Gå til innhold

Muligens er superteit spm, men vi får alltid så mye brød til overs, og jeg lurer rett og slett på om det går an å grave det ned i jord?🙈


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Som en slags kompost?🙃

Vi har ikke kompostbinge, men vi har bokashi, men føler vi fyller den med brød. Og jeg lurer derfor på om brød kan graves rett ned i jorden?

Ja, jeg vet at noen kanskje har meninger om brød-forbruket, men nå lurer jeg altså på dette😊

Anonymkode: d52bf...015

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor fryser dere ikke ned brødet i porsjonspakker?

Anonymkode: bfc06...fd7

  • Liker 37
Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Jeg fryser brød så har ikke dette problemet. Hvorfor ikke gjøre det du også? 

Skrevet

Dersom du komposterer som bokashi kam du grave det ned sammen med annet matavfall etter det har stått i 2 uker :)

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Hvorfor fryser dere ikke ned brødet i porsjonspakker?

Anonymkode: bfc06...fd7

Ikke ts. Men fordi at brød som er fryst og tint opp smaker helt jævlig og er tørt som faen. Kan så vidt brukes til toast.

Anonymkode: 43a8f...2c6

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
Skogkløver skrev (19 minutter siden):

Dersom du komposterer som bokashi kam du grave det ned sammen med annet matavfall etter det har stått i 2 uker :)

Tusen takk for at du svarer på det jeg faktisk spør om!😄 

Du mener grave det ned i jordfabrikken? Vi er helt, helt ny på dette, så jeg har ikke så mye peiling, ennå😊

AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Ikke ts. Men fordi at brød som er fryst og tint opp smaker helt jævlig og er tørt som faen. Kan så vidt brukes til toast.

Anonymkode: 43a8f...2c6

Ja, dette er en av grunnene.

Anonymkode: d52bf...015

Skrevet

Ville ikke gravd ned brød i hagen nei. Oppskrifta på å trekke til seg utøy, mus fex.

Kaffegrut ja, brød og andre godsaker nei. Hvis det er kompostert blir det noe anna.

  • Liker 11
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (32 minutter siden):

Ikke ts. Men fordi at brød som er fryst og tint opp smaker helt jævlig og er tørt som faen. Kan så vidt brukes til toast.

Anonymkode: 43a8f...2c6

Du må tine det i pose. Da blir det ikke tørt. 

Anonymkode: 45bbd...7ce

  • Liker 12
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du har en stall nærheten kan du spørre om de trenger gammelt brød.

Anonymkode: e9884...4c1

  • Liker 5
Gjest Smeltemann
Skrevet

Jeg tar opp fra fryseren  akkurat det jeg skal spise, å det er ikke tørt. Tiner på 5 minutter.  Like godt som ferskt brød.

AnonymBruker
Skrevet

Frys det mens det fortsatt er helt ferskt! Evt bak mindre brød eller bare rundstykker. 

Anonymkode: 189ea...d99

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor får jeg "svar" på noe jeg ikke har bedt om, jeg har til og med skrevet det i hi?🤷‍♀️🙈😅

Anonymkode: d52bf...015

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Ikke ts. Men fordi at brød som er fryst og tint opp smaker helt jævlig og er tørt som faen. Kan så vidt brukes til toast.

Anonymkode: 43a8f...2c6

Jeg har fryst ned brød i porsjonspakker i en årrekke, og har aldri hatt problemer med at fryst brød er tørt og smaker vondt..Da gjør du åpenbart noe feil.

Anonymkode: bfc06...fd7

  • Liker 15
AnonymBruker
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Hvorfor får jeg "svar" på noe jeg ikke har bedt om, jeg har til og med skrevet det i hi?🤷‍♀️🙈😅

Anonymkode: d52bf...015

Pga matsvinn er en av våre største miljøutfordringer 🙂 Alle har ansvar til å bidra 🙂

Anonymkode: 189ea...d99

  • Liker 35
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Hvorfor får jeg "svar" på noe jeg ikke har bedt om, jeg har til og med skrevet det i hi?🤷‍♀️🙈😅

Anonymkode: d52bf...015

Fordi det du spør om har en forutsetning de fleste av oss ikke godtar. Det er ingen grunn til å kaste brød.

Anonymkode: e28db...38b

  • Liker 27
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg har fryst ned brød i porsjonspakker i en årrekke, og har aldri hatt problemer med at fryst brød er tørt og smaker vondt..Da gjør du åpenbart noe feil.

Anonymkode: bfc06...fd7

Men du må da vel være enig i at vi er forskjellige, også når det kommer til smak (og behag)?

Jeg finner ferskt brød langt mer velsmakende enn nedfryst, selv om det blir fryst så fort jeg har kjøpt eller bakt det.

Jeg ville ikke gravd ned brød i hagen eller i nærheten av huset, da det fort kan tiltrekke seg rotter og andre dyr du ikke vil ha i nærheten av boligen.

Anonymkode: f14fb...5ca

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Fordi det du spør om har en forutsetning de fleste av oss ikke godtar. Det er ingen grunn til å kaste brød.

Anonymkode: e28db...38b

Men TS spør ikke om dette! TS spør om noe helt annet! 

Anonymkode: b1189...059

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Det er en del KG-ere som er så perfekte. Bruker nok ikke matavfallet i det hele tatt. Og har med egen emballasje på butikken så de ikke bruker plastposene til å pakke inn frukt og grønt. Ikke kjører de bil, og har et miljøavtrykk på ca. null. 

Mmmmmhm.

Anonymkode: f14fb...5ca

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Ja, det er et superteit spørsmål. Slutt å kjøp så jævla mye brød.

Anonymkode: da15a...c30

  • Liker 9
AnonymBruker
Skrevet

En epleskrott bruker 2 måneder ifølge Google, men brød står det ingenting om. Men hvis du allerede bruker bokashi høres det mer effektiv ut å legge det der enn grave det ned.

Anonymkode: 1d65f...8bb

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...