rutti Skrevet 30. august 2005 #1 Skrevet 30. august 2005 Noen som har forslag til hva jeg kan lage til middag av reinsdyr? Tilbehør ol:) Gubben er åå jakt:)
Arkana Skrevet 30. august 2005 #2 Skrevet 30. august 2005 Reinsdyrgryte (4 porsj.) 800 g reinsdyrskav 1 krm allehånde 400 g løk 2 laurbærblad 200 g champignon 1 ts tørket timian 1 ts grovstøtte enebær 1 ts salt ½ ts pepper 2 dl kremfløte 3 dl kraft 2 ss crème fraîche 1 ss ripsgelé/solbærgelé/rognebærgelé Brun kjøtt, løk og sopp i en gryte. Dryss på salt, tilsett fløte, kraft og krydder og la retten surre i ca. 30 minutter, til kjøttet er mørt. Rør inn crème fraîche og gelé og smak til med salt og pepper. Serveres med poteter, dampet gulrot og rosenkål. Reinsdyrkaker i viltsaus (4-6 porsj.) 800 g reinsdyrhakk 2 ts salt ½ ts pepper ½ ts ingefær 2 dl fløtemelk 2 egg 2 ss potetmel 200 g frisk sopp 1 løk 4 dl kraft 5 einerbær 5 dl fløte eller rømme 100 g brunost 2-3 ss solbærgelé ½ ts salt ¼ ts pepper Rør reinsdyrhakket seigt med salt. Bland inn krydder og potetmel. Tilsett egg og spe med fløtemelk. Form til kaker som stekes ca 5 minutter på hver side. Del soppen i biter, løk i tynne båter. Fres alt i smør. Hell på kraft og la koke inn til ca halvparten. Tilsett knuste einerbær, fløte og ost og la småkoke 10-15 minutter. Ha i geléen og smak til med salt og pepper. Legg kakene over i sausen og la trekke ca 15 minutter. Server med kokte eller stete poteter. Reinsdyrhakk med potetlokk (4 porsj.) 400 g reinsdyrhakk 1 paprika 1 løk ½-1 squash 2 dl kraft 1 boks kremost med urter salt/pepper 6-8 poteter litt salt 1 dl revet ost 2 ss finhakkede urter Fres reinsdyrhakket i smør, tilsett finhakket løk, paprika og squash. Hell over kraft og tilsett osten. Smak til med salt og pepper og hell alt i en ildfast form. Del potetene i skiver og legg over reinsdyrhakket. Dryss over salt, ost og urter. Stekes ved 175 grader i ca 20 minutter. Kan evt lages med potetmos som lokk.
Lillesøster Skrevet 30. august 2005 #3 Skrevet 30. august 2005 Finnbiff med sopp er kjempegodt. 4 porsjoner 500 g finnbiff 250 g frisk sjampinjong 2 ss margarin til steking 2 dl vann 1 beger Creme Fraichè 1 dl melk 3 skiver ekte geitost 5 stk knuste einebær 1/2 ts tørket timian 1 ts salt 1/2 ts pepper Slik gjør du: 1. Brun kjøttet og soppen raskt på sterk varme i litt margarin. Brun litt og litt kjøtt av gangen. 2. Legg kjøtt og sjampinjong over i en gryte. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i ca.. 15 minutter. 3. Tilsett Creme Fraichè, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med for eksempel kokte poteter eller potetmos, brokkoli, rosenkål og tyttebær
Dagoberta Skrevet 30. august 2005 #4 Skrevet 30. august 2005 Men hvis mannen din er på jakt, bør du også benytte anledningen til å lage ting som reinbiff og reinsdyrfilet, jeg synes kjøttet blir mye bedre om man tilbereder det i større biter enn skav. Her er noen oppskrifter. *Dagoberta har bodd en vinter et sted der det er vanlig å dra ut på scooter og tyvslakte rein man kommer over på fjellet - NAM*
Arkana Skrevet 30. august 2005 #5 Skrevet 30. august 2005 Inspirert av Dagoberta. Reinsdyrstek i rødvinsaus (6 porsj.) 1,5 kg reinsdyrstek 1 ts salt ½ ts pepper 2 rosmarinstilker 2 stilker timian 2 gulrøtter 1 liten sellerirot 4 sjalottløk 150 g sopp 4-5 einerbær 2 dl kraft ½ flaske rødvin (kan erstattes med 3,5 dl kraft) maisenna + vann til jevning Finhakk urtene og gni steken inn med salt, pepper og urter. Del gulrøtter og selleri i store biter, sjalottløk og sopp deles i to. Legg steken i en ildfast form eller langpanne sammen med grønnsakene. Hell på rødvin og kraft og stek ved 175 grader til steketermometeret viser 65 grader for rosa stek og 72 grader for gjennomstekt (1,5 - 2 timer). Ta ut steken og la den hvile mens du lager sausen. Sil av sjyen, kok opp og smak til med krydder. Jevn med litt maisenna. Server steken varm med kokte rotgrønnsaker, hasselbackpoteter og saus, eller kald med poteter, brød, eggerøre, potetsalat og pepperrotsaus. Reinsdyrfilet med sherry/løk-saus og sopp-form (4 porsj.) ca 600 g reinsdyrfilet salt/pepper 4 rødløk 1 dl sherryeddik, evt rødvinseddik 50 g sukker 1 dl kjøttkraft 1 ss smør salt/pepper ca 500 g sopp 1 ss frisk timian, evt 1 ts tørket 1 ts salt ¼ ts pepper 4 egg 2 dl melk 2 ss finhakket persille 1 ss finhakket gressløk Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Dryss på salt og pepper og legg i ildfast form. Stek ved 225 grader i 5-8 minutter. La hvile 10 minutter før den skjæres i litt tykke skiver. Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varm til det blir brunt. Tilsett eddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp. Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Del soppen i båter og surr lett i panne. Tilsett timian, salt og pepper. Pisk sammen egg, melk, gressløk og persille. Ha soppen i en ildfast form og hell over eggeblandingen. Stek ved 175 grader i ca 20 minutter. Server gjerne med ovnsbakte poteter.
Dagoberta Skrevet 30. august 2005 #6 Skrevet 30. august 2005 Oppskriften din på reinsdyrfilet så kjempegod ut, Arkana mulig jeg må ut en av de nærmeste dagene og se om en av butikkene her har reinkjøtt i frysedisken..
Gjest Gjest Skrevet 31. august 2005 #7 Skrevet 31. august 2005 Den beste finnebiffen får du om du skaver kjøtt fra steiken eller fra låret. Noe som også er veldig godt er reinhjertet. Store hjerter kan brukes til to personer, men ellers er det vanlig å beregne et hjerte pr person. Kok hjertene hele i 1 1/2 til 2 timer. Ta vare på litt kraft til sausen. Skjær bort alt som ikke er rent kjøtt, og del kjøttet i passende terninger. Kok opp gulrøtter i terninger. Brun kjøttet i stekepanne, krydre med salt og pepper og lag brunsaus av kraften. Ha alt i en gryte (gulrøtter, kjøtt og saus) og la det trekke en 10 minutters tid. Krydres etter behov. Godt tilbehør er ris, poteter, tyttebærsyltetøy. Hjerter kan også brukes til skav på samme måten som lår og steken. Husk også at man salter reinkjøttet helt til slutt i prosessen, da blir kjøttet mest saftig og velsmakende ettersom reinkjøtt gjerne kan bli hardt og tørt av salt for tidlig i matlagningsprossesen, dette gjelder særlig når man skal steke kjøttet. Finnebiff salter og peprer man rett før servering. Reintunge er også snadder som forrett/snacks. Kok opp vann med litt salt i, og la tungene trekke i det kokende vannet rundt et kvarter (kommer litt an på størrelsen). Skjær bort spesielt harde og ruglete områder. Avkjøl og kutt tungen opp i terninger. Del opp ananas og paprika i passende stykker. Tre en bit av hver (tunge, ananas og paprika) på en tannpirker, og du får noen herlige "kanapeer". Reinkok er også snadder hvis man har kjøtt, tunger og margebein. Kok kjøttet og ha margebein og tunger med mot slutten av kokeprosessen. Husk å spise litt kjøtt før dere går løs på margebeina, for man kan bli kvalm og dårlig hvs man spiser kraftige margebein på tom mage. Bon apetite!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå