AnonymBruker Skrevet 3. mai 2021 #1 Skrevet 3. mai 2021 Skal man kle deigen over formen, slik at den ikke smelter sammen igjen? Jeg har stått lenge og trykket den oppover kanten, men jeg ser nå at den har smeltet helt sammen i bunnen. Synd når jeg skulle ha fyll inni den Anonymkode: 9365c...555
JulieA Skrevet 3. mai 2021 #2 Skrevet 3. mai 2021 Har du latt deigen hvile mellom hvert steg? 1.Deigen blandes lett. Hvil i kjøleskapet minst et par timer. Gjerne natten over. 2. kjevle ut og kle paiform. Jeg lar ikke deigen henge over, men kjevler over slik at kanten blir gjevn med forma. Prikk deigen og kle med aluminiumsfolie eller bakepapir. Hvil på nytt i et par timer. om du bruker bakepapir må du fylle på med erter eller bønner for å unngå at deigen synker. Jeg synes ikke jeg trenger det med aluminiumsfolie. Lykke til!
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2021 #3 Skrevet 3. mai 2021 Høres rart ut... Men mye enklere å kjøpe paideig, ikke koster det mye heller. Anonymkode: fb5c9...7b1
Kanutte Skrevet 3. mai 2021 #4 Skrevet 3. mai 2021 Jeg gjør en av disse to: enten lar jeg deigen henge over kanten mens jeg steker og skjærer av etterpå, eller så lager jeg en kant av aluminiumsfolie som holder kanten på plass. Jeg har alltid dårlig tid, så deigen er heldig om den får seg 30 minutter i kjøleskapet før kjevling.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå