AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #1 Skrevet 8. april 2021 Ved jernmangel hos ungdom/voksen hvilken dose er mest gunstigst for å øke jernet i kroppen raskest mulig på 4-6 mnd uten at det går altfor hardt utover mage og fordøyelse? Er 100 mcg nok? B12 har ulike styrker, alt fra 9 mcg til 1000 mcg. Ser at apotek selger den med 9 mcg, men dette blir vel for svakt hvis en ligger litt lavt på dette ? Trygt å bruke 1000 mcg? Det høres så voldsomt mye ut ift apotekets svake 9 mcg. Anonymkode: c9bb2...a21
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #2 Skrevet 8. april 2021 Dette skal du snakke med lege om, ikke fremmede på et forum. Anonymkode: 07c5e...1da
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #3 Skrevet 8. april 2021 Fir mye b12 kan gi kreft så om du ikke har påvist mangel skal du ikke ta b12 Anonymkode: 63666...6bb
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #4 Skrevet 8. april 2021 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Fir mye b12 kan gi kreft så om du ikke har påvist mangel skal du ikke ta b12 Anonymkode: 63666...6bb Det er bare tull, du skal ta uhorvelig mye mengder for å være i risikosonen for kreft pga å ta et b12 tilskudd og over tid, mye farligere for kroppen å være lav på b12... nevner i fleng: nevrologiske plager, kognitive problemer, demens +++++ Anonymkode: 31b62...806 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #5 Skrevet 8. april 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Fir mye b12 kan gi kreft så om du ikke har påvist mangel skal du ikke ta b12 Anonymkode: 63666...6bb Dette er tull. B12 har foreløpig ingen upper limit. Jern derimot har det, så der må du snakke med lege TS. Anonymkode: 917e3...4b5 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #6 Skrevet 8. april 2021 Rødt kjøtt har både B12 og masse biotilgjengelig jern. Spis mer rødt kjøtt. Kosttilskudd skal aldri erstatte næring fra mat. Mat er de beste kildene. Prøv også å kutte ut melkeprodukter til jernrike måltider. Melkeprodukter har mye kalsium og kalsium er det eneste som kan hemme opptaket av jern fra kjøtt. Anonymkode: f2d84...a78 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #7 Skrevet 8. april 2021 Spis grønnsaker, belgefrukter og lignende. Masse jern. Spiser mye brokkolig, spinat etc. Anonymkode: 5dd4f...0cf 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #8 Skrevet 8. april 2021 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Spis grønnsaker, belgefrukter og lignende. Masse jern. Spiser mye brokkolig, spinat etc. Anonymkode: 5dd4f...0cf Dette var et dårlig råd. Grønnsaker og særlig spinat er elendig kilde til jern. Spis heller kjøtt, særlig rødt kjøtt, for å få i deg jern. Anonymkode: f2d84...a78 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #9 Skrevet 8. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Dette var et dårlig råd. Grønnsaker og særlig spinat er elendig kilde til jern. Spis heller kjøtt, særlig rødt kjøtt, for å få i deg jern. Anonymkode: f2d84...a78 Dette var et dårlig råd. Spis mye belgfrukter, linser og bønner, pluss mørke planter som spinat, grønnkål og lignende. B12 er en bakterie man vanligvis ville fått fra å drikke fra elver/spise utvasket mat (noe vi ikke gjør lengre), så om du ikke spiser kjøtt eller melk, bare kjøp den b12 fra apoteket. (hilsen noen som har spist plantebasert siden jeg var 14, nå 30, og nettopp tok blodprøver for å sjekke alt fra A til Å. Hadde litt lite av D-vitamin, som de fleste nordmenn (selv kjøttetere) , men alt annet var perfekt). Anonymkode: e4d80...ca9 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2021 #10 Skrevet 8. april 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Dette er tull. B12 har foreløpig ingen upper limit. Jern derimot har det, så der må du snakke med lege TS. Anonymkode: 917e3...4b5 https://forskning.no/kreft-vitaminer/hoyt-niva-av-vitamin-b12-oker-risikoen-for-lungekreft/1272986 Anonymkode: 63666...6bb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå