SoWhat? Skrevet 3. april 2021 #1 Skrevet 3. april 2021 Jeg lager akkurat nå skinkestek. Det er ikke bare godt som middag med surkål, nam! Men det er jo skikkelig godt som pålegg med salatblader, salt og pepper også! Jeg lager kjøttkaker og lapskaus, og vennene mine ler og sier at det er gammeldags mat. Men når jeg lager lasagne og div spagettiretter, så tror jeg det er eldre tradisjoner enn de første rettene. Men det sier de aldri noe om. Lager dere "gammeldags" norsk mat, og gjør omgangskretsen deres det? 7
Brunhilde Skrevet 3. april 2021 #2 Skrevet 3. april 2021 Jeg lager "gammeldags" mat som ertesuppe, kjøttkaker med kålstuing, lapskaus og bollefrikassé. Har aldri tenkt på at det er gammeldags, men tradisjonsmat er det jo. Omgangskretsen min gjør det nok også, i større eller mindre grad. 5
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #3 Skrevet 3. april 2021 De vennene dine høres ikke veldig reflekterte ut. Ja, jeg lager både tradisjonell, norsk mat og endel inspirert fra utlandet. Anonymkode: 3ac9c...9b8 8
SoWhat? Skrevet 3. april 2021 Forfatter #4 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): De vennene dine høres ikke veldig reflekterte ut. Ja, jeg lager både tradisjonell, norsk mat og endel inspirert fra utlandet. Anonymkode: 3ac9c...9b8 Nei, de er litt teite når det kommer til mat ihvertfall. Men få av dem lager mat også da, bortsett fra de fra Thailand og Polen som jeg kjenner. De lager mye mat. Jeg syns norsk tradisjonsmat er veldig godt 4
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #5 Skrevet 3. april 2021 Lager massevis av gammeldags norsk mat. Kjøttkaker, fårikål, raspeballer, flesk og duppe, steik, sosekjøtt, frikasse, pinnekjøtt, salt kjøtt, lapskaus, fiskekaker, fiskegrateng, plukkfisk, tilslørte bondepiker, frukt grøt, appelsinkake, rømmegrøt, sveler, stompekaker, i det hele tatt. Men lager mye nytt og spennende også. I dag blir det gambisk chiken yassa til middag og eplekake til dessert, så i dag tenker jeg ja takk begge deler 😀 Anonymkode: 7cbe3...c09 11
SoWhat? Skrevet 3. april 2021 Forfatter #6 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Lager massevis av gammeldags norsk mat. Kjøttkaker, fårikål, raspeballer, flesk og duppe, steik, sosekjøtt, frikasse, pinnekjøtt, salt kjøtt, lapskaus, fiskekaker, fiskegrateng, plukkfisk, tilslørte bondepiker, frukt grøt, appelsinkake, rømmegrøt, sveler, stompekaker, i det hele tatt. Men lager mye nytt og spennende også. I dag blir det gambisk chiken yassa til middag og eplekake til dessert, så i dag tenker jeg ja takk begge deler 😀 Anonymkode: 7cbe3...c09 Kan du please legge ut oppskriften på Appelsinkake? Mye godt du nevner her!
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 3. april 2021 #7 Skrevet 3. april 2021 Ja, jeg lager tradisjonsmat, kjøttkaker, fiskeboller, flesk og duppe, lapskaus, ertesuppe, laks, torsk, kålruletter, kjøttsuppe, og masse annet. Men jeg lager mye fra utlandet også.
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #8 Skrevet 3. april 2021 Lager terteskjell en del. Er i 20 åra Anonymkode: fef2b...888 7
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #9 Skrevet 3. april 2021 Jeg bryr meg ikke om hvor gammel maten er, jeg bryr meg kun om den smaker godt. Det er derfor jeg aldri alger norsk tradisjonsmat, for det smaker høgg. Anonymkode: 36fd8...7b8 5
SoWhat? Skrevet 3. april 2021 Forfatter #10 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg bryr meg ikke om hvor gammel maten er, jeg bryr meg kun om den smaker godt. Det er derfor jeg aldri alger norsk tradisjonsmat, for det smaker høgg. Anonymkode: 36fd8...7b8 Er det fordi du liker mye forskjellig krydder i maten? Hva slags mat spiser du?
SoWhat? Skrevet 3. april 2021 Forfatter #11 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Lager terteskjell en del. Er i 20 åra Anonymkode: fef2b...888 Supergodt! 1
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #12 Skrevet 3. april 2021 SoWhat? skrev (6 minutter siden): Kan du please legge ut oppskriften på Appelsinkake? Mye godt du nevner her! Anonymkode: 7cbe3...c09 2
Smurfii Skrevet 3. april 2021 #13 Skrevet 3. april 2021 Kjøttkaker i brun saus, lapskaus, fiskegrateng.. hjemmelaget «bondekost» er noe av det beste man kan få å spise💗🤤 nammenammis! 4
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #14 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Anonymkode: 7cbe3...c09 Denne funker, men jeg pleier å kjøre på med ekstra appelsinsaft/raspet appelsinskall både i deigen og i Melis glasuren fordi jeg digger at smaker masse appelsin 😀 Anonymkode: 7cbe3...c09 1
SoWhat? Skrevet 3. april 2021 Forfatter #15 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Anonymkode: 7cbe3...c09 Takk! 🙂 den skal lages 1
Gjest Belle âme Skrevet 3. april 2021 #16 Skrevet 3. april 2021 Eneste norske matrettene jeg lager er viltgryte og lapskaus. Norsk mat er i mine øyne ikke godt. Det meste av det utenlandske er mye bedre.
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #17 Skrevet 3. april 2021 Signaturrettene mine er lapskaus og bollefrikassè. Lager ellers svinestek,kjøttkaker med kålstuing,hønsefrikassè,sosekjøtt,komper,ertesuppe,kjøttsuppe,svinekam og kålruletter. Elsker Norsk tradisjonsmat.Men lager mat fra alle verdens hjørner. Anonymkode: 740a3...425 1
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #18 Skrevet 3. april 2021 Jeg lager av og til, et par ganger i månden liksom. Da er det Feks: kjøttkaker, raspeboller, majjæl, ertesuppe, skinkestek, rummegraut, fløyelsgraut, lapskaus, koteletter osv. Også hender det jeg kliner til med mjølkekaku eller lapper 🤣 Anonymkode: a42ec...523 1
SoWhat? Skrevet 3. april 2021 Forfatter #19 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg lager av og til, et par ganger i månden liksom. Da er det Feks: kjøttkaker, raspeboller, majjæl, ertesuppe, skinkestek, rummegraut, fløyelsgraut, lapskaus, koteletter osv. Også hender det jeg kliner til med mjølkekaku eller lapper 🤣 Anonymkode: a42ec...523 Hva er majjæl? 1
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #20 Skrevet 3. april 2021 SoWhat? skrev (3 minutter siden): Hva er majjæl? Majjæl er en form for suppe, med kjøtt, grønnsaker og byggryn. Tradisjonsmat i Hallingdal 😉 Anonymkode: a42ec...523 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå