Gjest Anonymous Skrevet 1. oktober 2002 #1 Del Skrevet 1. oktober 2002 Jeg er helt grønn når det gjelder dette. Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg lager brente mandler?? Jeg tenkte (for første gang i år) at jeg skulle lage noen av julegavene... :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Den lille Andungen Skrevet 1. oktober 2002 #2 Del Skrevet 1. oktober 2002 Hei! Hadde tenkt å lage det i fjor, men det ble bare med tanken... Derfor har jeg ikke prøvd disse oppskriftene, men jeg fant de iallfall på nettet før jul i fjor; 250 g ELDORADO mandler 250 g ELDORADO sukker 2 1/2 dl vann 75 g smør Ha mandler, sukker og vann i en kjele og la det småkoke 1 1/2 time eller til mandlene er tørre og grå. Tilsett smøret og la det og sukkeret smelte sammen i ca 10 min så massen blir gyllen-brun og blank. Rør hele tiden. Hell ut på smurt bakeplate. Avkjøl – og brekk mandlene fra hverandre. Oppbevar mandlene i tett boks eller glass. •11500 g mandler •11350 g melis •112 dl vann •111 ts smør (i kjelen) •11Kok opp vann og melis, •11tilsett mandler •11Når det begynner å tykne, tilsett smør. •11Kok til det blir tørt. •11Rør til det blir flytende og blankt. (Dette kan du synes kan ta laaaaang tid, men hold på til det blir som det skal!) •11Del de brente mandlene raskt på et matpapir. Bruk gafler - det er varmt Hilsen Andungen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kreps Skrevet 4. oktober 2002 #3 Del Skrevet 4. oktober 2002 500 g mandler - 0,5 dl vann - 150 g sukker - 1 ss smør Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til. Bland vann og sukker i en kjele. Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene. Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende . Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge. Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret. Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde. Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 10. oktober 2002 #4 Del Skrevet 10. oktober 2002 Personlig liker ikke jeg "tørre" brente mandler. Jeg liker den typen som er mer glaserte i sukker. Altså blanke. Min ENKLE oppskrift er: Smelt og brun farin i en jernstekepanne/gryte. Ha oppi mandlene og vend dem sånn at de er dekket med sukkeret. Ta de opp og legg de på et bakepapir som er sprayet med sprayfett og skill de fra hverandre. Det lønner seg og ikke ha for mange mandler i panna ad gangen, ellers blir de vanskelige og dele på papiret. Pass også på at sukkeret ikke blir brent. KJEMPEGODT!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå