AnonymBruker Skrevet 13. april 2021 #1 Skrevet 13. april 2021 Gamle meierier, som det står flust av over hele landet, har det kjennetegnet at de har så store piper, alle sammen. Hvorfor? Hva er grunnen til at de hadde så store piper på meieriene før? Anonymkode: dd7ee...f08 1
AnonymBruker Skrevet 13. april 2021 #2 Skrevet 13. april 2021 Fordi høyere piper gir bedre trekk. Anonymkode: 55a00...975
AnonymBruker Skrevet 13. april 2021 #3 Skrevet 13. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Fordi høyere piper gir bedre trekk. Anonymkode: 55a00...975 Hmmm... Unnskyld for at jeg er litt treg, men jeg skjønner ikke helt? Hvorfor var det viktig med mer trekk enn med de fleste andre skorsteiner, på et meieri? Anonymkode: dd7ee...f08
AnonymBruker Skrevet 13. april 2021 #4 Skrevet 13. april 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Hmmm... Unnskyld for at jeg er litt treg, men jeg skjønner ikke helt? Hvorfor var det viktig med mer trekk enn med de fleste andre skorsteiner, på et meieri? Anonymkode: dd7ee...f08 Det er ikke bare meieriene som har høye piper, andre produksjonsbedrifter har også det. Det er større lokaler som skal varmes opp og varme til produksjonen. Om du skal fyre på sånne steder så trenger du god trekk til akkurat produksjonen. Videre så må pipa være en viss høyde over bygningene, slik at varmen ikke slår ned igjen på nærliggende tak. Anonymkode: 55a00...975 2
AnonymBruker Skrevet 13. april 2021 #5 Skrevet 13. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det er ikke bare meieriene som har høye piper, andre produksjonsbedrifter har også det. Det er større lokaler som skal varmes opp og varme til produksjonen. Om du skal fyre på sånne steder så trenger du god trekk til akkurat produksjonen. Videre så må pipa være en viss høyde over bygningene, slik at varmen ikke slår ned igjen på nærliggende tak. Anonymkode: 55a00...975 Tusen takk! Takk. Jeg har lurt på dette en stund, men ikke funnet noen informasjon på nett. Du hjalp til med å stille litt nysgjerrighet. ❤️ Anonymkode: dd7ee...f08
Kniv & gaffel Skrevet 13. april 2021 #6 Skrevet 13. april 2021 Tror det var vanlig på andre virksomheter også, for eksempel på bryggerier og bakerier. Grunnen er som nevnt at en høy skorstein gir bedre trekk, og at røyken kommer høyere opp i lufta og fraktes lengre bort.
AnonymBruker Skrevet 13. april 2021 #7 Skrevet 13. april 2021 Hovedpoenget er nok, som kniv og gaffel var inne på - at dersom en pipe som slipper ut forurensning er under en viss høyde, vil alt som kommer ut bli lokal forurensning, og ikke transporteres så lett vekk. Høye piper fører utslipp lengre opp i luften, hvor det transporteres vekk, slik at det ikke legger seg som et "lokk" over området det slippes ut fra. Anonymkode: 1bbfe...b7b 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå