AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #1 Skrevet 4. mai 2021 Når hun f. eks. skal lage biff stroganoff, så hiver hun kjøttet rett i gryta. UTEN Å STEKE DET FØRST! 😱 Er det ikke allmennkunnskap at man skal STEKE kjøttet først, før man hiver det i en gryterett?!? Anonymkode: 5ebf0...9e1 6
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #2 Skrevet 4. mai 2021 Selv foretrekker jeg å steke først for smakens skyld, men jeg vet det er mange som dropper dette. Anonymkode: 23d82...fe3 3
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #3 Skrevet 4. mai 2021 3 minutter siden, AnonymBruker said: Er det ikke allmennkunnskap at man skal STEKE kjøttet først, før man hiver det i en gryterett?!? Anonymkode: 5ebf0...9e1 Hvorfor "skal" man det? Anonymkode: 6ea29...6c1 16
Ugresset Skrevet 4. mai 2021 #4 Skrevet 4. mai 2021 Som AB over, foretrekker å steke det først, men går helt fint å droppe det. Blir mørt og godt etter noen timer koking uansett 🤤 6
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #5 Skrevet 4. mai 2021 Hvorfor SKAL man steke kjøttet først? Anonymkode: be48b...b72 5
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #6 Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (28 minutter siden): Hvorfor SKAL man steke kjøttet først? Anonymkode: be48b...b72 For smaken slik at det for stekeskorpe. ville dog ikke sagt steking, men bruning. man «SKAL» brune kjøttet først Anonymkode: 04541...7ff 9
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #7 Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Hvorfor SKAL man steke kjøttet først? Anonymkode: be48b...b72 Maillardreaksjonen 😃 Anonymkode: 60f8a...5dd 8
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #8 Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): For smaken slik at det for stekeskorpe. ville dog ikke sagt steking, men bruning. man «SKAL» brune kjøttet først Anonymkode: 04541...7ff AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Maillardreaksjonen 😃 Anonymkode: 60f8a...5dd Så man blir ikke syk eller dør av å ikke steke kjøttet? Da får folk gjøre som de selv vil, tenker jeg. Ingen grunn til å hisse seg opp for det. Anonymkode: be48b...b72 13
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #9 Skrevet 4. mai 2021 Folk spiser jo rått kjøtt så jeg ser ikke helt problemet? Anonymkode: 52d2b...788 5
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #10 Skrevet 4. mai 2021 Hvis du dør av å spise kokt kjøtt har du ikke livets rett uansett. Anonymkode: 4dbdc...40c 9
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #12 Skrevet 4. mai 2021 1 hour ago, AnonymBruker said: For smaken slik at det for stekeskorpe. Anonymkode: 04541...7ff Dette skjønte jeg ikke. Men poenget var uansett at det ikke er noen lover eller regler som dikterer dette, så folk må nesten få lov til å gjøre som de selv vil når det kommer til tilbredning av mat, tenker jeg. Anonymkode: 6ea29...6c1 2
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #13 Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Dette skjønte jeg ikke. Men poenget var uansett at det ikke er noen lover eller regler som dikterer dette, så folk må nesten få lov til å gjøre som de selv vil når det kommer til tilbredning av mat, tenker jeg. Anonymkode: 6ea29...6c1 Jeg driter i hva folk gjør, mest overraska at folk ikke kjenner til det å brune kjøtt, noe som ofte står i oppskrifter og man ser mesterkokker gjør. Gi kjøttet en god stekeskorpe. Her oppstår den såkalte Maillard-reaksjonen som gir kjøttet sin gode smak; kjøttets sukker- og proteinmolekyler kombineres, og kjøttet blir mørkere og dets naturlige aromaer blir frigjort. I tillegg får du et saftig resultat. Maillard-reaksjonen er en kjemisk prosess som oppstår når man bruner mat. Den er en kombinasjon av aminosyrer og sukker og skjer ved oppvarming mellom 140℃ og 160℃, ved litt høyere temperatur får du i tillegg en karamellisering som gir flere herlige smaker og lukter. Det dannes flere hundre forskjellige smaksstoffer ved Maillard-reaksjonen. De brytes ned til enda flere nye smaksstoffer. Anonymkode: 04541...7ff 9
Tanuki Skrevet 4. mai 2021 #14 Skrevet 4. mai 2021 mannen min og, koker biffkjøttet, ingen krise, men irriterer meg skikkelig. 3
Oppgitt78 Skrevet 4. mai 2021 #15 Skrevet 4. mai 2021 Lag maten selv, så får du det akkurat som du vil.. 4
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #16 Skrevet 4. mai 2021 Det har jeg faktisk aldri hørt om. Anonymkode: 88c18...8b9 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2021 #17 Skrevet 5. mai 2021 Jeg følger som oftest anvisningen på pakkene, men hender jeg slenger kjøttet rett oppi gryta/lapskausen/suppen og lar det koke godt sammen med resten. Det viktigste er jo at det blir skikkelig varmebehandlet? Si ifra til henne hvordan du vil ha det eller lag selv? Anonymkode: f6069...72d
Chiubi Skrevet 5. mai 2021 #18 Skrevet 5. mai 2021 Kan du ikke bare ta over matlagingen, siden du kan det så mye bedre? 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2021 #19 Skrevet 5. mai 2021 Å koke kjøttet er nå en ting, alt kjøtt blir godt når det kokes lenge, selv om bruning kan gi ekstra god smak. Det som er verre er alle som koker kjøttdeigen. Du har sikkert fått det til taco, det er bare et tørt, grått, knudrete pulver. Folk slenger hele pakken i panna, gjerne rett fra frysen, og hakker løs på kjøttdeigen som blir liggende og koke i sitt eget vann. Resultatet er en grå fyllmasse som ikke smaker noe som helst. Anonymkode: 0bc71...ae7 4
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2021 #20 Skrevet 5. mai 2021 Jeg føler ikke at dette temaet hadde sjokkfaktoren som ble indikert i overskriften. Anonymkode: 8b92b...be5 7
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå