Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei,

skal lage plommesyltetøy for første gang og lurer på endel ting...

Har dere noen gode oppskrifter på plommesyltetøy (evt. andre ting man kan lage av plommer) ?

Lurte også på dette med oppbevaring...står i oppskriften at man skal helle nykokt syltetøy over på glass, sette på lokk og oppbevare syltetøyet kjølig. Jeg tenkte å fryse ned syltetøyet, noen som har erfaring med det ? Skal jeg da bruke syltepulver eller frysepulver ?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

var nettopp en tråd på dette, let litt

Skrevet

Det har ingenting å si hva slags tykningsmiddel du bruker. Du kan fint fryse syltetøy. Jeg har to oppskrifter på plommesyltetøy (begge med kanel), men som lages på litt forskjellige måter. Og så noen andre gode plommeoppskrifter. :)

Plommesyltetøy med kanel I (ca 18 dl)

1,5 kg plommer

500 g sukker

1 ts sitronsyre

½ ts kanel

Skyll og stein ut plommene. Skjær dem i båter. Legg alle ingrediensene i et kokekar og kok under omrøring til plommene er godt møre og har falt sammen. Rør av og til mens det koker. La det fortsette å koke i 3 minutter. Skum godt av og fyll på varme glass.

Plommesyltetøy med kanel II

2 kg plommer

700 g sukker

2 dl vann

saften av 1 sitron

3 kanelstenger

1 pose Jam syltepulver

Kok opp vann, kanelstenger og sukker.

Ha i delte, stenfrie plommer og la det koke til plommene er møre.

Tilsett Jam Syltepulver og kok videre i 2 min.

Hell på varme, rene glass.

Legg på tette lokk.

Enkel plommekake

150 g smør

135 g sukker

3 egg

1 dl melk

240 g hvetemel

2 ts bakepulver

450 g plommer

3 ss perlesukker

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt 24 cm springform.

Del plommene og ta ut steinene. Dekk formen med halve plommer. Dryss over perlesukker. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader i 50-60 minutter. Kaken slipper kanten av formen når den er ferdig. Avkjøl kaken i formen eller server den lun med pisket kremfløte til.

Plommeiskrem (6 pers.)

675 g røde plommer

5 dl melk

2,5 dl kremfløte

1 vaniljestang

6 eggeplommer

110 g sukker

2 ss vaniljekrempulver

3 dl kremfløte, ekstra

Skjær et kryss i bunnen av plommene, legg i kokende vann, kok opp og avkjøl i kaldt vann. Flå dem og grovhakk fruktkjøttet. Varm melk, fløte og splittet vaniljestang. Ta ut vaniljestangen. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp inn i melkeblandingen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Dekk med plastfolie og avkjøl. Rør plommene og ekstra fløte inn i blandingen. Hell i form og frys til nesten frossen. Pisk iskremen og frys igjen.

Plomme- og sitronsaft (ca 3 liter)

1 liter utkjernede plommer

3 sitroner

600 g sukker

3 liter vann

Skjær sitronene i skiver. Legg i en kjele med plommer og sukker og hell på vann. La koke opp. Rør godt. La småkoke ca 20 minutter. Klem frukten mot kanten av gryten så saften presses ut. Sil gjennom en sileduk, la renne av seg selv i 30 minutter. Hell på varme rene flasker. Oppbevares mørkt og kjølig.

Skrevet

Skal man ta bort skallet på plommene når de skal brukes til syltetøy ?

Skrevet
Skal man ta bort skallet på plommene når de skal brukes til syltetøy ?

Nei, det trenger du ikke.

Skrevet

Takk for hjelpen Arkana :)

Fikk laget MASSE plommesyltetøy i går kveld, og det ble faktisk veldig godt (smaker som bestemors kompott) :-D

Skrevet (endret)

Ser at trådstarter har laget syltetøy og at det ble vellykket. Kjempefint! Til andre lesere: Jeg gjør som Arkana (andre variant) når jeg lager plommesyltetøy, men erstatter gjerne litt av vannet med portvin, sherry e.l. :) Du kan også knuse et par steiner og la disse koke med, det gir en svak mandelaroma.

Endret av hera

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...