Gå til innhold

Asparges vs aspargesbønner


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har kun kjøpt frosne aspargesbønner og trodd jeg har spist asparges. Jeg ser jo nå at de ser helt forskjellige ut, men finner ikke noe godt svar på hva som er forskjellen. Hva er egentlig forskjellen? Hvordan tilbereder dere vanlig asparges?

Anonymkode: 4ab21...894

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg har kun kjøpt frosne aspargesbønner og trodd jeg har spist asparges. Jeg ser jo nå at de ser helt forskjellige ut, men finner ikke noe godt svar på hva som er forskjellen. Hva er egentlig forskjellen? Hvordan tilbereder dere vanlig asparges?

Anonymkode: 4ab21...894

Hvordan er det mulig?

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Forskjellen er at det er to totalt ulike grønnsaker, akkurat som for eksempel rødbeter og rødkål eller gulrot og kålrot. 

Anonymkode: f2f8e...da4

  • Liker 5
Skrevet (endret)

Asparges er nydelig! Jeg vasker de og knekker stilken nederst der som den gir etter naturlig, du får fort teken på det. Av og til skreller jeg litt av nederst etter det om stilkene fremdeles er litt kraftige, men som oftest bare vasker jeg de. Jeg foretrekker å steke de i ovnen på 200-225 grader til se ser ca. slik ut

mobile

Jeg liker å ha litt meierismør på dem før jeg setter de i ovnen, men du kan bruke olje også. Et lett dryss med havsalt når de kommer ut. Ellers er de veldig gode både som de er, i omelett, salat og på hvit pizza, på pizza pleier jeg ofte å dele de på langs og ta på litt tynne potetskiver og gjerne rive opp litt spekeskinke over med en gang den kommer ut av ovnen også, veldig godt :jepp:

 

Endret av Rumle
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Frosne aspargesbønner er grusomt, asparges er nydelig. Jeg dyrker dem selv i kjøkkenhagen, men de er gode fra butikken også. Jeg liker best å grille dem eller forvelle kjapt i vann tilsatt smør og salt. 

Anonymkode: 0b1e4...f46

  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker grønn asparges på forskjellige måter:

*steker dem sammen med litt bacon, sopp, løk og potet og spiser med speilegg på toppen. 
*Lettstekt i panne med ovnsstekte cherrytomater som tilbehør til biff
*Lettkokt og avkjølt i salater

Aspargesbønner er også godt, de varmer jeg med litt bacon, så blir det straks noe annet enn en kjedelig grønnsak.

  • Liker 2
Skrevet
Brunhilde skrev (Akkurat nå):

---

*steker dem sammen med litt bacon, sopp, løk og potet og spiser med speilegg på toppen. 
---

Nam, det høres skikkelig godt ut, må prøves :jepp:

  • Liker 1
Skrevet
19 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg har kun kjøpt frosne aspargesbønner og trodd jeg har spist asparges. Jeg ser jo nå at de ser helt forskjellige ut, men finner ikke noe godt svar på hva som er forskjellen. Hva er egentlig forskjellen? Hvordan tilbereder dere vanlig asparges?

Anonymkode: 4ab21...894

Da har du mye godt å se fram til.  Jeg både steker dem og koker i vann noen sekunder. Tynne asparges stekt i andefett som tilbehør til andebryst er snacks. Risotto med asparges likeså. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...