AnonymBruker Skrevet 3. mai 2021 #41 Del Skrevet 3. mai 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Du har misset poenget fullstendig. Begge er forferdelig dårlige. Det kroppen vår er tilpasset å spise, er vanlig mat basert på råvarer, og ikke noe som er ekstremt prosessert i en fabrikk. Anonymkode: 7db02...c01 Selvfølgelig er det gråsoner. Selv om du alltid har spist minimalt prosesserte matvarer så trenger folk flest et kosthold som kan inkludere noen slike varer for forskjellige grunner. Det er mye bedre å starte i det små og fokusere på å introdusere mer råvarer enn å fokusere på å kutte ut de ultraprosesserte matvarene som ikke har så stor betydning i form av mengde osv. Man kan ikke endre kostholdet helt på hodet over natten, og for de fleste ender man opp med et variert kosthold hvor alle matvarer har sin plass i enkelte situasjoner. Og selvfølgelig er ultraprosesserte matvarer forskjellige steder på skalaen når det gjelder sunnhet selv om det finnes enda bedre alternativ. Anonymkode: c5782...672 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2021 #42 Del Skrevet 3. mai 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Selvfølgelig er det gråsoner. Selv om du alltid har spist minimalt prosesserte matvarer så trenger folk flest et kosthold som kan inkludere noen slike varer for forskjellige grunner. Det er mye bedre å starte i det små og fokusere på å introdusere mer råvarer enn å fokusere på å kutte ut de ultraprosesserte matvarene som ikke har så stor betydning i form av mengde osv. Man kan ikke endre kostholdet helt på hodet over natten, og for de fleste ender man opp med et variert kosthold hvor alle matvarer har sin plass i enkelte situasjoner. Og selvfølgelig er ultraprosesserte matvarer forskjellige steder på skalaen når det gjelder sunnhet selv om det finnes enda bedre alternativ. Anonymkode: c5782...672 Jeg skjønner virkelig ikke hva du sier her. Jeg har aldri ment at noen skal endre kosthold over natta, og jeg har heller aldri ment at man aldri skal spise ultraprosesserte matvarer. Jeg mener bare at når man skal kjøpe mat, så er det best om man heller imot det som er minst mulig prosessert. Anonymkode: 7db02...c01 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gnå Skrevet 4. mai 2021 #43 Del Skrevet 4. mai 2021 Podcasten "Foodies" med Emilie Nereng fra i dag handler om akkurat dette 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #44 Del Skrevet 4. mai 2021 Gnå skrev (3 minutter siden): Podcasten "Foodies" med Emilie Nereng fra i dag handler om akkurat dette Takk 😃❤️ Jeg tenker i hvert fall for min egen del at jeg kommer til å bytte ut det jeg kan med renere mat. Smøret kan fint byttes ut, tomatsuppa kan lages fra bunnen, brødet kan bakes selv, osv. Men for min del kommer jeg jo fortsatt til å kjøpe ferdig pizzabunn, fordi jeg virkelig hater å kjevle ut en deig. Mens toppingen er ikke noe problem å lage selv med hakket tomat, grønnsaker og kjøtt om man vil. Pizza spiser jeg ikke ofte heller. Yoghurt kommer jeg også til å fortsette med, men jeg spiser jo ikke mange yoghurtene i uka, så det utgjør ikke så mye. Hadde min første dag i går der jeg kun spiste mat som ikke var ultraprosessert og jeg var mett! Jeg spiste knekkebrød, gulrøtter, nøtter og frukt på jobb. Poteter, gulrøtter, agurk og fisk til middag, osv. Det føltes veldig bra 😄 Vanligvis, med masseprodusert brød i matpakka, kunne jeg spist ti brødskiver uten å føle meg mett. Så kjører på i dag og jeg Kikertcurry til middag, laget fra bunnen av Og bakte brød i går, som smakte så godt. Får se hvordan toåringen liker hjemmelaget brød da 😅 Anonymkode: 03b60...aa4 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #45 Del Skrevet 4. mai 2021 9 hours ago, AnonymBruker said: Du har misset poenget fullstendig. Begge er forferdelig dårlige. Det kroppen vår er tilpasset å spise, er vanlig mat basert på råvarer, og ikke noe som er ekstremt prosessert i en fabrikk. Anonymkode: 7db02...c01 Nei, begge er ikke forferdelig dårlige, og nei, man må ikke være enten eller. Senker man inntaket av ultraprosessert mat er det fortsatt rom for enkelte ultraprosesserte matvarer for de som ønsker det, og da er yoghurt eller grovbrød fra butikken et bedre alternativ for kroppen enn grandis. Anonymkode: 06e83...8f9 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2ro Skrevet 4. mai 2021 #46 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Takk 😃❤️ Jeg tenker i hvert fall for min egen del at jeg kommer til å bytte ut det jeg kan med renere mat. Smøret kan fint byttes ut, tomatsuppa kan lages fra bunnen, brødet kan bakes selv, osv. Men for min del kommer jeg jo fortsatt til å kjøpe ferdig pizzabunn, fordi jeg virkelig hater å kjevle ut en deig. Mens toppingen er ikke noe problem å lage selv med hakket tomat, grønnsaker og kjøtt om man vil. Pizza spiser jeg ikke ofte heller. Yoghurt kommer jeg også til å fortsette med, men jeg spiser jo ikke mange yoghurtene i uka, så det utgjør ikke så mye. Hadde min første dag i går der jeg kun spiste mat som ikke var ultraprosessert og jeg var mett! Jeg spiste knekkebrød, gulrøtter, nøtter og frukt på jobb. Poteter, gulrøtter, agurk og fisk til middag, osv. Det føltes veldig bra 😄 Vanligvis, med masseprodusert brød i matpakka, kunne jeg spist ti brødskiver uten å føle meg mett. Så kjører på i dag og jeg Kikertcurry til middag, laget fra bunnen av Og bakte brød i går, som smakte så godt. Får se hvordan toåringen liker hjemmelaget brød da 😅 Anonymkode: 03b60...aa4 Selv om det er en avsporing så vil jeg gjerne gi deg et pizzatips. 😋 Jeg kjevler aldri, for jeg også hater det. Jeg løser det ved å lage deig, noe jeg gjør ganske ofte. Istedenfor å kjevle legger jeg deigen på bakepapir på stekebrett og har rikelig med olje på hendene. Jeg bare klapper og drar til den får riktig størrelse og fasong. Bunnen blir veldig god med sprø skorpe. Den kan ikke sammenlignes med ferdigkjøpt og er egentlig veldig enkelt. ☺️ 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #47 Del Skrevet 4. mai 2021 2ro skrev (3 minutter siden): Selv om det er en avsporing så vil jeg gjerne gi deg et pizzatips. 😋 Jeg kjevler aldri, for jeg også hater det. Jeg løser det ved å lage deig, noe jeg gjør ganske ofte. Istedenfor å kjevle legger jeg deigen på bakepapir på stekebrett og har rikelig med olje på hendene. Jeg bare klapper og drar til den får riktig størrelse og fasong. Bunnen blir veldig god med sprø skorpe. Den kan ikke sammenlignes med ferdigkjøpt og er egentlig veldig enkelt. ☺️ Takk! Det må jeg prøve 😃 Jeg føler alltid at jeg kjevler og kjevler og deigen bare skrumper inn like mye som jeg har kjevlet den ut, for den blir så elastisk. Får helt fnatt 😄 Anonymkode: 03b60...aa4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Albbas Skrevet 4. mai 2021 #48 Del Skrevet 4. mai 2021 Det er jo en skala her, og det er uheldig å plassere all ultraprosessert mat i samme bås. At morsmelkerstatning, havremelk og Skyr mini skal plasseres i samme bås som grandiosa og grillpølser gir ikke mening fra et helseperspektiv. Det er jo en skala innenfor ultraprosessert mat også, og temaet er langt fra ferdigforsket. Det er ikke yoghurt og mme som gjør folk tjukke, og flere forskere mener at begrepet favner for bredt når man skal diskutere helse og vekt. Skal man overbevise folk om å unngå ALL prosessert mat blir det et så snevert kosthold at de fleste faktisk vil ramle av etterhvert. Man må se det hele bildet i kostholdet og ikke tenke enten/eller. Spiser du 70% ultraprosessert mat er det fantastisk å redusere det til 30%. Yoghurt med bær og sukker i er noe bestemora di ville kjent igjen, liksom. At bær og sukker er blandet i på en fabrikk og ikke hjemme er ikke det som vipper balansen her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gnå Skrevet 4. mai 2021 #49 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Takk 😃❤️ Jeg tenker i hvert fall for min egen del at jeg kommer til å bytte ut det jeg kan med renere mat. Smøret kan fint byttes ut, tomatsuppa kan lages fra bunnen, brødet kan bakes selv, osv. Men for min del kommer jeg jo fortsatt til å kjøpe ferdig pizzabunn, fordi jeg virkelig hater å kjevle ut en deig. Mens toppingen er ikke noe problem å lage selv med hakket tomat, grønnsaker og kjøtt om man vil. Pizza spiser jeg ikke ofte heller. Yoghurt kommer jeg også til å fortsette med, men jeg spiser jo ikke mange yoghurtene i uka, så det utgjør ikke så mye. Hadde min første dag i går der jeg kun spiste mat som ikke var ultraprosessert og jeg var mett! Jeg spiste knekkebrød, gulrøtter, nøtter og frukt på jobb. Poteter, gulrøtter, agurk og fisk til middag, osv. Det føltes veldig bra 😄 Vanligvis, med masseprodusert brød i matpakka, kunne jeg spist ti brødskiver uten å føle meg mett. Så kjører på i dag og jeg Kikertcurry til middag, laget fra bunnen av Og bakte brød i går, som smakte så godt. Får se hvordan toåringen liker hjemmelaget brød da 😅 Anonymkode: 03b60...aa4 Det høres bra ut. Jeg tror to greie spørsmål kan være dette: 1)"Er dette noe man kunne lagd hjemme?" Hvis svaret er nei, er det sannsynligvis ultraprosessert. F. eks. cornflakes. 2) Hvor lang er ingredienslista? Og "Er hovedproduktet" langt frem?" Hvis det er mange ingredienser, og attpå til mye du ikke vet hva er, er det et dårlig tegn. Også hvis du f.eks. kjøper pølser, og kjøttet kommer lang ned på lista. Men det finnes selvsagt unntak! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Albbas Skrevet 4. mai 2021 #50 Del Skrevet 4. mai 2021 3 minutter siden, AnonymBruker said: Takk! Det må jeg prøve 😃 Jeg føler alltid at jeg kjevler og kjevler og deigen bare skrumper inn like mye som jeg har kjevlet den ut, for den blir så elastisk. Får helt fnatt 😄 Anonymkode: 03b60...aa4 Det finnes også mange gode ferdigdeiger på markedet nå, som kjevles ut selv. Vi får en fra matkassa som er helt fantastisk god, og flere bakerier og delikatessebutikker selger slike deiger her i området som er like prosesserte som den du lager selv. Vi bruker samme teknikk som 2ro, funker veldig bra! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #51 Del Skrevet 4. mai 2021 Albbas skrev (10 minutter siden): Det er jo en skala her, og det er uheldig å plassere all ultraprosessert mat i samme bås. At morsmelkerstatning, havremelk og Skyr mini skal plasseres i samme bås som grandiosa og grillpølser gir ikke mening fra et helseperspektiv. Det er jo en skala innenfor ultraprosessert mat også, og temaet er langt fra ferdigforsket. Det er ikke yoghurt og mme som gjør folk tjukke, og flere forskere mener at begrepet favner for bredt når man skal diskutere helse og vekt. Skal man overbevise folk om å unngå ALL prosessert mat blir det et så snevert kosthold at de fleste faktisk vil ramle av etterhvert. Man må se det hele bildet i kostholdet og ikke tenke enten/eller. Spiser du 70% ultraprosessert mat er det fantastisk å redusere det til 30%. Yoghurt med bær og sukker i er noe bestemora di ville kjent igjen, liksom. At bær og sukker er blandet i på en fabrikk og ikke hjemme er ikke det som vipper balansen her. Jeg er veldig enig i det. Jeg tror det er helt urealistisk å bytte ut all ultraprosessert mat i dag. Det er vel ernæringsfysiologene også veldig klare på, at bare det å redusere inntak av ultraprosessert mat gir en helsegevinst. Anonymkode: 03b60...aa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #52 Del Skrevet 4. mai 2021 Albbas skrev (14 minutter siden): Det finnes også mange gode ferdigdeiger på markedet nå, som kjevles ut selv. Vi får en fra matkassa som er helt fantastisk god, og flere bakerier og delikatessebutikker selger slike deiger her i området som er like prosesserte som den du lager selv. Vi bruker samme teknikk som 2ro, funker veldig bra! Takk for tipset 😄 Anonymkode: 03b60...aa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå