AnonymBruker Skrevet 1. april 2021 #1 Skrevet 1. april 2021 Hvilke syltede grønnsaker liker/bruker dere best? Hvordan lager dere det? Hvilket blandingsforhold (eddik, vann, sukker osv) synes dere gir best resultat? Anonymkode: 5f821...1ba
Ludovica- Skrevet 1. april 2021 #2 Skrevet 1. april 2021 Blomkål og gulrot. Men har ikke laget selv, pleier bare å kjøpe sånne glass. 1
AnonymBruker Skrevet 1. april 2021 #3 Skrevet 1. april 2021 Rødløk. Det har jeg alltid i kjøleskapet. Gulrøtter, blomkål, innimellom. Koker opp bringebæreddik(rødløk) eller vanlig eddik, sukker og vann. Bruker i utgangspunktet blandingsforholdet 3 (vann) 2 (sukker) 1 (eddik). Men øker mengden eddik om det er tykkere biter av grønnsaker. Er også veldig glad i conrichons og sølvløk, men de kjøper jeg ferdig. Anonymkode: 3b9a6...d2c
AnonymBruker Skrevet 1. april 2021 #4 Skrevet 1. april 2021 Rødløk med lake av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Skal prøve blanding av rødløk, gulrot og hodekål neste gang. Anonymkode: 30eac...178
AnonymBruker Skrevet 2. april 2021 #5 Skrevet 2. april 2021 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Koker opp bringebæreddik(rødløk) Oooh 😋 Det må jeg prøve! Har bare pleid å lage det med eplesidereddik, men bringebæreddik høres sykt godt ut. Anonymkode: c1362...074
AnonymBruker Skrevet 2. april 2021 #6 Skrevet 2. april 2021 Gresskar 600 g gresskar, kjøttet, uten skall og frø 1 dl hvitvinseddik 3 dl sukker 4.5 dl vann 30 g ingefær, frisk, renset og skåret i tynne strimler Skjær gresskaret i 2 x 2 cm store terninger. Kok opp vann, sukker, eddik og ingefær. Tilsett gresskar og la det småkoke til gresskarbitene er møre. Hell alt over på et eller flere varme rene glass. Sett på lokk og avkjøl i romtemperatur. Oppbevares kjølig Rødbeter 1 kg rødbeter 1 ss karve eller spisskummen 1 ss hel nellik 0,5 ss hel sort pepper 3 dl eddik 7% 200 g sukker 2 dl vann Start med å vaske betene godt. Kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 1. time. Avkjøl og skrell betene. Et tips om du vil bruke kortere tid er å kjøpe ferdigkokte beter. Del betene i skiver eller kløfter og legg dem over på rene glass. Kok opp eddik, sukker, vann, karve, nellik og pepper. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene. Viktig at alle rødbetene er dekket med lake. Sett på tett lokk og oppbevar glassene mørkt og kjølig. Syltede rødbeter er holdbare på tett glass i opptil 3 måneder Ingefær 200 g ingefær 2 dl riseddik 1 dl vann 150 g sukker 1 ts salt Rens og skjær ingefæren i syltynne skiver og legg over i et sterilt oppbevaringsglass. Bland eddik, vann, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok opp eddiklaken og la den småkoke til sukkeret har løst seg opp. Hell laken over ingefæren (all ingefæren skal være dekket av lake), sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Den syltede ingefæren kan spises etter 3 timer, men blir best hvis den kan få stå å godgjøre seg et par dager før bruk. Anonymkode: 92992...54d
AnonymBruker Skrevet 2. april 2021 #7 Skrevet 2. april 2021 Nå ble jeg nysgjerrig. Hva spiser man sammen med syltet gulrot og blomkål? Skivemat, salat eller middag? Anonymkode: d2bd4...573 1
Mynona Skrevet 2. april 2021 #8 Skrevet 2. april 2021 Ludovica- skrev (På 1.4.2021 den 16.10): Blomkål og gulrot. Men har ikke laget selv, pleier bare å kjøpe sånne glass. Åh, det har jeg ikke hørt om. Hvor kjøper du det? lager syltet rødløk med 2 rødløk, 1,5 dl vann, 1 dl sukker, 0,5 dl hvitvinseddik og en håndfull pepperkorn. 1
Rumle Skrevet 2. april 2021 #9 Skrevet 2. april 2021 Ludovica- skrev (På 1.4.2021 den 16.10): Blomkål og gulrot. Men har ikke laget selv, pleier bare å kjøpe sånne glass. Hvor kjøper du de?
Ludovica- Skrevet 2. april 2021 #10 Skrevet 2. april 2021 Mynona skrev (3 minutter siden): Åh, det har jeg ikke hørt om. Hvor kjøper du det? lager syltet rødløk med 2 rødløk, 1,5 dl vann, 1 dl sukker, 0,5 dl hvitvinseddik og en håndfull pepperkorn. Rumle skrev (3 minutter siden): Hvor kjøper du de? Jeg kjøper det på sånne "Innvandrer" sjapper. De pleier å ha mye utvalg av ymse syltede ting. Ofte ganske surt, men jeg sysn det er godt. 2
Rumle Skrevet 2. april 2021 #11 Skrevet 2. april 2021 Ludovica- skrev (2 minutter siden): Jeg kjøper det på sånne "Innvandrer" sjapper. De pleier å ha mye utvalg av ymse syltede ting. Ofte ganske surt, men jeg sysn det er godt. Takk!
AnonymBruker Skrevet 2. april 2021 #12 Skrevet 2. april 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Nå ble jeg nysgjerrig. Hva spiser man sammen med syltet gulrot og blomkål? Skivemat, salat eller middag? Anonymkode: d2bd4...573 Gulrøtter, blomkål etc har Jeg brukt til forskjellig.. tradisjonell norsk middag som kjøttkaker og annet kjøttmat. Er godt i pastasalat, eller i annen salat. Eller på brødskiver, omtrent samme bruksområde om syltet rødbete eller sylteagurk. Anonymkode: 7c269...3ba
Ludovica- Skrevet 2. april 2021 #13 Skrevet 2. april 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Nå ble jeg nysgjerrig. Hva spiser man sammen med syltet gulrot og blomkål? Skivemat, salat eller middag? Anonymkode: d2bd4...573 Jeg spiser det som snacks. Eller sammen med brød, fetaost og gjerne tomat og agurk (ikke sylta). Kanskje naturell yoghurt til.
AnonymBruker Skrevet 3. april 2021 #14 Skrevet 3. april 2021 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Nå ble jeg nysgjerrig. Hva spiser man sammen med syltet gulrot og blomkål? Skivemat, salat eller middag? Anonymkode: d2bd4...573 Blomkål og gulrot: Til fingermat/tapas. Som snacks. Til raclette eller ostefondue. Til panert mat. Syltet kål bruker jeg i reubensandwich, og til snitzel. Syltet rødløk er nydelig på burger, på pizza (krever hvit saus), i wraps, til hvit fisk, i pokebowls og andre sashimiretter. Vi spiser ofte diverse småretter til lunsj i helgene, da er syltede grønnsaker typisk en del av "tapasbordet". Anonymkode: 3b9a6...d2c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå