AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #81 Del Skrevet 4. mai 2021 27 minutter siden, AnonymBruker said: https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/kostrad-ved-forhoyet-kolesterolniva/ Det er bra å kutte ut sukker , men for kolesterolet følg disse rådene. Anonymkode: e6544...280 NHI er dessverre ganske utdatert når de bl.a sier at kolesterol i maten fører til for mye kolesterol i blodet, og at mettet fett er synderen. Her er en mer oppdatert og lettleselig gjennomgang av hva kolesterol er og hvordan det reguleres i kroppen https://www.diagnosisdiet.com/full-article/cholesterol Anonymkode: d9834...adf 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #82 Del Skrevet 4. mai 2021 Man kan jo lure på hvordan NHI tror menneskene overlevde steinalderen da vi spiste stikk motsatt av hva de anbefaler... de anbefaler å bytte ut naturlig fett med margarin og ultraprosesserte planteoljer, spise mer(!) karbohydrater, mindre egg (er det noen som ikke har fått med seg at egg er frikjent enda?), og mindre(!) lever. Anonymkode: d9834...adf 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #83 Del Skrevet 4. mai 2021 Bremykt. Det er kun den som er god. Soft flora og det dritet der legger seg som et belegg på ganen. Anonymkode: ab09d...6b5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Albbas Skrevet 4. mai 2021 #84 Del Skrevet 4. mai 2021 Bremykt. Rørossmør er så godt at det kan jeg ikke ha i hus. 😂 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #85 Del Skrevet 4. mai 2021 https://www.helsenorge.no/sykdom/hjerte-og-kar/kolesterol/#behandling men helsenorge er vel korrupt og utdatert også. Anonymkode: e6544...280 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #86 Del Skrevet 4. mai 2021 5 minutter siden, AnonymBruker said: https://www.helsenorge.no/sykdom/hjerte-og-kar/kolesterol/#behandling men helsenorge er vel korrupt og utdatert også. Anonymkode: e6544...280 Om de er korrupte har jeg ikke noe grunnlag for å si, men utdaterte er de så definitivt, i alle fall på dette feltet. Forskning på ernæring er ikke lett, og de fleste studiene som brukes er epidemiologiske, som betyr at de viser sammenhenger, ikke årsaksforhold. En grei tommelfingerregel (altså noe du kan regne med vil gi deg et pålitelig svar i de fleste tilfeller) for å vurdere om påstander om kosthold har noe for seg, er å spørre om dette er noe vi spiste da vi utviklet oss til mennesker i løpet av mange millioner år. Det sier seg selv at hvis (mettet) fett er så skadelig, ville den jevne steinaldermann vært syk hele livet, for ikke bare var animalsk fett omtrent det eneste fettet han hadde tilgang til, men han spiste så mye han kunne av det, for det var hovedkilden til energi. Men det er ingenting som tyder på at mennesker i urtiden var syke fordi de ikke spiste nok brød, margarin, skummet melk, salat, quinoa og fem forskjellige frukt om dagen. Anonymkode: d9834...adf 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #87 Del Skrevet 4. mai 2021 Er ikke smør da, men jeg spiser Soft Flora sitt blå smør, det som er laktosefritt. Av ganske åpenbare grunner Anonymkode: 81b7d...b0a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fame Skrevet 4. mai 2021 #88 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Hvorfor svarer dere i tråden da? Greide dere ikke å forstå overskriften? Anonymkode: 02716...548 Som jeg skrev tidligere: spiser det noen ganger på grøt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #89 Del Skrevet 4. mai 2021 Denne tråden deler virkelig befolkningen i to. De som har peiling på mat og smak, og de som like godt kunne nøyet seg med avføring. Anonymkode: a5afc...4ba 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #90 Del Skrevet 4. mai 2021 Spiste folk i steinalderen så mye egg? Og var dette fra høner eller måker? Eller andre villfugl? Anonymkode: c9d34...bf8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #91 Del Skrevet 4. mai 2021 Bremykt til brød og meierismør til matlaging/baking Anonymkode: d6ea8...527 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #92 Del Skrevet 4. mai 2021 Spiser bremykt. Av den ene grunn at mine foreldre spiser det, så det er den boksen jeg er vokst opp med å kalle smør...🤷♀️ Bruker forøvrig veldig lite. Anonymkode: 2fa04...681 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #93 Del Skrevet 4. mai 2021 Elsker bremykt. Smaker godt og er ikke så hardt som vanlig smør, og jeg liker ikke vanlig smør i romtemperatur. Kan spise knekkebrød eller rista brød med bare bremykt på. Anonymkode: a0643...382 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Timeplan Skrevet 4. mai 2021 #94 Del Skrevet 4. mai 2021 Ekte meireismør, fordi det er det som smaker best. Dessuten er det veldig anvendelig på kjøkkenet sånn ellers. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #95 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Om de er korrupte har jeg ikke noe grunnlag for å si, men utdaterte er de så definitivt, i alle fall på dette feltet. Forskning på ernæring er ikke lett, og de fleste studiene som brukes er epidemiologiske, som betyr at de viser sammenhenger, ikke årsaksforhold. En grei tommelfingerregel (altså noe du kan regne med vil gi deg et pålitelig svar i de fleste tilfeller) for å vurdere om påstander om kosthold har noe for seg, er å spørre om dette er noe vi spiste da vi utviklet oss til mennesker i løpet av mange millioner år. Det sier seg selv at hvis (mettet) fett er så skadelig, ville den jevne steinaldermann vært syk hele livet, for ikke bare var animalsk fett omtrent det eneste fettet han hadde tilgang til, men han spiste så mye han kunne av det, for det var hovedkilden til energi. Men det er ingenting som tyder på at mennesker i urtiden var syke fordi de ikke spiste nok brød, margarin, skummet melk, salat, quinoa og fem forskjellige frukt om dagen. Anonymkode: en ting, de døde vel lenge før det som er normalt også. Det er det maaaange faktorer som spiller inn på, men også kosthold. Å stappe i seg mye fett og kutte karbohydrater er nok ikke kjempe sunt i lengden. Og hvertfall ikke når du har høyt kolesterol! Les blant annet fitfocuse som hadde et innlegg om karbohydrater her om dagen. Anonymkode: e6544...280 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #96 Del Skrevet 4. mai 2021 23 minutter siden, AnonymBruker said: en ting, de døde vel lenge før det som er normalt også. Det er det maaaange faktorer som spiller inn på, men også kosthold. Å stappe i seg mye fett og kutte karbohydrater er nok ikke kjempe sunt i lengden. Og hvertfall ikke når du har høyt kolesterol! Les blant annet fitfocuse som hadde et innlegg om karbohydrater her om dagen. Anonymkode: e6544...280 Gjennomsnittsalderen var lavere, men det handler mest om at flere døde i ulykker osv. Barndommen var farligere, og i motsetning til i dag kunne et brukket bein bety døden. De som ble voksne ble omtrent like gamle som snittet er i dag. Det er vanskelig å sammenligne direkte, for samtidig som vi i dag kan leve med sykdommer og skader som ville tatt livet av folk i steinalderen, var de sannsynligvis også mindre plaget av typiske moderne livsstilssykdommer som diabetes og overvekt. Artikkelen du nevner var ikke så veldig opplysende synes jeg, eller godt begrunnet. Hun har rett i at noen celler i kroppen bare kan kjøre på karbohydrater, men nevner ikke at disse karbohydratene (glykogen) er noe kroppen lager selv av fett og protein etter behov, hvis man ikke spiser karbohydrater. Hjernens "foretrukne" drivstoff er forresten heller ketoner (som kroppen lager når den venner seg til å kjøre på fett) enn sukker. Og så tar hun feil når hun sier at vi "trenger" fiber. Det stemmer at planter inneholder en del vitaminer osv, men kjøtt inneholder faktisk mer, og i en mer biotilgjengelig form. Det vil si at kroppen tar det opp lettere. Det gir jo mening når vi tenker på hva vi hadde å spise i millioner av år. Vi ble veldig gode til å fordøye kjøtt, og du kan være sikker på at ingen av plantene denne bloggeren spiser for å dekke behovet for vitaminer osv, var tilgjengelige for noen i steinalderen , kanskje med unntak av blåbær osv som man noen steder kan finne et par måneder i året. Hvis du ser på linken jeg postet litt tidligere, så er det mye som tyder på at det er for store mengder av karbohydrater som egentlig er grunnen til mye av det man har klandret fett for. Anonymkode: d9834...adf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #97 Del Skrevet 4. mai 2021 53 minutter siden, AnonymBruker said: Spiste folk i steinalderen så mye egg? Og var dette fra høner eller måker? Eller andre villfugl? Anonymkode: c9d34...bf8 De spiste garantert egg når de fant det, men det er ikke sikkert de risikerte livet ved å klatre i trærne etter dem. Men fugler som hekker på bakken fikk neppe være i fred. Anonymkode: d9834...adf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #98 Del Skrevet 4. mai 2021 Bruker meierismør til mat og bakst, eller vita hjertego flytende til å steke i. på knekkebrød bruker jeg Berit nordstrands rapskokos. Spiser mest majones på brød og knekkebrød da. Anonymkode: 6dec3...8ef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tripptrapp1 Skrevet 4. mai 2021 #99 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Bruker Berit Nordstand sitt rapskokos "smør" akkurat nå siden jeg ikke skal ha meieriprodukter. Smaker overraskende likt vanlig lettmargarin. Men ellers har jeg brukt meierismør fordi det smaker best og jeg tror det er sunnest så lenge man ikke bruker for mye av det 🙂 Anonymkode: 581b1...dcf Det vil si... ingenting? 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #100 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Gjennomsnittsalderen var lavere, men det handler mest om at flere døde i ulykker osv. Barndommen var farligere, og i motsetning til i dag kunne et brukket bein bety døden. De som ble voksne ble omtrent like gamle som snittet er i dag. Det er vanskelig å sammenligne direkte, for samtidig som vi i dag kan leve med sykdommer og skader som ville tatt livet av folk i steinalderen, var de sannsynligvis også mindre plaget av typiske moderne livsstilssykdommer som diabetes og overvekt. Artikkelen du nevner var ikke så veldig opplysende synes jeg, eller godt begrunnet. Hun har rett i at noen celler i kroppen bare kan kjøre på karbohydrater, men nevner ikke at disse karbohydratene (glykogen) er noe kroppen lager selv av fett og protein etter behov, hvis man ikke spiser karbohydrater. Hjernens "foretrukne" drivstoff er forresten heller ketoner (som kroppen lager når den venner seg til å kjøre på fett) enn sukker. Og så tar hun feil når hun sier at vi "trenger" fiber. Det stemmer at planter inneholder en del vitaminer osv, men kjøtt inneholder faktisk mer, og i en mer biotilgjengelig form. Det vil si at kroppen tar det opp lettere. Det gir jo mening når vi tenker på hva vi hadde å spise i millioner av år. Vi ble veldig gode til å fordøye kjøtt, og du kan være sikker på at ingen av plantene denne bloggeren spiser for å dekke behovet for vitaminer osv, var tilgjengelige for noen i steinalderen , kanskje med unntak av blåbær osv som man noen steder kan finne et par måneder i året. Hvis du ser på linken jeg postet litt tidligere, så er det mye som tyder på at det er for store mengder av karbohydrater som egentlig er grunnen til mye av det man har klandret fett for. Anonymkode: d9834...adf Jeg syns det gir mer mening å ha et variert kosthold som fitfocuse står for. Å stappe i seg bare kjøtt er ikke lurt. Ikke å stappe i seg bare grønnsaker heller. Da disse tingene inneholder forskjellige ting og vi trenger vitaminer/mineraler fra begge. Det er ingen som ikke anbefaler å spise frukt og grønt. Å spise fett er også sunt og kroppen trenger fett. Men ikke bare fett. Anonymkode: e6544...280 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå