUoMDaHtGjZfdftgNB_Ox89k8tNatRYPODuETozbGdFJ63NQMY8814QioUaAlEwEALw_wcB Anonymkode: 25487...147 1
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #10 Skrevet 19. mai 2021 male32 skrev (1 time siden): Hvor får man kjøpt slik pasta? Brukte soya pasta fra Coop Anglemark før, men finner det ikke mer. Rema https://www.rema.no/egne-merkevarer/goodly/ Anonymkode: 3513f...b4c 1
male32 Skrevet 19. mai 2021 #11 Skrevet 19. mai 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): F.eks. her. Linsepasta. Finnes jo alternativ pasta mange plasser, men er ofte dyrt. Denne var fin på pris, har ikke prøvd men skal gjøre det neste gang jeg bestiller derfra! https://www.tights.no/butikk/monster-linsepasta/?gclid=Cj0KCQjw7pKFBhDUARIsAFUoMDaHtGjZfdftgNB_Ox89k8tNatRYPODuETozbGdFJ63NQMY8814QioUaAlEwEALw_wcB Anonymkode: 25487...147 Takk, har bestilt noen pakker 1
male32 Skrevet 19. mai 2021 #12 Skrevet 19. mai 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Rema https://www.rema.no/egne-merkevarer/goodly/ Anonymkode: 3513f...b4c Skal sjekke neste gang jeg er på Rema. Sjelden jeg handler der.
AnonymBruker Skrevet 19. mai 2021 #13 Skrevet 19. mai 2021 Protein er ikke protein. Protein består av forskjellige aminosyrer. Vi trenger aminosyrene i et visst forhold. Ikke for mye av en eller for lite av en annen. Planteprotein er en dårlig kilde til protein fordi de inneholder ikke alle de essensielle (utenom noen veldig få unntak) og aminosyrene er i gale mengder i forhold til hverandre. Det er derfor man kaller animalsk protein for høykvalitetsprotein. Anonymkode: fff48...f9c 6
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #14 Skrevet 20. mai 2021 11 hours ago, AnonymBruker said: F.eks. her. Linsepasta. Finnes jo alternativ pasta mange plasser, men er ofte dyrt. Denne var fin på pris, har ikke prøvd men skal gjøre det neste gang jeg bestiller derfra! https://www.tights.no/butikk/monster-linsepasta/?gclid=Cj0KCQjw7pKFBhDUARIsAFUoMDaHtGjZfdftgNB_Ox89k8tNatRYPODuETozbGdFJ63NQMY8814QioUaAlEwEALw_wcB Anonymkode: 25487...147 Bruker monster linsepasta selv. 1/3 er proteiner, så det er ca så bra som du får det. Smaken var rar første gang jeg smakte, men et par måltider med pesto og salat så er det noe av det diggeste jeg vet Anonymkode: bcda5...0fc
stan Skrevet 20. mai 2021 #15 Skrevet 20. mai 2021 Gode proteinkilder er melk, egg, sjømat og kjøtt. 2
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #16 Skrevet 20. mai 2021 8 minutter siden, stan said: Gode proteinkilder er melk, egg, sjømat og kjøtt. Kjøtt er ofte rundt 1/3 protein også. Egg har kun 10% protein, det er ikke mye. Anonymkode: bcda5...0fc
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2021 #17 Skrevet 20. mai 2021 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Kjøtt er ofte rundt 1/3 protein også. Egg har kun 10% protein, det er ikke mye. Anonymkode: bcda5...0fc De er hovedsaklig gode proteinkilder fordi de inneholder de aminosyrene vi faktisk trenger i de forholdene vi trenger, men de inneholder også gode mengder av disse. Hvorfor sier du at egg bare har 10% protein? 36% av kaloriene i egg er protein. Hadde du bare spist egg og spist 2000 kcal, så hadde du fått i deg 172 gram protein. Dette er ca dobbelt av minsteanbefalingen til en person på 80 kg. Anonymkode: fff48...f9c 4
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2021 #18 Skrevet 28. mai 2021 male32 skrev (På 19.5.2021 den 19.29): Hvor får man kjøpt slik pasta? Brukte soya pasta fra Coop Anglemark før, men finner det ikke mer. Barilla har laget linsepasta og kikertpasta som selges i det vanlige sortimentet i vanlige butikker. Samme gode kvalitet som Barilla har på den vanlige pastaen sin. Glutenfri er den og. Tiårets beste nye produkter spør du meg! Anonymkode: d30c9...b19 1
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2021 #19 Skrevet 28. mai 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Barilla har laget linsepasta og kikertpasta som selges i det vanlige sortimentet i vanlige butikker. Samme gode kvalitet som Barilla har på den vanlige pastaen sin. Glutenfri er den og. Tiårets beste nye produkter spør du meg! Anonymkode: d30c9...b19 siterer meg selv, for å legge inn lenker: https://oda.com/no/products/28426-barilla-fusilli-rode-linser-glutenfri/ https://oda.com/no/products/28427-barilla-casarecce-kikerter/ Anonymkode: d30c9...b19 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå