Gå til innhold

Sjokoladepålegg som kakekrem? Er det mulig? Hjelp!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei dere! Er helt off når det gjelder baking; men skal lage en rund sjokoladekake i helgen. Tenkte å kjøpe ferdig Toro, blande, steke i rund form også avkjøle før jeg kler den med sånn lokk jeg har kjøpt ferdig kjevlet ut 🤣 Uansett! Kan jeg dele denne kaken horisontalt en-to ganger og ha rett ig slett vanlig sjokoladepålegg i mellom som en slags krem? Har prøvd å Google, men da finner jeg bare smørkremer med sjokoladepålegg i. Men hvorfor ikke bare bruke ren Nutella eller Nugatti? Mulig jeg er helt dum her 😅 

Anonymkode: 9e163...885

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Nei, det kan du ikke. Det vil ikke bli godt. Bruk smørkrem. Jeg lagde smørkrem alene da jeg var barn, så det er bare å lese oppskriften og så får du det helt fint til :)

Anonymkode: cb159...435

  • Liker 3
Skrevet

Haha, jeg liker ikke smørkrem🤣 Har sett en del sånne nutellakakeoppskrifter på nett, syns det høres best ut🤪 Men uten sukkerlokk.

  • Liker 1
Skrevet

Klart du kan det, bland nugatti med varmt vann til du får en ok konsistens og smør på. 
 

Her feks.

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
Ginny skrev (9 timer siden):

Klart du kan det, bland nugatti med varmt vann til du får en ok konsistens og smør på. 
 

Her feks.

Takk!! Så det går Ann ja. Hvorfor gjør ikke flere det? 🤣

Anonymkode: 9e163...885

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Nei, det kan du ikke. Det vil ikke bli godt. Bruk smørkrem. Jeg lagde smørkrem alene da jeg var barn, så det er bare å lese oppskriften og så får du det helt fint til :)

Anonymkode: cb159...435

Hvorfor vil det ikke bli godt tror du? Jeg elsker sjokoladepålegg 😅

Anonymkode: 9e163...885

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Takk!! Så det går Ann ja. Hvorfor gjør ikke flere det? 🤣

Anonymkode: 9e163...885

Fordi vi ikke synes det høres godt ut?

Anonymkode: b0ecb...944

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Hvorfor vil det ikke bli godt tror du? Jeg elsker sjokoladepålegg 😅

Anonymkode: 9e163...885

Fordi nugatti er hverdagslig, men det er ikke smørkrem...

Anonymkode: 1c482...e99

AnonymBruker
Skrevet

Skal du ha sukkerlokk/marsipanlokk på sjokoladekake? 

Lag smørkrem og dropp lokket. Lag smørkrem til hele kaka.

Anonymkode: b0e37...e86

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Skal du ha sukkerlokk/marsipanlokk på sjokoladekake? 

Lag smørkrem og dropp lokket. Lag smørkrem til hele kaka.

Anonymkode: b0e37...e86

Marsipanlokk på sjokoladekake er jo nyyydelig!

Anonymkode: d321b...5fb

  • Liker 1
Skrevet

På en vanlig sjokoladekake kan du og gjøre det så enkelt at du pisker en pakke kremfløte, og så har du i sjokoladesaus. Ikke bland for hardt, så får du et fint marmoreringsmønster. 
 

Smørkrem er godt det, men det kan jo være gøy med noe annet nå og da 😊 

  • Liker 4
Gjest Fnuggolina
Skrevet

Den i ferdigpose fra Toro er veldig god.

Jeg hadde klart å spise kaka med Nugatti eller annet sjokopålegg, men godt er det ikke. 

 

Skrevet (endret)
25 minutter siden, AnonymBruker said:

Hvorfor vil det ikke bli godt tror du? Jeg elsker sjokoladepålegg 😅

Anonymkode: 9e163...885

Hvorfor ikke lage delfiakake av nugatti også?

Slik gjør du

  1.  Kle en liten brødform med matpapir.
  2. Fyll så formen med nugatti
  3. Per er død, så bruk Marie-kjeks. Drøss litt Mariekjeks over nugattien. Deretter slår du med knyttet neve i denne massen 3 ganger eller bruk hammer.
  4. Legg noen seigmenn eller seigmdame over denne massen.
  5. Sett den kjølig slik at den blir stiv.
  6. Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.    

 

1 Porsjon

3 bokser med nugatti

1 pakke med Mariekjeks

1 pakke seigmenn/damer

Endret av GudSelv
Jeg glemte selvfølgelig seig dame
Skrevet

Flere skulle laget uten smørkrem. Det greiene der blir fort kvalmende hvis laget er tykkere enn et par millimeter.

  • Liker 2
Skrevet
minienthe skrev (2 minutter siden):

Flere skulle laget uten smørkrem. Det greiene der blir fort kvalmende hvis laget er tykkere enn et par millimeter.

Sterkt uenig, bare pøs på med smørkrem til man blir blå inn på øynene. 🏩

Skrevet
O.G. skrev (1 minutt siden):

Sterkt uenig, bare pøs på med smørkrem til man blir blå inn på øynene. 🏩

O.G og jeg ville definitivt ikke kranglet i kakefatet 😅

 

Men tilbake til trådens tema. Jeg bruker ofte trøffelkremen de nevner her  hvis jeg har kjølemuligheter for kaken før den spises. Fullt mulig å øke sjokolademengden og hvis du vil ha en kraftigere krem på smak (jeg har brukt opp mot 250 gram sjokolade med samme fløtemengde).

Skrevet

Har ikke smakt smørkrem på mange år, og har ikke lagd det siden jeg fant den kremen jeg bruker i dag, for 18 år siden.

Den er med smeltet margarin, kokesjokolade, vaniljesukker, melis og noen teskjeer Nescafé utblandet i litt vann.

Sjokoladepålegg er jeg ikke sikker på om jeg har smakt. Sjokolade og gjærprodukter har alltid føltes helt feil.

AnonymBruker
Skrevet
applestories skrev (5 minutter siden):

Har ikke smakt smørkrem på mange år, og har ikke lagd det siden jeg fant den kremen jeg bruker i dag, for 18 år siden.

Den er med smeltet margarin, kokesjokolade, vaniljesukker, melis og noen teskjeer Nescafé utblandet i litt vann.

Sjokoladepålegg er jeg ikke sikker på om jeg har smakt. Sjokolade og gjærprodukter har alltid føltes helt feil.

Er det så og si smørkrem du lager, bare med smeltet smør. 

Anonymkode: b0e37...e86

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...