Gå til innhold

Stekt ris som på Kina-restaurant


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg prøvde å lage dette i dag igjen, og selv om det blir godt, får jeg ikke til den typiske smaken fra restaurant. 

Dette brukte jeg:

Stekt kylling, stekte egg, østersaus, soyasaus, sesamolje, gulrøtter, erter, vårløk og selvfølgelig kald kokt ris. 

Jeg smaker til, men får ikke den samme smaken som på restaurant - begynner å føle at de tilsetter noe ekstra. Har dere peiling?

Anonymkode: 5f629...59a

AnonymBruker
Skrevet

MSG, altså natriumglutamat! Smaksforsterker og med umami. Du får kjøpt på nett eller i innvandrerbutikk.

Anonymkode: 7b39e...257

  • Liker 10
Skrevet

Du glemmer MSG. 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

De bruker høy varme på woken. Høyere varme enn det som er lov i private hjem. Og de bruker mindre ris enn folk gjør privat.

Anonymkode: c5ae4...89e

AnonymBruker
Skrevet

Enig, MSG mangler. Gastromat inneholder dette og fås kjøpt på vanlig matbutikk. 

Anonymkode: 1c6ab...849

AnonymBruker
Skrevet

Enig i MSG, du mangler også hvitløk og ingefær.

Anonymkode: 541e1...c81

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

MSG og dark soy sauce :) 

Anonymkode: 0eafe...ab8

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

Enig i MSG, du mangler også hvitløk og ingefær.

Anonymkode: 541e1...c81

Glemte å nevne at jeg har hvitløk i. Kan ta litt ingefær neste gang, takk.

Anonymkode: 5f629...59a

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

MSG, altså natriumglutamat! Smaksforsterker og med umami. Du får kjøpt på nett eller i innvandrerbutikk.

Anonymkode: 7b39e...257

Takk! Selvfølgelig!

Anonymkode: 5f629...59a

Gjest Hvemsomhelst
Skrevet
AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

Enig, MSG mangler. Gastromat inneholder dette og fås kjøpt på vanlig matbutikk. 

Anonymkode: 1c6ab...849

Jeg leter og leter over alt etter dette krydderet.  Noen som har sett det?  Tenker at det må passe over alt 😀

FBB555F5-497B-4940-9C2C-6D3E2301FDF9.jpeg

AnonymBruker
Skrevet

MSG fås kjøpt i store sekker på asia-butikker.

Anonymkode: e7106...505

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Msg 💖

Anonymkode: 1cd3b...2a2

AnonymBruker
Skrevet

Dere som tipser om MSG, hvor mye bruker man typisk av det i en rett? Bare krydrer man med det som vanlig krydder?

Anonymkode: bafe3...a01

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Er det egentlig noe vits å tilsette MSG til en rett med mye soyasaus? Litt avhengig av mengdene soyasaus såklart, men jeg ville tro soyasaus hadde mye høyere naturlig innhold av MSG enn man vanligvis pleier å krydre med (siden det ikke er godt i for store mengder)

Anonymkode: f3c06...95a

  • Liker 9
Skrevet

Jeg har aldri hatt i østersaus. Og for dem som er litt usikre med smak og krydder, så er det en ferdig krydder blanding som jeg har sett på en butikk med stort utvalg fra hele verden. Har ikke prøvd det selv, tror jeg har en pk i skuffen...

  • Liker 2
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Uten autentiske sauser får du ikke samme smaken. Anbefaler at du ser på bloggen til Alt Asiatisk

Anonymkode: f301c...ec5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg kjøpte en glassflaske på innvandrerbutikk. Het noe lignende "stekt ris saus". Brun på farge. Men jeg synes den var litt salt, så har brukt litt mindre enn anbefalt. Finnes også ulike kryddermix. Spør de i butikken!

Anonymkode: 57365...aba

AnonymBruker
Skrevet
Hvemsomhelst skrev (1 time siden):

Jeg leter og leter over alt etter dette krydderet.  Noen som har sett det?  Tenker at det må passe over alt 😀

FBB555F5-497B-4940-9C2C-6D3E2301FDF9.jpeg

Har det på meny :)

Anonymkode: b115b...8ba

AnonymBruker
Skrevet

Msg og umami et helseskadelig.

Anonymkode: 6647a...1e2

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
elien skrev (34 minutter siden):

Jeg har aldri hatt i østersaus. Og for dem som er litt usikre med smak og krydder, så er det en ferdig krydder blanding som jeg har sett på en butikk med stort utvalg fra hele verden. Har ikke prøvd det selv, tror jeg har en pk i skuffen...

Har testet stekt ris krydder fra Asia butikker og de er gode, men gir ikke «hele» smaken så lå fortsatt tilsette f.eks sesam olje etc

Anonymkode: b115b...8ba

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...