AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #81 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Vi har aldri hatt så mange livsstilssykdommer, så mye vitamin mangel etc og spist så mye kjøtt og meieriprodukter. Vi ødelegger planeten våres med det kostholdet de fleste har - i den mengden, og man ødelegger helsen sin. Jeg gikk vekk fra kjøtt og hele kroppen og sinnet mitt har endret seg til det positive. Jeg holder meg også selvsagt unna sukker og spiser kun naturlige råvarer. I tillegg bidrar man positivt til miljøet uten tvil. Og det er ikke så innmari vanskelig som enkelte folk skal ha det til. Både mat med kjøtt og uten kjøtt kan man gjøre så avansert man bare ønsker, eller så enkelt som bare det. Men vi er som regel oppdratt til å tro og tenke at vi trenger kjøtt, som er helt feil. Masse lykke til. Anonymkode: 09383...66b Nå farer du med halvsannheter og løgner. Det er riktig at inntaket av kjøtt har gått opp. Men hvis du ser på hva slags kjøtt, så er det kylling. Det er jo fordi magert kjøtt har blitt presset frem av helsemyndighetene som sunt mens fett kjøtt og rødt kjøtt feilaktig har blitt demonisert. Men faktisk er biff sunnere enn kylling. Siden 50-tallet (for noen av disse tingene er det siden 80-tallet siden vi ikke dokumenterte alt på 50-tallet): Kjøtt er opp, men ikke biff. Vi spiser mindre rødt kjøtt. Det som har økt er kylling. Vi drikker myyye mindre melk. Vi spiser samme mengden smør. Vi har derimot doblet inntaket av frukt og grønnsaker... Vi har også doblet inntaket av erter, bønner, nøtter, linser og andre belgvekster. Vi har nesten halvert inntaket av sukker. https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/utviklingen-i-norsk-kosthold/Utviklingen i norsk kosthold 2020 – Fullversjon.pdf?download=false Vi trenger ikke kjøtt, men vi trenger animalske råvarer. Man kan klare seg med egg eller fisk hvis man absolutt ikke vil spise kjøtt av en eller rar grunn. Det er mange essensielle næringsstoffer som ikke finnes i planter i de formene vi trenger dem i, og absorberingsraten og konverteringsraten er lav. Næringsstoffer skal inntas fra mat. Kosttilskudd kan ikke erstatte mat. Noe folk flest ikke forstår er at vitaminer og mineraler finnes i veldig mange former. De formene som finnes naturlig i animalske råvarer tas mye bedre opp enn de fleste fra planter og kosttilskudd. Jeg spiser bare kjøtt og bidrar positivt til klimaet. Jeg spiser bare kjøtt fra beitedyr som har beitet på regenerative gårder. Disse gårdene lager mer matjord og binder mer drivhusgasser enn de slipper ut. I tillegg får alle de naturlige vekstene være. Hver gang man pløyer, så slippes enorme mengder drivhusgasser ut i atmosfæren. Vil man virkelig risikere å skade helsa si med et vegansk kosthold, og samtidig forårsake unødvendig skade på dyr og klima, så er det noen tips fra Denise Minger her. Så kan man kanskje klare å være veganer noen år lenger før helsa havarerer... Du har blitt advart. Et vegansk kosthold gir ikke menneskekroppen den næringen man trenger, selv ikke med kosttilskudd. Det er bare ikke mulig å få i seg nok av de essensielle næringsstoffene fra plantekilder. For eksempel vitamin A er det bevist at det er ca umulig å dekke behovet for vitamin A gjennom karoten. Jo mer du spiser, jo lavere blir konverteringsraten til vitamin A... Det hjelper heller ikke at de spiser mat som hemmer opptak av mange vitaminer og mineraler... Vitamin A-mangel blir ofte ignorert i I-land, fordi det blir sett på som et U-landsproblem. Men 25% av amerikanske barn får i seg for lite vitamin A... Vitamin A får man fra animalske kilder. Anonymkode: fdf8a...a11 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #82 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Nå farer du med halvsannheter og løgner. Det er riktig at inntaket av kjøtt har gått opp. Men hvis du ser på hva slags kjøtt, så er det kylling. Det er jo fordi magert kjøtt har blitt presset frem av helsemyndighetene som sunt mens fett kjøtt og rødt kjøtt feilaktig har blitt demonisert. Men faktisk er biff sunnere enn kylling. Siden 50-tallet (for noen av disse tingene er det siden 80-tallet siden vi ikke dokumenterte alt på 50-tallet): Kjøtt er opp, men ikke biff. Vi spiser mindre rødt kjøtt. Det som har økt er kylling. Vi drikker myyye mindre melk. Vi spiser samme mengden smør. Vi har derimot doblet inntaket av frukt og grønnsaker... Vi har også doblet inntaket av erter, bønner, nøtter, linser og andre belgvekster. Vi har nesten halvert inntaket av sukker. https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/utviklingen-i-norsk-kosthold/Utviklingen i norsk kosthold 2020 – Fullversjon.pdf?download=false Vi trenger ikke kjøtt, men vi trenger animalske råvarer. Man kan klare seg med egg eller fisk hvis man absolutt ikke vil spise kjøtt av en eller rar grunn. Det er mange essensielle næringsstoffer som ikke finnes i planter i de formene vi trenger dem i, og absorberingsraten og konverteringsraten er lav. Næringsstoffer skal inntas fra mat. Kosttilskudd kan ikke erstatte mat. Noe folk flest ikke forstår er at vitaminer og mineraler finnes i veldig mange former. De formene som finnes naturlig i animalske råvarer tas mye bedre opp enn de fleste fra planter og kosttilskudd. Anonymkode: fdf8a...a11 Jeg støtter absolutt den delen av innlegget som jeg har sitert over her. Jeg mener imidlertid at løsningen ikke ligger i 100% kjøtt eller 100% planter, eller andre merkelige eller ekstreme dietter, men derimot i å spise normal mat fra naturen og landbruket (altså råvarer). Bort med alle mulige kjøpedrikker, søte bakverk, snop, junk, mesteparten av ferdigmaten, flesteparten av lettproduktene, osv. Ja til helt normal mat laget på kjøtt, fisk, grønnsaker, bær, frukt, meieriprodukter, frø, nøtter og hele korn. Anonymkode: 459cc...87c 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #83 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (54 minutter siden): Nå farer du med halvsannheter og løgner. Det er riktig at inntaket av kjøtt har gått opp. Men hvis du ser på hva slags kjøtt, så er det kylling. Det er jo fordi magert kjøtt har blitt presset frem av helsemyndighetene som sunt mens fett kjøtt og rødt kjøtt feilaktig har blitt demonisert. Men faktisk er biff sunnere enn kylling. Siden 50-tallet (for noen av disse tingene er det siden 80-tallet siden vi ikke dokumenterte alt på 50-tallet): Kjøtt er opp, men ikke biff. Vi spiser mindre rødt kjøtt. Det som har økt er kylling. Vi drikker myyye mindre melk. Vi spiser samme mengden smør. Vi har derimot doblet inntaket av frukt og grønnsaker... Vi har også doblet inntaket av erter, bønner, nøtter, linser og andre belgvekster. Vi har nesten halvert inntaket av sukker. https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/utviklingen-i-norsk-kosthold/Utviklingen i norsk kosthold 2020 – Fullversjon.pdf?download=false Vi trenger ikke kjøtt, men vi trenger animalske råvarer. Man kan klare seg med egg eller fisk hvis man absolutt ikke vil spise kjøtt av en eller rar grunn. Det er mange essensielle næringsstoffer som ikke finnes i planter i de formene vi trenger dem i, og absorberingsraten og konverteringsraten er lav. Næringsstoffer skal inntas fra mat. Kosttilskudd kan ikke erstatte mat. Noe folk flest ikke forstår er at vitaminer og mineraler finnes i veldig mange former. De formene som finnes naturlig i animalske råvarer tas mye bedre opp enn de fleste fra planter og kosttilskudd. Jeg spiser bare kjøtt og bidrar positivt til klimaet. Jeg spiser bare kjøtt fra beitedyr som har beitet på regenerative gårder. Disse gårdene lager mer matjord og binder mer drivhusgasser enn de slipper ut. I tillegg får alle de naturlige vekstene være. Hver gang man pløyer, så slippes enorme mengder drivhusgasser ut i atmosfæren. Vil man virkelig risikere å skade helsa si med et vegansk kosthold, og samtidig forårsake unødvendig skade på dyr og klima, så er det noen tips fra Denise Minger her. Så kan man kanskje klare å være veganer noen år lenger før helsa havarerer... Du har blitt advart. Et vegansk kosthold gir ikke menneskekroppen den næringen man trenger, selv ikke med kosttilskudd. Det er bare ikke mulig å få i seg nok av de essensielle næringsstoffene fra plantekilder. For eksempel vitamin A er det bevist at det er ca umulig å dekke behovet for vitamin A gjennom karoten. Jo mer du spiser, jo lavere blir konverteringsraten til vitamin A... Det hjelper heller ikke at de spiser mat som hemmer opptak av mange vitaminer og mineraler... Vitamin A-mangel blir ofte ignorert i I-land, fordi det blir sett på som et U-landsproblem. Men 25% av amerikanske barn får i seg for lite vitamin A... Vitamin A får man fra animalske kilder. Anonymkode: fdf8a...a11 Hadde denne trioen din vært sann så hadde jeg vært veldig syk nå, med vitamin mangel. Det merkelige er at når jeg spiste et normalt "sunt" norsk kosthold med kjøtt og meieriprodukter så hadde jeg hele tiden vitamin mangler, inkl b12 mangel. I tillegg fikk jeg blodpropp etterfulgt av skader i venene, autoimmun sykdom, tannkjøtt sykdom, sopp i munnen, migrene, fatigue mm. Enda rarere er det at etter jeg ble vegansk har jeg blitt kvitt alt det over og sluttet med alle medisiner, aldri aldri hatt et eneste vitamin mangel (tar kun D-vitamin på vinteren) og holdt meg frisk - ikke engang forkjølelser bryter ut. I tillegg har neglene blitt sterke og flotte, huden er ren og kvise fri, håret begynte å vokse ut og ble sterkere, svakere styrke på brillene, tennene er hvite og sterke, jeg blir mye raskere brun, utrolig stabil og god energi, smertene i kroppen er helt borte, også etterskadene på venen samt blåmerkene og hevelsen forsvant...... Osv. Lista er lang, både for meg, samboeren min og mange andre. Hadde din teori vært sann hadde det virkelig vært det stikk motsatte. Og hvordan skader jeg dyr og miljøet med et vegansk kosthold? Anonymkode: 09383...66b 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #84 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Hadde denne trioen din vært sann så hadde jeg vært veldig syk nå, med vitamin mangel. Det merkelige er at når jeg spiste et normalt "sunt" norsk kosthold med kjøtt og meieriprodukter så hadde jeg hele tiden vitamin mangler, inkl b12 mangel. I tillegg fikk jeg blodpropp etterfulgt av skader i venene, autoimmun sykdom, tannkjøtt sykdom, sopp i munnen, migrene, fatigue mm. Enda rarere er det at etter jeg ble vegansk har jeg blitt kvitt alt det over og sluttet med alle medisiner, aldri aldri hatt et eneste vitamin mangel (tar kun D-vitamin på vinteren) og holdt meg frisk - ikke engang forkjølelser bryter ut. I tillegg har neglene blitt sterke og flotte, huden er ren og kvise fri, håret begynte å vokse ut og ble sterkere, svakere styrke på brillene, tennene er hvite og sterke, jeg blir mye raskere brun, utrolig stabil og god energi, smertene i kroppen er helt borte, også etterskadene på venen samt blåmerkene og hevelsen forsvant...... Osv. Lista er lang, både for meg, samboeren min og mange andre. Hadde din teori vært sann hadde det virkelig vært det stikk motsatte. Og hvordan skader jeg dyr og miljøet med et vegansk kosthold? Anonymkode: 09383...66b Det eneste innlegget ditt sier, er at du er et underlig medisinsk tilfelle. (Og sånt fins jo!) Man må se på store populasjoner for å finne ut hva som er sunt og ikke, og ikke på enkelttilfeller. Jeg kan jo for eksempel snakke om meg selv: Jeg spiser veldig mye smør, ost og olivenolje, og jeg har vært normalvektig hele livet. Og du sier "normalt sunt norsk kosthold". Det er vanligvis fryktelig usunt, for det inneholder ofte ting som lettprodukter, God Morgen-yoghurt, bensinstasjonpølser, lettbrus, juice og proteinbarer. Sånn kan man bare ikke spise. Anonymkode: 459cc...87c 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #85 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det eneste innlegget ditt sier, er at du er et underlig medisinsk tilfelle. (Og sånt fins jo!) Man må se på store populasjoner for å finne ut hva som er sunt og ikke, og ikke på enkelttilfeller. Jeg kan jo for eksempel snakke om meg selv: Jeg spiser veldig mye smør, ost og olivenolje, og jeg har vært normalvektig hele livet. Og du sier "normalt sunt norsk kosthold". Det er vanligvis fryktelig usunt, for det inneholder ofte ting som lettprodukter, God Morgen-yoghurt, bensinstasjonpølser, lettbrus, juice og proteinbarer. Sånn kan man bare ikke spise. Anonymkode: 459cc...87c Da kjenner jeg mange medisinske undere Anonymkode: 7c422...f14 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #86 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det eneste innlegget ditt sier, er at du er et underlig medisinsk tilfelle. (Og sånt fins jo!) Man må se på store populasjoner for å finne ut hva som er sunt og ikke, og ikke på enkelttilfeller. Jeg kan jo for eksempel snakke om meg selv: Jeg spiser veldig mye smør, ost og olivenolje, og jeg har vært normalvektig hele livet. Og du sier "normalt sunt norsk kosthold". Det er vanligvis fryktelig usunt, for det inneholder ofte ting som lettprodukter, God Morgen-yoghurt, bensinstasjonpølser, lettbrus, juice og proteinbarer. Sånn kan man bare ikke spise. Anonymkode: 459cc...87c Jeg spiste hjemmelagd mat fra bunn av. Ikke fastfood, lettbrus, ferdig juice, proteinbarer eller lignende. Og vet du hva, kostholdet mitt støttes av utrolig mange fagfolk. Man har sett at et slikt kosthold reduserer sannsynligheten for kreft, hjerte og kar sykdommer, autoimmun sykdom og andre sykdommer. Det er ikke uten grunn at det er anbefalt. Jeg er IKKE et underlig medisinsk tilfelle 🤣🤣 Du tenker jeg er fra en annen planet og har en kropp som fungerer motsatt av andre eller noe 🤔 Makan å mye meieriprodukter og kjøtt vi propper i oss, likevel haugevis av folk med mangel på jod, D-vitamin, jern og b12. Ingen reagerer. Anonymkode: 09383...66b 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #87 Del Skrevet 25. april 2021 Flesteparten av de som spiser omnivort, spiser usunt, ja. Det er allikevel ikke noe argument mot det å spise f.eks. kjøtt eller egg. B12, som alle veganere må ta tilskudd av, tar det en stund før man mangler, ettersom man har lagre i kroppen fra den animalske maten man har spist før. Så det at du ikke har mangler på det ennå, sier ingen verdens ting. Anonymkode: 459cc...87c 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #88 Del Skrevet 25. april 2021 54 minutter siden, AnonymBruker said: Jeg spiste hjemmelagd mat fra bunn av. Ikke fastfood, lettbrus, ferdig juice, proteinbarer eller lignende. Og vet du hva, kostholdet mitt støttes av utrolig mange fagfolk. Man har sett at et slikt kosthold reduserer sannsynligheten for kreft, hjerte og kar sykdommer, autoimmun sykdom og andre sykdommer. Det er ikke uten grunn at det er anbefalt. Jeg er IKKE et underlig medisinsk tilfelle 🤣🤣 Du tenker jeg er fra en annen planet og har en kropp som fungerer motsatt av andre eller noe 🤔 Makan å mye meieriprodukter og kjøtt vi propper i oss, likevel haugevis av folk med mangel på jod, D-vitamin, jern og b12. Ingen reagerer. Anonymkode: 09383...66b Det stemmer nok at tradisjonell hjemmelaget mat på det jevne er mye sunnere enn burgere, pommes frites og brus og dermed grunnlag for å anbefale. Så er det også slik at vegetarianere gjerne er mer helsebevisste generelt enn dem som spiser mye junk, så det drar jo i deres retning i epidemiologiske studier. Men vi kan ikke bruke det til å si at kjøtt i seg selv er skadelig. Vi spiser mer kylling enn før, men også mer rapsolje osv. Og i alle fall mer frukt. Du anbefaler naturlige råvarer, men hva er det? At det vokser i en åker gjør det ikke til naturlig menneskemat, spesielt ikke med tanke på at planten har måttet gjennomgå avling til det ugjenkjennelige, at vi som regel bare kan spise en liten del av den, at den gjerne må varmebehandles for å være både spiselig og trygg (du har ikke lyst til å spise rå kidneybønner for eksempel), for ikke å snakke om at dens opphav i naturen kan være direkte giftig i sin naturlig forekommende tilstand. Hvis vi skal spise det som virkelig er naturlig for oss å spise, må vi se på hva vi utviklet oss til å spise, og faktisk spiste, i majoriteten av vår eksistens. Vi kan ikke ta utgangspunkt i matvaner som kom med jordbruksrevolusjonen, som er fundamentalt annerledes sammensatt, og i alle fall ikke i matvarer som har vært i norske butikker i bare noen få tiår. Anonymkode: 37b4c...f17 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #89 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Hvis vi skal spise det som virkelig er naturlig for oss å spise, må vi se på hva vi utviklet oss til å spise, og faktisk spiste, i majoriteten av vår eksistens. Vi kan ikke ta utgangspunkt i matvaner som kom med jordbruksrevolusjonen, som er fundamentalt annerledes sammensatt, og i alle fall ikke i matvarer som har vært i norske butikker i bare noen få tiår. Anonymkode: 37b4c...f17 Jeg har aldri sett forskning som viser at matvaner som kom med jordbruksrevolusjonen er skadelige. Det er tross alt såpass lenge siden at jeg regner med at vi har tilpasset oss dette. Eller kan du vise til forskning som sier det motsatte? Alt dette som fins i butikken, derimot! Alle disse yoghurt-produktene, lett-pølsene, ferdigmaten. Skrekk og gru! Jeg har holdt meg frisk, sunn og slank på normal mat, som fisk, kjøtt, grønnsaker, rene meieriprodukter, osv. Alle disse rare produktene som industrien har funnet på, deriblant noe så absurd som "måltidsbarer", har jeg skygget fullstendig unna. Anonymkode: 459cc...87c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #90 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Det stemmer nok at tradisjonell hjemmelaget mat på det jevne er mye sunnere enn burgere, pommes frites og brus og dermed grunnlag for å anbefale. Så er det også slik at vegetarianere gjerne er mer helsebevisste generelt enn dem som spiser mye junk, så det drar jo i deres retning i epidemiologiske studier. Men vi kan ikke bruke det til å si at kjøtt i seg selv er skadelig. Vi spiser mer kylling enn før, men også mer rapsolje osv. Og i alle fall mer frukt. Du anbefaler naturlige råvarer, men hva er det? At det vokser i en åker gjør det ikke til naturlig menneskemat, spesielt ikke med tanke på at planten har måttet gjennomgå avling til det ugjenkjennelige, at vi som regel bare kan spise en liten del av den, at den gjerne må varmebehandles for å være både spiselig og trygg (du har ikke lyst til å spise rå kidneybønner for eksempel), for ikke å snakke om at dens opphav i naturen kan være direkte giftig i sin naturlig forekommende tilstand. Hvis vi skal spise det som virkelig er naturlig for oss å spise, må vi se på hva vi utviklet oss til å spise, og faktisk spiste, i majoriteten av vår eksistens. Vi kan ikke ta utgangspunkt i matvaner som kom med jordbruksrevolusjonen, som er fundamentalt annerledes sammensatt, og i alle fall ikke i matvarer som har vært i norske butikker i bare noen få tiår. Anonymkode: 37b4c...f17 Vet du hva dyr fores opp på? Hvor mye mer plantekost det krever å fore et dyr for å gi deg et stykke kjøtt på tallerkenen din, enn hva du hadde trengt? At det meste av plantekost går til å fore opp dyrene slik at folk kan opprettholde det kjøtt forbruket de har i dag? 🤷♂️ Tror du kjøttet du spiser er like næringsrikt i dag som før og ikke minst det samme? Og visste du at kjøtt industrien er den industrien som forurenser mest, mer enn alle fly, biler og båter tilsammen på jorden..... Som igjen påvirker kvaliteten på maten våres? Og jo, det finnes studier som viser til at kjøtt er skadelig. Anonymkode: 09383...66b 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #91 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Vet du hva dyr fores opp på? Hvor mye mer plantekost det krever å fore et dyr for å gi deg et stykke kjøtt på tallerkenen din, enn hva du hadde trengt? At det meste av plantekost går til å fore opp dyrene slik at folk kan opprettholde det kjøtt forbruket de har i dag? 🤷♂️ Tror du kjøttet du spiser er like næringsrikt i dag som før og ikke minst det samme? Og visste du at kjøtt industrien er den industrien som forurenser mest, mer enn alle fly, biler og båter tilsammen på jorden..... Som igjen påvirker kvaliteten på maten våres? Og jo, det finnes studier som viser til at kjøtt er skadelig. Anonymkode: 09383...66b Dessverre er litt av kraftforet til husdyr soya fra Brasil. Det er fullstendig uakseptabelt, og det bør utfases. Heldigvis jobbes det med dette. Skulle bare mangle. Men når det gjelder norske planteressurser, så er det stort sett sånn at det er bare det som ikke egner seg som menneskemat (gress, korn av for dårlig kvalitet) som går til husdyrene. Anonymkode: 459cc...87c 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #92 Del Skrevet 25. april 2021 6 minutter siden, AnonymBruker said: Vet du hva dyr fores opp på? Hvor mye mer plantekost det krever å fore et dyr for å gi deg et stykke kjøtt på tallerkenen din, enn hva du hadde trengt? At det meste av plantekost går til å fore opp dyrene slik at folk kan opprettholde det kjøtt forbruket de har i dag? 🤷♂️ Tror du kjøttet du spiser er like næringsrikt i dag som før og ikke minst det samme? Og visste du at kjøtt industrien er den industrien som forurenser mest, mer enn alle fly, biler og båter tilsammen på jorden..... Som igjen påvirker kvaliteten på maten våres? Og jo, det finnes studier som viser til at kjøtt er skadelig. Anonymkode: 09383...66b Ja, jeg vet at mange dyr fores opp på dyrket mat som de ikke ville spist i naturlig tilstand. Selv om det er bedre for en plantespiser å spise andre planter enn f.eks fisk, er dette noe av grunnen til at jeg helst kjøper kjøtt fra frittgående dyr som spiser gress slik de skal. Men jeg spiser heller kjøtt fra dyr som har fått feil mat, enn å spise planter som aldri har vært ment som menneskemat. Men som sagt, da helst fra "ordentlige" dyr. Det finnes epidemiologiske studier som sier at det er en svak sammenheng mellom høyt kjøttforbruk og enkelte sykdommer, altså at kjøttspising og sykdom opptrer samtidig. De viser derimot ikke at kjøtt forårsaker sykdommene. Og det er ikke så rart, for hvis vi levde på nesten bare kjøtt i flere millioner år, ville vi ikke vært her i dag hvis det gjorde oss syke. Mange moderne sykdommer som tannråte og diabetes har ikke kommet i takt med at vi har spist mer rent kjøtt, men mer karbohydrat, planteoljer, umettet fett osv, så det er mer naturlig å lete etter synderen(e) der. Anonymkode: 37b4c...f17 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #93 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Og vet du hva, kostholdet mitt støttes av utrolig mange fagfolk. Man har sett at et slikt kosthold reduserer sannsynligheten for kreft, hjerte og kar sykdommer, autoimmun sykdom og andre sykdommer. Det er ikke uten grunn at det er anbefalt. Jeg er IKKE et underlig medisinsk tilfelle 🤣🤣 Du tenker jeg er fra en annen planet og har en kropp som fungerer motsatt av andre eller noe 🤔 Makan å mye meieriprodukter og kjøtt vi propper i oss, likevel haugevis av folk med mangel på jod, D-vitamin, jern og b12. Ingen reagerer. Anonymkode: 09383...66b Ironisk at du skulle bruke vitaminmangler som argument når helsebevisste veganere har lavere nivåer av så godt som alle vitaminer og mineraler sammenlignet med ikke-helsebevisst altetere... Her er ett eksempel: Og veganske menn har mye lavere spermkvalitet enn altetere. Dette er også en stor indikator på at kostholdet ikke er bra. Pattedyr med god tilgang på sunn mat blir ikke overvektige, men mer fruktbare. Og mindre fruktbare når helsa forfaller. Reprodusere seg gjør man når helsa er bra. Jeg støtter AB 459cc...87c at du må virkelig snart hoste opp en pålitelig studie som viser at det er trygt. Det er trist at vegetarianerne har fått påvirke kostholdsrådene våre så mye som de har fått lov til. Har du lest litt hva disse såkalte ekspertene baserer støtten sin på? Fordi det har jeg. De baserer det kun på observasjonsstudier. Observasjonsstudier kan ikke bevise årsakssammenheng. De kan bare antyde sammenhenger som må forskes videre på i kliniske intervensjonsstudier. Og det finnes ikke meg bekjent en eneste klinisk intervensjonsstudie som beviser at vegansk kosthold er trygt, eller at kjøtt er usunt. Forsøkene på å bevise det har vært gjort av vegetarianere med en agenda som samtidig har bedt folk om å slutte å røyke, drikke mindre alkohol, begynne å trene, få nok søvn osv. Og hvorfor støtter "ekspertene" seg på observasjonsstudier? Fordi "de er større studier". De har fått det for seg at større studier er bedre. Det er ikke alltid slik. Og i alle fall ikke når studiene ikke kan bevise årsakssammenheng... Og så er det jo interessant at da de presset på oss denne lavfett-teorien, så var det null bevis bak, bare teorier. Sitat fra senatoren i USA som var med å presse det gjennom til tross for kritikk fra ekspertene: "En senator har ikke den luksus at han kan vente til han har bevis." Så de presset det gjennom likevel. Hjernevasket alle til å tro at det var bevis bak. I de tidene så styrte jo myndighetene informasjonsflyten, så de fortalte alle at slik var det. Og de ga bare støtte til forskning som støttet denne teorien. Nå har vi bevis. Vi vet at de tok feil. Likevel fortsetter de å fortelle oss det samme, bare med små modifikasjoner. Delvis på grunn av stolthet, og delvis på grunn av at folket ikke skal miste tillit. Hvis de plutselig snudde, så hadde folk ikke lenger stolt på rådene. Har veganere mindre kreft? Ja. Har de mindre tarmkreft, som det påstås at rødt kjøtt forårsaker? Nei! Veganere har MER tarmkreft enn altetere! Grunnen til at veganere har mindre kreft er at de er mer helsebevisste. Den jevne veganeren er mer helsebevisst enn den jevne vegetarianeren. Den jevne vegetarianeren er mer helsebevisst enn den jevne alteteren. Dette påvirker resultatet. Så det at veganerne har mindre kreft er ikke så interessant. De røyker mindre, drikker mindre alkohol, trener mer, er flinkere til å få nok søvn, flinkere til ikke å stresse så, flinkere til å prøve å spise rent osv. Det at de kutter ut kjøtt er negativt for helsa deres, men de gjør mer av de positive sidene som veier opp for at de kutter ut kjøtt. Så de ender opp som sunnere. I alle fall for en stund, til lagrene av mineraler og fettløselig vitaminer i kroppen blir lave nok. Og så har vi et fenomen som heter "healthy user bias" (og også "unhealthy user bias"). Det folk flest tror er sunt vil flere helsebevisste folk gjøre, og derfor vil observasjonsstudier antyde at det er sunt. Det var et eksempel med at folk trodde det var sunt for kvinner å ta østrogentilskudd. En stor observasjonsstudie bekreftet det. Så ble det testet i kliniske studier, og det ble bevist at det var skadelig å ta østrogentilskudd. Det var de helsebevisste kvinnene som hadde tatt østrogentilskudd, og resultatet i observasjonsstudien ble feil pga healthy user bias. Samme med rødt kjøtt for eksempel. Når folk flest tror at det er usunt, så spiser helsebevisste mennesker mindre av det. Det at veganere har mer tarmkreft er absolutt interessant. Særlig siden rødt kjøtt vanligvis får skylden for det. De er altså mye mer helsebevisste, spiser ikke rødt kjøtt i det hele tatt og har likevel mer tarmkreft enn en person som ikke bryr seg noe særlig om helsa og spiser rødt kjøtt. Hvor mye vegetabilsk fett får du tak i i naturen i Norge? Altså, hvor mye vegetabilsk fett har våre forfedre spist? Jeg har spurt moren min om hva de spiste da hun var liten. Hun vokste opp på en lutfattig gård på 50-tallet. De hadde ikke råd til å kjøpe mat de kunne produsere på gården. Så de kjøpte minst mulig. De kjøpte kaffe, mel og sukker, og det var ca det. For å drøye ut melet så ble det gjerne blandet med poteter (potetlefser og kompe f.eks.). Det var om å gjøre å være mest mulig selvberget. De produserte alt de kunne produsere selv. Moren min sier at hun spiste MER animalsk enn hun gjør nå. Det var kjøtt/fisk til hvert måltid, fordi det var det de hadde best tilgang på. Og vegetabilsk fett? Tilnærmet ingenting. De kjøpte ikke margarin når de kunne lage smør på gården. Bittelitt nøtter som de sanket, det var det. Du kan jo lese litt om hva som var vanlig å spise i Norge her. Anonymkode: fdf8a...a11 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #94 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (43 minutter siden): Vet du hva dyr fores opp på? Hvor mye mer plantekost det krever å fore et dyr for å gi deg et stykke kjøtt på tallerkenen din, enn hva du hadde trengt? At det meste av plantekost går til å fore opp dyrene slik at folk kan opprettholde det kjøtt forbruket de har i dag? 🤷♂️ Tror du kjøttet du spiser er like næringsrikt i dag som før og ikke minst det samme? Og visste du at kjøtt industrien er den industrien som forurenser mest, mer enn alle fly, biler og båter tilsammen på jorden..... Som igjen påvirker kvaliteten på maten våres? Og jo, det finnes studier som viser til at kjøtt er skadelig. Anonymkode: 09383...66b Nå har du hørt på veganske propagandakilder... Til og med FN sier at 86% av dyrefôret er ikke spiselig for mennesker, og 77% av beitemark hvor mesteparten IKKE kan brukes til åker. Og merk at dette er hva som faktisk blir brukt nå, ikke hva som burde bli brukt. Man kan selvsagt og bør selvsagt gi kuene sunn mat for dem, som er og la dem beite gress hele året. Og de kuene finnes, til og med i Norge. Sitat cattle need only 0.6 kg of protein from edible feed to produce 1 kg of protein in milk and meat, which is of higher nutritional quality. Cattle thus contribute directly to global food security. Sitat out of the 2.5 billion ha needed, 77% are grasslands, with a large share of pastures that could not be converted to croplands and could therefore only be used for grazing animals. Og her er forgrunnlaget i Norge: Anonymkode: fdf8a...a11 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #95 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (49 minutter siden): Og visste du at kjøtt industrien er den industrien som forurenser mest, mer enn alle fly, biler og båter tilsammen på jorden..... Som igjen påvirker kvaliteten på maten våres? Anonymkode: 09383...66b Glemte å svare på påstanden din om at kjøtt forurenser mer enn transport. Den er også totalt feil. Anonymkode: fdf8a...a11 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #96 Del Skrevet 25. april 2021 Et vegansk kosthold kan helt sikkert være greit for en ellers frisk, voksen person, spesielt om hen har litt ekstra kilo med (animalske) kilo som hen kan tære av. Forutsatt at det ikke går for mye i ferdigprodukter, selvsagt, men at hen baserer seg på naturlige råvarer i stedet. For barn, derimot! Prøv å tenke igjennom alt som skjer og som skal skje fra unnfangelse til kjønnsmoden voksen. Der trengs det næringstett mat som lett tas opp av kroppen, og ikke masse greier som må bæsjes ut fordi kroppen ikke klarer å nyttiggjøre seg det. Anonymkode: 459cc...87c 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #97 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (15 minutter siden): Ironisk at du skulle bruke vitaminmangler som argument når helsebevisste veganere har lavere nivåer av så godt som alle vitaminer og mineraler sammenlignet med ikke-helsebevisst altetere... Her er ett eksempel: Og veganske menn har mye lavere spermkvalitet enn altetere. Dette er også en stor indikator på at kostholdet ikke er bra. Pattedyr med god tilgang på sunn mat blir ikke overvektige, men mer fruktbare. Og mindre fruktbare når helsa forfaller. Reprodusere seg gjør man når helsa er bra. Jeg støtter AB 459cc...87c at du må virkelig snart hoste opp en pålitelig studie som viser at det er trygt. Det er trist at vegetarianerne har fått påvirke kostholdsrådene våre så mye som de har fått lov til. Har du lest litt hva disse såkalte ekspertene baserer støtten sin på? Fordi det har jeg. De baserer det kun på observasjonsstudier. Observasjonsstudier kan ikke bevise årsakssammenheng. De kan bare antyde sammenhenger som må forskes videre på i kliniske intervensjonsstudier. Og det finnes ikke meg bekjent en eneste klinisk intervensjonsstudie som beviser at vegansk kosthold er trygt, eller at kjøtt er usunt. Forsøkene på å bevise det har vært gjort av vegetarianere med en agenda som samtidig har bedt folk om å slutte å røyke, drikke mindre alkohol, begynne å trene, få nok søvn osv. Og hvorfor støtter "ekspertene" seg på observasjonsstudier? Fordi "de er større studier". De har fått det for seg at større studier er bedre. Det er ikke alltid slik. Og i alle fall ikke når studiene ikke kan bevise årsakssammenheng... Og så er det jo interessant at da de presset på oss denne lavfett-teorien, så var det null bevis bak, bare teorier. Sitat fra senatoren i USA som var med å presse det gjennom til tross for kritikk fra ekspertene: "En senator har ikke den luksus at han kan vente til han har bevis." Så de presset det gjennom likevel. Hjernevasket alle til å tro at det var bevis bak. I de tidene så styrte jo myndighetene informasjonsflyten, så de fortalte alle at slik var det. Og de ga bare støtte til forskning som støttet denne teorien. Nå har vi bevis. Vi vet at de tok feil. Likevel fortsetter de å fortelle oss det samme, bare med små modifikasjoner. Delvis på grunn av stolthet, og delvis på grunn av at folket ikke skal miste tillit. Hvis de plutselig snudde, så hadde folk ikke lenger stolt på rådene. Har veganere mindre kreft? Ja. Har de mindre tarmkreft, som det påstås at rødt kjøtt forårsaker? Nei! Veganere har MER tarmkreft enn altetere! Grunnen til at veganere har mindre kreft er at de er mer helsebevisste. Den jevne veganeren er mer helsebevisst enn den jevne vegetarianeren. Den jevne vegetarianeren er mer helsebevisst enn den jevne alteteren. Dette påvirker resultatet. Så det at veganerne har mindre kreft er ikke så interessant. De røyker mindre, drikker mindre alkohol, trener mer, er flinkere til å få nok søvn, flinkere til ikke å stresse så, flinkere til å prøve å spise rent osv. Det at de kutter ut kjøtt er negativt for helsa deres, men de gjør mer av de positive sidene som veier opp for at de kutter ut kjøtt. Så de ender opp som sunnere. I alle fall for en stund, til lagrene av mineraler og fettløselig vitaminer i kroppen blir lave nok. Og så har vi et fenomen som heter "healthy user bias" (og også "unhealthy user bias"). Det folk flest tror er sunt vil flere helsebevisste folk gjøre, og derfor vil observasjonsstudier antyde at det er sunt. Det var et eksempel med at folk trodde det var sunt for kvinner å ta østrogentilskudd. En stor observasjonsstudie bekreftet det. Så ble det testet i kliniske studier, og det ble bevist at det var skadelig å ta østrogentilskudd. Det var de helsebevisste kvinnene som hadde tatt østrogentilskudd, og resultatet i observasjonsstudien ble feil pga healthy user bias. Samme med rødt kjøtt for eksempel. Når folk flest tror at det er usunt, så spiser helsebevisste mennesker mindre av det. Det at veganere har mer tarmkreft er absolutt interessant. Særlig siden rødt kjøtt vanligvis får skylden for det. De er altså mye mer helsebevisste, spiser ikke rødt kjøtt i det hele tatt og har likevel mer tarmkreft enn en person som ikke bryr seg noe særlig om helsa og spiser rødt kjøtt. Hvor mye vegetabilsk fett får du tak i i naturen i Norge? Altså, hvor mye vegetabilsk fett har våre forfedre spist? Jeg har spurt moren min om hva de spiste da hun var liten. Hun vokste opp på en lutfattig gård på 50-tallet. De hadde ikke råd til å kjøpe mat de kunne produsere på gården. Så de kjøpte minst mulig. De kjøpte kaffe, mel og sukker, og det var ca det. For å drøye ut melet så ble det gjerne blandet med poteter (potetlefser og kompe f.eks.). Det var om å gjøre å være mest mulig selvberget. De produserte alt de kunne produsere selv. Moren min sier at hun spiste MER animalsk enn hun gjør nå. Det var kjøtt/fisk til hvert måltid, fordi det var det de hadde best tilgang på. Og vegetabilsk fett? Tilnærmet ingenting. De kjøpte ikke margarin når de kunne lage smør på gården. Bittelitt nøtter som de sanket, det var det. Du kan jo lese litt om hva som var vanlig å spise i Norge her. Anonymkode: fdf8a...a11 Dette er jo en super måte å si at all forskning, alles erfaringer osv rundt vegansk kosthold er ugyldig. Jeg har vært veganer i over 10 år og aldri hatt vitamin mangel på dette kostholdet (tar kun d vitamin på vinteren). Jeg hadde et sunt kosthold før dette, men da tok kjøtt og meieriprodukter mer plass og jeg fikk d vitamin mangel, b12 mangel og jernmangel om hverandre. Så i følge det du sier så burde vel nå vitaminene og mineralene i kroppen min vært ekstremt lave? Likevel er de langt bedre enn når jeg spiste kjøtt og meieriprodukter 🤷♂️ Jeg kjenner folk som har vært veganere hele livet - aldri noe problem. Tom kun rå plantekost. Hva moren din spiste og ikke spiste er vel helt irrelevant. Les litt om kostholdsendringen i Norge under krigen...... Det er mer relevant. Anonymkode: 09383...66b 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #98 Del Skrevet 25. april 2021 Det er ikke mulig å få dekket B12-vitaminbehovet gjennom et vegansk kosthold, ettersom dette vitaminet bare finnes i animalske matvarer. Så enten lyver du, eller så bruker du det å ta tilskudd som et argument for at et vegetabilsk kosthold er sunt. Anonymkode: 459cc...87c 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #99 Del Skrevet 25. april 2021 AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Nå har du hørt på veganske propagandakilder... Til og med FN sier at 86% av dyrefôret er ikke spiselig for mennesker, og 77% av beitemark hvor mesteparten IKKE kan brukes til åker. Og merk at dette er hva som faktisk blir brukt nå, ikke hva som burde bli brukt. Man kan selvsagt og bør selvsagt gi kuene sunn mat for dem, som er og la dem beite gress hele året. Og de kuene finnes, til og med i Norge. Og her er forgrunnlaget i Norge: Anonymkode: fdf8a...a11 Og alle nordmenn spiser utelukkende norsk kjøtt? Anonymkode: 09383...66b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2021 #100 Del Skrevet 25. april 2021 2 minutter siden, AnonymBruker said: Og alle nordmenn spiser utelukkende norsk kjøtt? Anonymkode: 09383...66b Ja, alle som er bevisste spiser kun norsk kjøtt. Anonymkode: 7ab27...f6c 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå