AnonymBruker Skrevet 30. april 2021 #1 Skrevet 30. april 2021 Jeg har aldri brukt aubergine, men har lyst til å prøve. Hvordan bruker dere den? Anonymkode: 93549...d69
AnonymBruker Skrevet 30. april 2021 #2 Skrevet 30. april 2021 Skjær i skiver, bak i ovn med olje på🤤 Gjerne med chevre og brød til. Også godt i vegetarlasagne/«moussaka». Anonymkode: 0584a...996
Callisto83 Skrevet 30. april 2021 #4 Skrevet 30. april 2021 En ting jeg liker å gjøre med aubergine, er å skjære den i skiver, dyppe skivene i egg og så i brødsmuler, og bake dem i ovnen litt. Da blir det liksom toast uten brød. 1
Gjest Linny111 Skrevet 30. april 2021 #5 Skrevet 30. april 2021 I skiver på grillen med salt og pepper som tilbehør. Og i moussaka, selvsagt.
AnonymBruker Skrevet 30. april 2021 #6 Skrevet 30. april 2021 Skjærer i terninger og har i lasagne istedetfor pastaplater. Minner da kanskje mer om moussaka 🤔 Anonymkode: 1f369...3c5 1
skrue Skrevet 30. april 2021 #7 Skrevet 30. april 2021 Må være med i moussaka for at retten kan kalles nettopp det. Ellers flott feks å grille skivene. Jeg pensler dem ofte med chiliolje først. 1
AnonymBruker Skrevet 30. april 2021 #8 Skrevet 30. april 2021 Skjærer i 2 og skrapet ut en del av innmaten. Fyller med en linsegryte og topper med ost og steker. Fylt aubergine. Anonymkode: aa591...e48 1
AnonymBruker Skrevet 1. mai 2021 #9 Skrevet 1. mai 2021 På pizza, fylt aubergine i ovn, skiver bakt i ovn, auberginemousse, stekt aubergine med andre grønnsaker og ris, stekt aubergine med tomatsaus... Anonymkode: 1f366...4cc
_popcorn_ Skrevet 1. mai 2021 #10 Skrevet 1. mai 2021 Ryddet for seksualiserte innlegg. _popcorn_, mod
AnonymBruker Skrevet 1. mai 2021 #11 Skrevet 1. mai 2021 Brenner de på gassflamme og lager baba ganoush 🥰 Anonymkode: 53265...3f9
AnonymBruker Skrevet 1. mai 2021 #12 Skrevet 1. mai 2021 Dette er mine to favoritter med aubergine: https://www.etkjokken.com/2016/03/aubergine-med-kjottfyll-karniyarik/ https://www.etkjokken.com/2018/06/aubergine-med-fetakrem/ Anonymkode: f6366...27d
AnonymBruker Skrevet 1. mai 2021 #13 Skrevet 1. mai 2021 Dryss salt på og la stå i 15min før du tørker lett av med papir. Da trekker du ut fuktigheten. Jeg liker å steke i skiver eller terninger. Godt ved siden av grillmat. Anonymkode: aa846...960
AnonymBruker Skrevet 1. mai 2021 #14 Skrevet 1. mai 2021 Kaster det i matsøpla, helst. Om jeg må spise det, salter først og baker det i ovnen. Anonymkode: 8cd99...330 2
Ugresset Skrevet 2. mai 2021 #15 Skrevet 2. mai 2021 Aubergine er helt fantastisk godt sammen med tomatsaus. Jeg skjærer auberginen i ca 3 cm tykke skiver drysser på salt og lar den "svette" i en god halvtime. Man velger tykkelse selv, men jeg liker at skivene er tykke, da holder de konsistensen bedre. Etter det skyller jeg av saltet og tørker skivene. Grunnen til saltingen er for å bli kvitt litt av den bitre smaken i aubergine, ikke dropp det! Deretter stekes og brunes aubergineskivene lett i stekepanne og tilslutt er det bare fantasien som setter grenser. Ikke gjennomstekt skivene hvis du skal gratinerte de. Jeg elsker å lage lassagne/moussaka med aubergine i stede for potet og pasta. Auberginen trekker til seg alle smaker og blir nydelig, men lurt å ha tykke skiver for at den ikke skal forsvinne helt i sausen. Bon apetitt!
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2021 #16 Skrevet 9. mai 2021 AnonymBruker skrev (På 30.4.2021 den 16.58): Skjær i skiver, bak i ovn med olje på🤤 Gjerne med chevre og brød til. Også godt i vegetarlasagne/«moussaka». Anonymkode: 0584a...996 AnonymBruker skrev (På 1.5.2021 den 8.36): På pizza, fylt aubergine i ovn, skiver bakt i ovn, auberginemousse, stekt aubergine med andre grønnsaker og ris, stekt aubergine med tomatsaus... Anonymkode: 1f366...4cc Hvor lenge baker dere skivene i ovn? På hvilken temperatur? Anonymkode: 93549...d69
Gjest O.G. Skrevet 9. mai 2021 #17 Skrevet 9. mai 2021 Jeg lager moussaka. Jeg bruker denne oppskriften.
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2021 #18 Skrevet 9. mai 2021 Det er den eneste grønnsaken jeg rett og slett ikke klarer å spise. Så den går i søpla. Anonymkode: 0c159...bf0 1
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2021 #19 Skrevet 9. mai 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Det er den eneste grønnsaken jeg rett og slett ikke klarer å spise. Så den går i søpla. Anonymkode: 0c159...bf0 Er det ikke bedre å la være å kjøpe den? Anonymkode: 1f366...4cc 2
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2021 #20 Skrevet 9. mai 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Hvor lenge baker dere skivene i ovn? På hvilken temperatur? Anonymkode: 93549...d69 Ca 20-30 minutter i tynne skiver med litt olje og ca 200 grader. Anonymkode: 1f366...4cc
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå