Gå til innhold

Hva er typisk husmannskost for deg? Det


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva anser du som husmannskost? Anser du det som en kjip eller god middag? Ville du har servert det til gjester? 

Anonymkode: 1a4da...03e

AnonymBruker
Skrevet

bestemors karbonader, sammen med poteter/potetmos, bruns saus, tyttebær, grønnsaker 

Anonymkode: bb66d...ce1

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Taco :)

Anonymkode: 4bcab...39e

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Kjøttkaker i brunsaus med poteter og surkål/ertestuing/gullerøtter og tyttebær

Anonymkode: cf9e6...046

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Husmenn hadde generelt dårlig råd og spiste mye poteter og kornprodukt.

Anonymkode: 80591...61a

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Kokt potet og rotgrønnsaker, med brun/hvit saus og kjøttkake/torsk/laks/fiskeboller.

Anonymkode: abe26...6e7

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker said:

Kokt potet og rotgrønnsaker, med brun/hvit saus og kjøttkake/torsk/laks/fiskeboller.

Anonymkode: abe26...6e7

Makaronistuing og kålstuing, tyttebærsyltetøy, fiskegrateng, råkostsalat

Anonymkode: abe26...6e7

AnonymBruker
Skrevet

sosakjøt,brennsnut,fiskerateng...

Anonymkode: faf6d...5af

Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Kjøttkaker, ertesuppe, lapskaus, kålruletter, kjøttsuppe, frikasser, seibiff med løk, kokt laks...osv

Skrevet

Lettsalta torsk med poteter og saus, kjøttkaker og poteter med brunsaus, fårikål, pinnekjøtt, flesk og duppe, kompe, lapskaus med svin eller høyrygg. Kålstuing, ertestuing, grandiosa 😂

Hadde blitt glad for alle nevnt over her utenom den siste, spiser ikke papp, men den er så mye spist her i Norge at jeg ser på den som husmannskost

Gjest Smeltemann
Skrevet

Potetball,spekesild,sildball,ribbe,stekt makrell.Er vel det nærmeste jeg kommer når jeg tenker på husmannskost. 

AnonymBruker
Skrevet

Inneholder gjerne ootet, og ikke noe særlig mer eksotisk krydder enn salt og pepper.

Hvis man kan lage mat, så hadde jeg gjerne blitt servert kjøttkaker, kjøtt i mørke eller brun lapskaus borte! Det er mat jeg aldri lager selv. Om det derimot er kjøttkaker fra Gilde, lapskaus fra boks (eller en pose lapskausblanding med noe simpelt kjøtt), så hadde jeg blitt skuffet over å få det servert. Hadde spist uten å si noe, men husmannskost ala halv og helfabrikata synes jeg er kjedelig hverdagsmat i som brukes ved tidsklemma.

Anonymkode: 1b133...c68

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hadde spist uten å si noe, men husmannskost ala halv og helfabrikata synes jeg er kjedelig hverdagsmat i som brukes ved tidsklemma.

Det var nok ikke mange husmenn som spiste halv- og halvfabrikata.

Anonymkode: 80591...61a

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Komle, sosakjøt, hakkasteik

Anonymkode: 85cb3...a42

AnonymBruker
Skrevet

Spekesild og poteter, stekt flesk, vassgraut.

Anonymkode: 69522...c8e

  • Liker 1
Skrevet

Lapskaus, rømmegrøt, spekesild , kokt torsk, kjøttkaker, potetball, kålruletter.

AnonymBruker
Skrevet

Anser det som godt og en del retter egner seg godt til gjester. Men kommer jo helt an på hvilke gjester og når. Synes typisk husmannskost passer til søndag og ukedager. Til fredag og lørdag passer mer "kosemat". Men til besteforeldrene mine kunne jeg servert husmannskost når som helst.

For meg er god husmannskost kjøttkaker, stek, fårikål, hjemmelaget fiskegrateng, raspeballer med tilbehør, laks med agurksalat, sosekjøtt. Alt med klassisk tilbehør selvsagt.

Anonymkode: f07d4...a7f

Gjest Magritta
Skrevet

Lapskaus, sodd, fårikål, kjøttkaker, fiskeboller, smalahove

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Anser det som godt og en del retter egner seg godt til gjester. Men kommer jo helt an på hvilke gjester og når. Synes typisk husmannskost passer til søndag og ukedager. Til fredag og lørdag passer mer "kosemat". Men til besteforeldrene mine kunne jeg servert husmannskost når som helst.

For meg er god husmannskost kjøttkaker, stek, fårikål, hjemmelaget fiskegrateng, raspeballer med tilbehør, laks med agurksalat, sosekjøtt. Alt med klassisk tilbehør selvsagt.

Anonymkode: f07d4...a7f

Husmennene var stort sett fattige og hadde nok sjelden eller aldri stek og laks.

De spiste mye poteter og korn.

Anonymkode: 80591...61a

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Husmennene var stort sett fattige og hadde nok sjelden eller aldri stek og laks.

De spiste mye poteter og korn.

Anonymkode: 80591...61a

Jepp. Veldig mange som ikke har peiling på forskjellen på husmannskost og tradisjonsmat. 

Husmannskost = det husmenn spiste. Det mange nevner i denne tråden var sånt du fant på bordet hos storbonden, og som husmannen bare kunne drømme om. 

Anonymkode: 2ac27...021

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...