Gå til innhold

Mat på lengre turer og teltturer?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ønsker forslag (ikke slike poser man heller vann i). Og gjerne noe som ikke tar for mye plass. 

Anonymkode: 23eaa...588

Skrevet

Nøtter, potetmos, barer, polarbrød/knekkebrød med smøreost/makrell/leverpostei/ting som holder i vanlig temperatur, rett i koppen supper, havregryn dere blander med rett i koppen kakao, fiskestang 

AnonymBruker
Skrevet

Havregryn, kok vann og dere har grøt. Kan også meddele at nugatti funker på havregrøt😂

Anonymkode: eea29...d4f

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Pannebrød på primus

Ca 150g Hvetemel 
Ca 150g Sammalt hvetemel 
1/2 ss bakepulver 
Ca 1 1/2 dl vann 
1 ss olje 
1/2 ts salt

Bland alt det tørre i en Zip-lock pose som du har med i tursekken. Vannet og olje tilsettes på turen, og deigen kan eltes i posen.

Sånn gjør vi det. Elt deigen og ha på litt olje og mel tilslutt for at deigen ikke skal være for klissete. Ta en håndfull deig og klem flatt til et lite brød. Stek et minutt eller to på hver side i ei tørr stekepanne.
 

Tørka soyamince,pasta og hakket tomater

Havregryn,rosiner og nøtter

Linser og kikerter

Anonymkode: 88088...437

Skrevet

Hvis du trenger energi, kan jeg anbefale morsmelkerstatning/tørrmelk. I sommer lagde jeg ferdige porsjonsposer med kornblanding og tørrmelk, og det funket kjempebra :) 

 

Ellers er jo alt av mellombarer osv. veldig kjekt. 

Skrevet

Polarbrød og pålegg til lunsj

Egg til frokost (omelett/stekt med bacon etc)

Middager - helt avhengig av hvor mye plass du har. Gryteretter og potetmos, taco i wraps, wok etc

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Nudler veier "ingenting" og er lett å ha med. Lefser og lomper istedenfor brød som tar mye plass, og mel er tungt . Spekemat og posesuppe. Alt i poser er lett og tar lite plass. Ta med sjokolader og tørket frukt  

 

Endret av SoWhat?
AnonymBruker
Skrevet

Små pakker med salami. De skal helst ikke være utenom kjøleskap så lenge etter åpning, men ved bruk av små pakker kan du rekke å spise opp før det blir dårlig, og heller åpne en ny pakke senere. Jeg bruker også ha med ferdigskivet ost i en tett boks, så lenge du går tur i nærheten av vann kan du bruke vannet som kjøleskap, og osten kan da holde noen dager. Så venter du med å spise de mer holdbare påleggene til du "må", så slipper du å gå lei. 

Ser også noen tørker mat selv for å lage posesuppr hjemmelaget, det vil jeg prøve! Ellers fokuserer jeg på at maten er næringsrik og metter lenge. Da trenger man ikke samme mengde som med fine kornprodukter. En pose eller boks med havregryn er super å ha i bakhånd, gjerne med et glass kanel for å strø over når det spises. 

Jeg går ikke tur uten søtsaker eller snacks, men velger da noe som ikke smelter, og dropper å ta med favoritten. Ved å velge noe jeg liker, men ikke eeeelsker så blir jeg raskere forsynt og kan ha med små mengder 😄

Anonymkode: 8898d...189

AnonymBruker
Skrevet

Enig med Wenda angående egg! Metter godt, bra for kroppen, god holdbarhet og varierte bruksområder. Det selges lure egg-bokser som gjør det lett å frakte med egg uten at de sprekker. 

Anonymkode: 8898d...189

Skrevet

Havregryn er godt og næringsrikt, gjerne tilsatt rosiner. Om dere vil lage havregrynsgrøt f. eks på melk, er soyamelk holdbar lenge i romtemperatur. Uåpnet i flere måneder, og åpnet noen dager. Vi hadde det med på sykkeltur i sommer, den sto i kjøleskap om natten og i sykkelveske hele dagen, holdt flere dager.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...