Gå til innhold

Dine beste oppskrifter med rabarbra?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hagen full av rabarbra og noe må gjøres...

I første omgang tenker jeg å lage rabarbrasyltetøy. Men ser at flere oppskrifter bruker ingefær? Og må man skrelle stilkene? Vil gjerne ha rødt og søtt, slik min avdøde bestemor pleide å lage det.

Hva mer kan man bruke rabarbra til?

Anonymkode: 29c08...dfe

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Bruker rabarbra til smuldrepai. Nydelig! Serverer sammen med vaniljeis ekker kremfløte.

Du kan også lage rabarbrasaft, men det har jeg aldri prøvd.

Anonymkode: debc2...369

AnonymBruker
Skrevet

Min bestemor lagde syltetøy av rabarbra og gulrot. Det var virkelig godt og friskt. Har ikke oppskriften da.

Anonymkode: ec197...75e

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Min bestemor lagde syltetøy av rabarbra og gulrot. Det var virkelig godt og friskt. Har ikke oppskriften da.

Anonymkode: ec197...75e

Glemte å si at du må skrelle stilkene. 

Anonymkode: ec197...75e

AnonymBruker
Skrevet

Har også rabarbra men bare en bunt. 
 

Hva med saft? Er det godt?

Anonymkode: 79116...bd3

AnonymBruker
Skrevet

Rabarbrakompott med fløte ( og evt strøsukker)

Anonymkode: debc2...369

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Hagen full av rabarbra og noe må gjøres...

I første omgang tenker jeg å lage rabarbrasyltetøy. Men ser at flere oppskrifter bruker ingefær? Og må man skrelle stilkene? Vil gjerne ha rødt og søtt, slik min avdøde bestemor pleide å lage det.

Hva mer kan man bruke rabarbra til?

Anonymkode: 29c08...dfe

Jeg skreller ikke og dette blir veldig søtt,men helt rødt blir den kun om jeg blander med jordbær

1kg rabarbra 
800g sukker 
saften av 1 sitron 
1 vaniljestang

Vask rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ha de opp i en plast eller keramisk skål og hell over sukkeret. Bland det lett sammen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la det stå 18-24 timer på kjøkkenbenken. Rør gjerne av og til.Etter den tiden vil det meste av sukkeret ha smeltet.

Ha rabarbrablandingen og sitronsaften i en tykkbunnet gryte. Skjær vaniljestangen i to på langs og bruk en skje for å skrape ut vaniljefrøene. Ha frøene og stangen i gryta.

Varm opp sakte mens du rører litt til alt sukkeret har smeltet. Kok opp blandingen.

La det koke godt i ca. 45 minutter. Rør av og til, særlig mot slutten når blandingen tykkner og får en fin gyllenbrun farge.

Slik ser den ut da. Ha rene og steriliserte syltetøyglass klare (kok de 5 minutter eller ha de i en dampovn i 10 minutter) og hell over syltetøyet.

Legg lokk på umiddelbart og skru

Anonymkode: 9ceff...819

  • Liker 1
Skrevet

Fru Timian har en veldig god rabarbrakake, og den blir like god nesten uansett hva slags bær man benytter.

Her finner du oppskriften. Jeg har ikke prøvd å fryse denne, men vil tro at det går helt fint.

AnonymBruker
Skrevet

Du har fått flere oppskrifter. Ville bare informere om at du bør høste rabarbra før sankthans, og du bør ikke spise mye om gangen. Gjerne trykk-kok i minst 15 minutter, så bryter du ned litt av de skadelige stoffene (vanlig koking gjør ikke det). Rabarbra er spesielt høy på oksalsyre, og innholdet blir høyere jo lengre ut i sesongen man kommer. Man kan faktisk dø av oksalat-forgiftning. Oksalater er som bittesmå nåler. De klarer å komme seg overalt i kroppen. Du kan finne dem i ledd, muskler, organer - til og med hjernen. Et tidlig symptom på at du har fått i deg for mye oksalater er hikke. Ganske mange plager i den vestlige verden er faktisk forårsaket av oksalater... Takket være mye høyere oksalatinntak gjennom blant annet mandeldrikk og spinat.

Anonymkode: e7d30...742

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...