Gjest Gjest Skrevet 31. august 2005 #1 Skrevet 31. august 2005 Hei! Jeg har et lite spørsmål her.. Pesto, er det sunt eller usunt! Synes det er så fryktelig godt, og spiser det derfor hele tiden. Hadde vært litt synd hvis det da er veldig usunt!
Gjest Melk Skrevet 31. august 2005 #2 Skrevet 31. august 2005 Er jo mye olje da, og olje er fett. Så kalorimessig tror jeg ikke det er helt sunt.
Nella Skrevet 31. august 2005 #4 Skrevet 31. august 2005 Det er mye kalorier i det, men fettet i det er av den sunne sorten. Derfor, med måte Pesto er en blanding av av basilikum, olje og pinjekjerner (og litt hvitløk?), det er hovedingrediensene. Tips, bland det ut med litt vanlig rød tomatsaus. Det blir godt og den røde sausen er magrere (oftest).
Gjest gjest1 Skrevet 31. august 2005 #6 Skrevet 31. august 2005 Det er mye kalorier i det, men fettet i det er av den sunne sorten. Derfor, med måte Pesto er en blanding av av basilikum, olje og pinjekjerner (og litt hvitløk?), det er hovedingrediensene. Tips, bland det ut med litt vanlig rød tomatsaus. Det blir godt og den røde sausen er magrere (oftest). ← I min pesto er det mye parmesanost også. Trodde dette var en hovedingrediens???
Nella Skrevet 31. august 2005 #7 Skrevet 31. august 2005 å ja, det er det nok også. Bruker det ikke så mye selv....
Gjest Gjest Skrevet 1. september 2005 #8 Skrevet 1. september 2005 I min pesto er det mye parmesanost også. Trodde dette var en hovedingrediens??? ← Det stemmer det, ingen pesto uten parmesan..nam. (For meg da )
Gjest gjesten Skrevet 1. september 2005 #9 Skrevet 1. september 2005 Jeg synes vel at pesto kan karakteriseres som matvare i katagorien kaloribombe. Her er en oppskrift. Nøtter, olje og ost er ikke akkurat mager kost selv hver for seg. 50 friske basilikumblad 3 hvitløkbåter 150 gram pinjenøtter eller skåldede mandler 100 gram revet parmesan eller blandet med cheddar 2 dl olivenolje Men, det er altså helt avhenging av hvor mye man spiser av den. Er den bare en liten smakstilsetning så er det jo ikke all verden. Men, det bør ikke være noe man slurper i seg heller.
Gjest piaf Skrevet 2. september 2005 #10 Skrevet 2. september 2005 Hvis man derimot ser bort fra kaloriinnhold og tar alle andre faktorer i betraktning, så er det bare parmesanen som ikke er så sunn (pga det mettede fettet og høyt saltinnhold). Kaldpresset olivenolje, frisk basilikum, hvitløk og pinjekjerner er derimot fulle av bestanddeler som kroppen har godt av.
Gjest Gjest Skrevet 2. september 2005 #11 Skrevet 2. september 2005 Hvis man derimot ser bort fra kaloriinnhold og tar alle andre faktorer i betraktning, så er det bare parmesanen som ikke er så sunn (pga det mettede fettet og høyt saltinnhold). Kaldpresset olivenolje, frisk basilikum, hvitløk og pinjekjerner er derimot fulle av bestanddeler som kroppen har godt av. ← Kan man bytte ut parmesanen med en annen sunnere ost tro?
NullHull Skrevet 2. september 2005 #12 Skrevet 2. september 2005 Kan man bytte ut parmesanen med en annen sunnere ost tro? ← Jeg har sett iallfall en oppskrift på en magrere utgave av pesto hvor de bruker vanlig lett hvitost (16% eller 10%). Men da mister du jo mye av den karakteristiske smaken som parmesanen tross alt gir pestoen.
skrue Skrevet 2. september 2005 #13 Skrevet 2. september 2005 Ja, det er best å lage pesto slik den skal lages. Og det er også best å nyte den en gang i blandt. På den måten blir man ikke lei pestoen (det er fullt mulig og ganske synd egentlig) og får ikke for mye i seg. Det er så mye annet godt å spise at det ikke burde være noe problem å variere.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå