AnonymBruker Skrevet 4. april 2021 #1 Skrevet 4. april 2021 Feks synes jo noen det er godt med bacon eller chorizo til torsk. For noen kan fusn blandet med svin høres rart ut. Men kombinasjonen er jo god! Har du lekt deg på kjøkkenet og funnet noen gode kombinasjoner? Anonymkode: a5cfa...a32
AnonymBruker Skrevet 4. april 2021 #3 Skrevet 4. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Hva er fusn? Anonymkode: 44d95...1a8 🐟? Anonymkode: 2664f...74a
AnonymBruker Skrevet 4. april 2021 #4 Skrevet 4. april 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Hva er fusn? Anonymkode: 44d95...1a8 Fisk Anonymkode: a5cfa...a32
AnonymBruker Skrevet 4. april 2021 #5 Skrevet 4. april 2021 Jeg bruker ofte bacon eller chorizo i tomatbaserte sauser for ekstra krydder. Følger nesten aldri oppskrifter og lager mye egenkomponert mat. Å ha et godt utvalg av sauser og krydder er det viktigste jeg har gjort for min egen matlaging, mesteparten av maten jeg lager har inspirasjon fra asiatiske land og jeg lager nye retter hver eneste uke. Har god forståelse av smakskombinasjoner, så har aldri opplevd at det ikke har blitt godt. Anonymkode: ccbb9...63b
AnonymBruker Skrevet 4. april 2021 #6 Skrevet 4. april 2021 AnonymBruker skrev (54 minutter siden): Feks synes jo noen det er godt med bacon eller chorizo til torsk. For noen kan fusn blandet med svin høres rart ut. Men kombinasjonen er jo god! Har du lekt deg på kjøkkenet og funnet noen gode kombinasjoner? Anonymkode: a5cfa...a32 Fisk og bacon eller chorizo er ikke en egen rett eller smakskombinasjon - det er så utbredt og vanlig at det er en klisjé. Selv er jeg veldig glad i fisk og mener begge deler kveler egensmaken av fisken, så jeg styrer unna denne standardkombinasjonen. AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Jeg bruker ofte bacon eller chorizo i tomatbaserte sauser for ekstra krydder. Følger nesten aldri oppskrifter og lager mye egenkomponert mat. Å ha et godt utvalg av sauser og krydder er det viktigste jeg har gjort for min egen matlaging, mesteparten av maten jeg lager har inspirasjon fra asiatiske land og jeg lager nye retter hver eneste uke. Har god forståelse av smakskombinasjoner, så har aldri opplevd at det ikke har blitt godt. Anonymkode: ccbb9...63b Bacon (eller rettere sagt guanciale) i tomatsaus er en italiensk klassisker - amatriciana-saus er det, typisk brukt til spaghetti eller bucatini. --------- Ja, jeg lager egne retter, dvs jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager middagsretter (kaker blir noe annet). Men jeg baserer meg likevel oftest på klassiske smakskombinasjoner - de finnes av en grunn. Anonymkode: 87837...849 1
AnonymBruker Skrevet 5. april 2021 #7 Skrevet 5. april 2021 Jeg tror ikke jeg har kommet på noen revolusjonerende kombinasjoner, nei. Jeg har lært meg til å smake mye underveis og passe på balanse i sødme og syre. Jeg har funnet ut at veldig mange retter profiterer på en skvis sitron (men dette er nok noe alle kokker vet om). Jeg har også funnet ut at det er umulig for meg å spise carbonara uten et glass rødvin til. Anonymkode: c28f1...16a
Gjest TheCatLady Skrevet 5. april 2021 #8 Skrevet 5. april 2021 Nei, ingen egne smakskombinasjoner og jeg tror man skal være veldig kreativ for at noe ikke er gjort før. Bacon og torsk er for eksempel veldig vanlig. Selv så kan jeg gjerne følge oppskrift første gang jeg lager en rett, men forandrer litt på den etter hvert. Stort sett så holder jeg meg til kjente kombinasjoner, men forandrer alt ettersom hvordan jeg liker at en rett er krydret eller legger til for eksempel syre. Om jeg prøver en ny smakskombinasjon så er det gjerne etter oppskrift.
AnonymBruker Skrevet 5. april 2021 #9 Skrevet 5. april 2021 Nei, så kreativ er jeg ikke med mat, men jeg liker å prøve nye oppskrifter andra har lagd Anonymkode: f00e0...77d
AnonymBruker Skrevet 6. april 2021 #10 Skrevet 6. april 2021 Kaviar og banan som pålegg Anonymkode: b442d...18a
minikrølla Skrevet 7. april 2021 #11 Skrevet 7. april 2021 50/50 honning og soyasaus til å marinere f.eks. kylling. Snadder!
AnonymBruker Skrevet 7. april 2021 #12 Skrevet 7. april 2021 Det viktigste for meg er å ha godt utvalg av krydder/urter/smaksforterkere tilgjengelig når jeg lager mat. F eks har jeg alltid sitongress og limeblader i fryseren og stron/lime i kjøleskapet. Har også stort sett en matlagingsvin stående, som hever smaken på de fleste sauser/supper. Frisk koriander, persille og basilikum har jeg også ofte tilgjengelig. På sommeren hyrder jeg et stort utvalg urter på verandaen Anonymkode: 49d36...bf7
AnonymBruker Skrevet 7. april 2021 #13 Skrevet 7. april 2021 Jeg trodde det var obligatorisk å ha bacon dersom man lager torsk. Hvordan skal man ellers få ned svineriet? Anonymkode: 216cf...709 1
Daria Skrevet 7. april 2021 #14 Skrevet 7. april 2021 Jeg bruker sjelden oppskrifter til hverdags, uten at jeg skal påberope meg å være så veldig kreativ eller for den saks skyld ha store tanker bak det jeg gjør - stort sett handler det mer om "man tager hva man haver". Det meste går i gryteretter, pastasauser og wok Man er sjelden så nyskapende og kreativ som man selv tror, det meste har blitt gjort før og smakt før. En bekjent annonserte en gang med stolthet at hun hadde funnet på en ny og spennende wok-oppskrift - det mest nyskapende i hennes øyne var cashewnøtter... Vi andre var ikke like imponert,
Ugresset Skrevet 7. april 2021 #15 Skrevet 7. april 2021 Som mange over: et godt utvalg av krydder og balansen mellom søtt, surt salt og bittert. Jeg liker å bruke parmesan som smakstilsetning, det hever nesten enhver rett i mine øyne og inneholder umami.. Ellers er ristede pinjekjerner en liten "hemmelighet", utrolig godt til alt mulig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå