Gå til innhold

brennsnut


Anbefalte innlegg

Skrevet

har noen en god brennsnutoppskrift? jeg husker jeg spiste det mye hjemme når jeg var mindre. jeg vet sånn noenlunde hva som skal være oppi men jeg vil ikke risikere å ødelegge så jeg trenger noen holdepunkter fra dere!

poteter, gulrøtter, brune(?) erter, pølsebiter kanskje, noe godt kjøtt, oksekjøtt? hvor får jeg tak i det, er det dyrt? hva mer skal oppi? hva med "sausen", den er veldig god, buljong osv er det ikke? men hvordan?

Skrevet

Etter hva jeg har blitt fortalt...så er brennsnut hallingbetegnelsen på sodd/betasuppe.

Skrevet

Denne oppskriften er fra Thomas Hornes bok Suppe.

Brennsnut

1 fenalår, nesten oppspist, ca. 300 g

2 l hønsekraft

2 l vann

persille

frisk timian

1 laurbærblad

3 gulrøtter

3 purrer

2 løk

1/2 sellerirot

1 persillerot

10 poteter

salt, pepper

Skjær av det meste av kjøttet fra fenalåret som fortsatt kan brukes. Legg fenalåret (brekk evnt i to) i en stor kjele, dekk med vann og kraft. Tilsett urtene, la småkoke i en time, fjern urtene.

Tilsett oppkuttede grønnsaker og fenalårkjøttet og småkok videre 1 time. Smak til med grovhakket timian, salt og pepper.

Skrevet

Brennsnut på Sunnmøre er det samme som kjøttsuppe. Nam nam - det skal jeg lage en dag.

Skrevet
Brennsnut på Sunnmøre er det samme som kjøttsuppe. Nam nam - det skal jeg lage en dag.

Sunnmørsk brennsnut er nesten om kjøttsuppe -men tjukkere!

Skrevet

Mamma (østfolding) koker brennesnute på røkte eller salte fleskeknoker. Ellers er oppskriften omtrent som ovenfor.

Gjest LoisLane
Skrevet

Sunnmørsk brennsnut er nesten om kjøttsuppe -men tjukkere!

Er det lapskaus, da?

Skrevet
Er det lapskaus, da?

midt-mellom ;)

Skrevet

Sausen er krafta som du har fått ved å koke kjøttet.

Skrevet

Kan det være denne du oppskriften du mener?

den skrives med bare e n.

Brensnut

En kjempegod og tradisjonell grønsaksgryte

Antall porsjoner: 6

Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser:

1 liten kålrot

4 gulrøtter

1 stor purreløk

8-10 små poteter, eller 5-6 store

4 kjøttpølser

1 kjøttbuljongterning

1 grønnsaksbuljongterning

Salt og pepper

:roll:

Tilberedning:

Kok opp ca. 2 dl vann. Ha i buljongterningene. Skjær kålrot og gulrøtter i terninger-ha i kasserollen. Poteter skjæres også i terninger og has i kasserollen. Purren skjæres i ringer. Pølsene skjæres i biter og has i til slutt.

Smak til med salt og pepper.

La det koke i ca. 1 time, eller til kålroten og gulrøttene har blitt møre.

Nam nam!

;)

  • 3 år senere...
Gjest Gjest_Ingrid_*
Skrevet

Har arvet en kokebok fra 1918, der oppskriften på "brændesnute" står. Er det den du mener? jeg kan sikkert finne den fram for deg :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...