Gå til innhold

fennikel


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvordan skjære?, hva spise?, hvordan kutte?

styrken til fennikel i måltid?

spise både rå og kokt?

Hilsen en som prøver å forstå og ikke er så intelligent. 

Ja, dere kan mobbe meg her også all inklusive med totalslakt. 

Anonymkode: 27f80...4d3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Fnuggolina

Skjær vekk roten (den trekanten). 

Jeg personlig ovnsbaker (skjærer på langs) eller skjærer den i små biter sammen med andre grønnsaker og steker/koker sammen med matfløte og bare litt fond og pepper.

Dette som tilbehør til fisk eller kylling. Eller uten. 

Passer og godt med kikerter om man vil unngå animalsk. 

Synes den blir seig av for lite tilbereding, egner seg ikke al dente slik som gulrot synes jeg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

I supper: Fjerner roten, kutter i grove biter, koker i grønnsakskraft sammen med poteter, hvitløk og løk. Kjører i blender til suppe.

Som purè. Samme som over, men koker i vann alene, siler vannet, kjører til purè med stavmikser.

Ovnsbakt: skjærer av roten, kutter i to, eller i staver, drisler over olivenolje, salt og pepper. Inn i ovnen på 200g i ca 10-20 min. 

I salat: Skjærer i tynne, tynne skiver, helst med kuttemaskin eller mandolin. Blander med sitron, litt hakket chili, salt og pepper, litt sukker. 

Anonymkode: 1c67d...92a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pleier å lage fennikelsalat:

Fennikel skjært i løvtynne skiver, supremes/fileter av grapefruit (og en appelsin hvis jeg føler for det), Granny Smith-eple i terninger, ristede solsikkekjerner, kanskje noen tørkede tranebær/cranberries/kirsebær, en bunt rucola hvis jeg har det tilgjengelig og/eller annen lett bitter bladsalat. Dressing av olivenolje, lønnesirup, litt sennep, samt salt og pepper.

Lages på slump, så har ingen oppskrift.

Skammelig enkelt, men smakfullt. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...