Gå til innhold

Hakkede tomater og skivet champignon (hermetikk)


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er det noen som vet om man kan spise dette uten å varmebehandle det først?

Ønsker å bruke hakkede tomater i papp-boks i en juice og skivet champignon i hermetikkboks i en salat, så det hadde vært fint om man bare kan helle det oppi uten å måtte koke det først.

Anonymkode: 09535...155

AnonymBruker
Skrevet

Slik info står gjerne utenpå pakningen. Spesielt champignongen ville jeg varmebehandlet pga evt giftstoffer. Mulig det er varmebehandlet fra før.

Anonymkode: dd607...0bf

Gjest Føsleguri
Skrevet (endret)

Å hermetisere er en metode for å konservere mat ved å varme opp den til bakterier og sopp dør og så  legge den i tett emballasje for at ikke nye bakterier og sopp skal komme til.

Det fleste spiser hermetisert frukt uten å varmebehandlet den, så hvorfor skulle det være farlig å spise hermetiserte grønnsaker uten å varmebehandle dem.

Endret av Føsleguri
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Er det noen som vet om man kan spise dette uten å varmebehandle det først?

Ønsker å bruke hakkede tomater i papp-boks i en juice og skivet champignon i hermetikkboks i en salat, så det hadde vært fint om man bare kan helle det oppi uten å måtte koke det først.

Anonymkode: 09535...155

Vær så snill, ikke gjør det. Den eneste måten å få hermetisk champignon halvveis spiselig på er å steke den hardt i store mengder smør. Rett fra boksen er den bare nasty, både i konsistens og smak.

Anonymkode: 58108...505

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Har spist hermetiske sjampinjonger og tomater rett fra boksen i 15 år av mitt liv. Aldri blitt syk.
Hva med hermetisk ananas, makrell i tomat, tunfisk, leverpostei - skal dette også varmes da... 

Anonymkode: 97c5b...4df

  • Liker 1
Skrevet

Ja, det er trygt, hermetisering er varmebehandling.
Om det smaker noe særlig bra med hermetisk sopp i en salat derimot har jeg mine tvil om. Jeg hadde nok plukket dem ut om jeg hadde fått det servert.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...