Gå til innhold

Er du påpasselig med å variere dyrene du spiser til middag i løpet av uken?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg spiser helst svinekjøtt og kylling og kalkun. Er ikke glad i sau og lam, men er glad i spekeskinke da. Når det gjelder fisk går det mest i torsk, sei og ørret, samt tunfisk. Makrell i sesong med agurksalat og rømme er noe av det beste. 

Stekt and er favoritt. 

Endret av SoWhat?
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg varierer.Tror det er best for miljøet. 

Anonymkode: 1ebfc...758

  • Liker 1
Skrevet

Vi varierer

Mandag - hjemmelaget supper, oftest vegetarisk

Tirsdag - fiskerett

Onsdag - vegetarrett

Torsdag - kyllingrett

Fredag - oksekjøtt for det meste

Lørdag - pizza, ofte vegetarisk

Søndag - det vi måtte ønske, ingen bestemt plan

  • Liker 1
Gjest Linny111
Skrevet

Ja, har én dag med rødt kjøtt i uka, to dager med kylling/kalkun, to dager med fisk (én fet og én mager) og to dager vegetar.

AnonymBruker
Skrevet

Spiser nesten bare ku, noen ganger fisk eller kylling. Ikke så glad lam eller svin. Blir pølse en sjelden gang.

Men har vel mest vegetardager, egentlig.

Tenker ikke over det, spiser det jeg har lyst på der og da. 

Blitt litt monotont her på hjemmekontoret da, er matlei. I gode gamle dager da vi gikk på kontoret så spiste jeg middag på jobb, og de var påpasselige med å rotere på proteinet i kantina der. Kanskje jeg burde tenke mer over det selv, iallfall få inn litt mer fisk og grønnsaker.

Anonymkode: f7223...6aa

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Absolutt.

1-2 dager med rødt kjøtt. (inkl.svin)

1 dag fjærkre (and/kylling)

2 dager fisk eller skalldyr

2-3 vegetar eller vegansk.

Når det gjelder dyrene vi spiser vet jeg hvor de kommer fra, og hvordan de levde og ble slaktet. 

Men er ikke hysterisk. Henter vi takeaway pizza med kjøtt så er det ikke slik at vi dropper steken/biffmiddagen den uka, eller at jeg står og krever å vite hvor kjøttet de bruker kommer fra. 

Anonymkode: e9f9f...177

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Nei, spiser stort sett elg. Skyter en om høsten, spiser på den resten av året. 

Anonymkode: 10fe2...6c8

  • Liker 1
Skrevet

Spiser mest ku/okse og noe kylling. Fisk en sjelden gang og lam når det er fårikålsesong. Er ikke veldig glad i svin men hender jeg har koteletter og spiser bacon i ny og ne.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

HAHAHA nå var du morsom! Her går det i maks 2 forskjellige matretter i uken. Er nettopp ferdig med en to ukers brød-uker som vil si toast og egg i alle mulige former i 2 uker. Ikke unormalt for meg å ha samme måltid hver dag i en uke i strekk. Bytter bare ny rett for hver uke ubevist. Prøver å presse inn en ny matrett i uken for variasjon, men det er ikke hver uke. 

God variasjon for meg, er når jeg har pasta og skinke som "base" med 3 forskjellige sauser eller forskjellig pasta. Ja skruer og tagliatelle utgjør en så stor forskjell at det føles som en ny rett. Selv om at saus og fyll (varier mellom pølse, skinke og kylling) er det samme, så føles det som en ny rett.  
 
Jeg har så lite interesse for mat at halvparten hadde vært nok. Ikke bare det å lage, men også å spise. 

Anonymkode: fe661...85f

AnonymBruker
Skrevet

Spiser rød fisk en dag i uken, hvit fisk en annen - så kanskje 1 dag med kylling og storfe/and/lam i helgen. Ellers vegetarisk. 

Anonymkode: 53c97...340

AnonymBruker
Skrevet

Her går det mest i høns, kanin, sau og vilt, for det skaffer vi selv. 

Anonymkode: 08c0d...4fc

Skrevet

Hos oss er en veggis og to altetetere. Alteterne spiser 1-2 vegetarmiddager i uka, 1-2 fisk og resten kylling, lam eller blandingsprodukt som kjøttdeig. De spiser ikke svinekjøtt. 

Skrevet

Tråden er ryddet for avsporinger. Elaine Marley, mod.

AnonymBruker
Skrevet

Gjør det ikke bevisst, men det blir variert ja. Det går mye i kylling, en del i ku, og noe gris. Grisen spiser jeg nok mest utenom middager, som pålegg i form av skinke-lignende produkter ol.

På fredag spiste jeg middag som inkluderte tre ulike dyr 😄 Pizza med innslag av både ku, gris og fugl.

Anonymkode: 76e46...392

AnonymBruker
Skrevet

Man kan fint bruke samme type kjøtt mange ganger I uken. Rettene gjøres jo forskjellige, og det kan funke bra. Det viktigste er at man får i seg nok animalske proteiner ila uken, og også får i seg noe fisk. El evt fiskeolje kapsler eller liknende. KJØTT ER GØTT❤❤😘

Anonymkode: 97976...55a

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...