Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Når hun f. eks. skal lage biff stroganoff, så hiver hun kjøttet rett i gryta. UTEN Å STEKE DET FØRST! 😱

Er det ikke allmennkunnskap at man skal STEKE kjøttet først, før man hiver det i en gryterett?!?

 

Anonymkode: 5ebf0...9e1

  • Liker 6
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Selv foretrekker jeg å steke først for smakens skyld, men jeg vet det er mange som dropper dette.

Anonymkode: 23d82...fe3

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker said:

Er det ikke allmennkunnskap at man skal STEKE kjøttet først, før man hiver det i en gryterett?!?

 

Anonymkode: 5ebf0...9e1

Hvorfor "skal" man det? 

Anonymkode: 6ea29...6c1

  • Liker 16
Skrevet

Som AB over, foretrekker å steke det først, men går helt fint å droppe det. Blir mørt og godt etter noen timer koking uansett 🤤

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor SKAL man steke kjøttet først?

Anonymkode: be48b...b72

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (28 minutter siden):

Hvorfor SKAL man steke kjøttet først?

Anonymkode: be48b...b72

For smaken slik at det for stekeskorpe.

ville dog ikke sagt steking, men bruning.

man «SKAL» brune kjøttet først

Anonymkode: 04541...7ff

  • Liker 9
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

Hvorfor SKAL man steke kjøttet først?

Anonymkode: be48b...b72

Maillardreaksjonen 😃

Anonymkode: 60f8a...5dd

  • Liker 8
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

For smaken slik at det for stekeskorpe.

ville dog ikke sagt steking, men bruning.

man «SKAL» brune kjøttet først

Anonymkode: 04541...7ff

 

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Maillardreaksjonen 😃

Anonymkode: 60f8a...5dd

Så man blir ikke syk eller dør av å ikke steke kjøttet?

Da får folk gjøre som de selv vil, tenker jeg. Ingen grunn til å hisse seg opp for det.

Anonymkode: be48b...b72

  • Liker 13
AnonymBruker
Skrevet

Folk spiser jo rått kjøtt så jeg ser ikke helt problemet?

Anonymkode: 52d2b...788

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du dør av å spise kokt kjøtt har du ikke livets rett uansett.

Anonymkode: 4dbdc...40c

  • Liker 9
Skrevet

Lol du høres litt snobbete ut😂

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

For smaken slik at det for stekeskorpe.

Anonymkode: 04541...7ff

Dette skjønte jeg ikke. Men poenget var uansett at det ikke er noen lover eller regler som dikterer dette, så folk må nesten få lov til å gjøre som de selv vil når det kommer til tilbredning av mat, tenker jeg.

Anonymkode: 6ea29...6c1

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Dette skjønte jeg ikke. Men poenget var uansett at det ikke er noen lover eller regler som dikterer dette, så folk må nesten få lov til å gjøre som de selv vil når det kommer til tilbredning av mat, tenker jeg.

Anonymkode: 6ea29...6c1

Jeg driter i hva folk gjør, mest overraska at folk ikke kjenner til det å brune kjøtt, noe som ofte står i oppskrifter og man ser mesterkokker gjør.

 Gi kjøttet en god stekeskorpe. Her oppstår den såkalte Maillard-reaksjonen som gir kjøttet sin gode smak; kjøttets sukker- og proteinmolekyler kombineres, og kjøttet blir mørkere og dets naturlige aromaer blir frigjort. I tillegg får du et saftig resultat.

Maillard-reaksjonen er en kjemisk prosess som oppstår når man bruner mat. Den er en kombinasjon av aminosyrer og sukker og skjer ved oppvarming mellom 140℃ og 160℃, ved litt høyere temperatur får du i tillegg en karamellisering som gir flere herlige smaker og lukter. Det dannes flere hundre forskjellige smaksstoffer ved Maillard-reaksjonen. De brytes ned til enda flere nye smaksstoffer.

Anonymkode: 04541...7ff

  • Liker 9
Skrevet

mannen min og, koker biffkjøttet, ingen krise, men irriterer meg skikkelig. 

  • Liker 3
Skrevet

Lag maten selv, så får du det akkurat som du vil.. 

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Det har jeg faktisk aldri hørt om.

Anonymkode: 88c18...8b9

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg følger som oftest anvisningen på pakkene, men hender jeg slenger kjøttet rett oppi gryta/lapskausen/suppen og lar det koke godt sammen med resten. 

Det viktigste er jo at det blir skikkelig varmebehandlet? 

Si ifra til henne hvordan du vil ha det eller lag selv?

Anonymkode: f6069...72d

Skrevet

Kan du ikke bare ta over matlagingen, siden du kan det så mye bedre?

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Å koke kjøttet er nå en ting, alt kjøtt blir godt når det kokes lenge, selv om bruning kan gi ekstra god smak.

Det som er verre er alle som koker kjøttdeigen. Du har sikkert fått det til taco, det er bare et tørt, grått, knudrete pulver. Folk slenger hele pakken i panna, gjerne rett fra frysen, og hakker løs på kjøttdeigen som blir liggende og koke i sitt eget vann. Resultatet er en grå fyllmasse som ikke smaker noe som helst.

Anonymkode: 0bc71...ae7

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Jeg føler ikke at dette temaet hadde sjokkfaktoren som ble indikert i overskriften.

Anonymkode: 8b92b...be5

  • Liker 7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...