Gå til innhold

Hvor lenge skal pizzaen hvile etter den er tatt ut av ovnen, før den kan deles opp?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

🤷‍♀️🍕🤷🏻‍♀️

Anonymkode: 3d0b0...daa

AnonymBruker
Skrevet

Den er det bare å skjære opp med en gang. Har aldri latt den hvile. Den skal spises mens den er varm rett fra ovnen.

Anonymkode: 1a827...5a0

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Den er det bare å skjære opp med en gang. Har aldri latt den hvile. Den skal spises mens den er varm rett fra ovnen.

Anonymkode: 1a827...5a0

Nei, fagfolk sier den skal hvile. Men jeg husker ikke hvor lenge.

Anonymkode: 3d0b0...daa

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Kommer an på hvor varm den er når den kommer ut, men 5min for en liten frossen variant, 10min for en større en eller som har stått på spesielt høy varme. Ish sånn operer jeg med. Hvis den er veldig liten og tynn så sikkert bare 2min. 

Endret av DaddyDom
  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Nei, fagfolk sier den skal hvile. Men jeg husker ikke hvor lenge.

Anonymkode: 3d0b0...daa

Bare å spise. Ingenting å vente på. 

Anonymkode: 1a827...5a0

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Tenker alltid at jeg skal vente 5 minutter, men ender opp med å skjære den opp innen 30 sekunder. 

Anonymkode: df47a...97d

  • Liker 6
Skrevet

Jeg lar den dampe av seg / hvile på rist noen minutter. Antall minutter varierer.
Deler man pizzaen opp med en gang og legger bitene på f.eks. en tallerken, er det stor sjanse for at bunnen blir soggy og man vil se et fuktavtrykk der stykket har ligget.

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Hjemmelaget gjærbakst bør få hvile litt før du skærer i den. 5 min er sikkert nok. 

Anonymkode: 60574...a71

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hjemmelaget gjærbakst bør få hvile litt før du skærer i den. 5 min er sikkert nok. 

Anonymkode: 60574...a71

Skjærer

Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Jeg lar den hvile 3-5 minutter. 

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Nei, fagfolk sier den skal hvile. Men jeg husker ikke hvor lenge.

Anonymkode: 3d0b0...daa

Fagfolk vet ikke hvordan jeg liker det.

Anonymkode: af404...bfc

  • Liker 4
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker said:

Bare å spise. Ingenting å vente på. 

Anonymkode: 1a827...5a0

Hvis du ønsker brent gane er det bare å kjøre på :)

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Jeg lar den hvile passe lenge.

Anonymkode: 0d6f5...061

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Morten1 skrev (2 minutter siden):

Hvis du ønsker brent gane er det bare å kjøre på :)

Får da ikke brent gane om en spiser den med en gang. 

Anonymkode: 1a827...5a0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Kommer vel an på hvor sulten du er. Ferdigpizza skjærer jeg med en gang, hjemmelaget med mye saus venter jeg mellom 5 og 10 minutter om jeg ikke holder på å daue av sult. 

Anonymkode: b9b70...b3e

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Nei, fagfolk sier den skal hvile. Men jeg husker ikke hvor lenge.

Anonymkode: 3d0b0...daa

Det er tull. Kjøtt skal hvile. Pizza skal ikke hvile. Hilsen en som er gift med en italiener. 

Er forøvrig nysgjerrig på linker til disse "fagfolkene" som sier at pizza skal hvile? 

Anonymkode: 6d0a0...86f

  • Liker 10
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (34 minutter siden):

Jeg lar den hvile passe lenge.

Anonymkode: 0d6f5...061

Jeg også 🤓

Anonymkode: 26996...615

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det er tull. Kjøtt skal hvile. Pizza skal ikke hvile. Hilsen en som er gift med en italiener. 

Er forøvrig nysgjerrig på linker til disse "fagfolkene" som sier at pizza skal hvile? 

Anonymkode: 6d0a0...86f

Feil. En pizza lagd av gjærdeig, særlig de med litt tykkere bunn bør hvile noen få minutter før oppskjæring. 
Hilsen kokk.

Anonymkode: 86f77...83f

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Feil. En pizza lagd av gjærdeig, særlig de med litt tykkere bunn bør hvile noen få minutter før oppskjæring. 
Hilsen kokk.

Anonymkode: 86f77...83f

Enig. 
Hilsen stadig skåldet i ganen.

Anonymkode: 26996...615

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Det er tull. Kjøtt skal hvile. Pizza skal ikke hvile. Hilsen en som er gift med en italiener. 

Er forøvrig nysgjerrig på linker til disse "fagfolkene" som sier at pizza skal hvile? 

Anonymkode: 6d0a0...86f

Jeg forstår ikke sammenhengen.🤷‍♀️ Er man ekspert på klokker hvis man er gift med sveitser?

Anonymkode: 3d0b0...daa

  • Liker 11

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...