AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #1 Skrevet 28. mars 2021 Jeg har lyst å prøve dampet laks, men oppskriftene jeg finner damper laksen i ovn og jeg har ikke dampfunksjon. Kan man dampe på rist i kjele? Hvordan gjør dere det? Anonymkode: 3208b...896
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #2 Skrevet 28. mars 2021 Stekepanne med lokk Anonymkode: ef4da...283
Minya Skrevet 28. mars 2021 #3 Skrevet 28. mars 2021 Du trenger ikke dampfunksjon i ovnen for å dampe i ovn. Sett en rist midt i ovnen og sett en langpanne 3/4 fylt med vann rett under risten. Pakk laksen godt inn i aluminiumsfolie sammen med krydder etter egen smak og legg den på risten. Bruk ellers temperatur som ved dampfunksjon eller baking. Du kan også løse det ved å ha vann i en langpanne, legge laksen rett på en liten rist som er høy nok til at du får en cm dypt vann i langpanna og dekke hele langpanna med aluminiumsfolie, litt som når man damper ribbe. Da må du krydre laksen på forhånd.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå