AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #1 Del Skrevet 26. mars 2021 Mannen min har foreslått at vi forsøker 1 dag i uka uten kjøtt. Hele familien elsker kjøtt og vi spiser mye fisk, kylling og lam, også en del biff og pølser. Barna elsker jo kjøtt og har aldri vært spesielt begeistret for kjøttfrie retter bortsett fra pasta med ketchup, feta og oliven. Hvilke andre barnevennlige middagsretter som tar kort tid å lage og barna liker kan dere tenke dere? Anonymkode: 5c32b...a26 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #2 Del Skrevet 26. mars 2021 Med forståelsen av at det hverken sksl være kjøtt eller fisk kan jeg foreslå: Pannekake grøt Grønnsakssuppe/tomatsuppe/blomkålsuppe (med brød til) lapskaus (uten kjøtt). Chili sin carne. Pizza med grønnsaker/frukter Mye kjøtt kan erstattes med kidneybønner/kikerter el.l også. Vi tar gjerne fredagstaco med krydrede kidneybønner i stedet for kjøtt Anonymkode: fb497...61a 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #3 Del Skrevet 26. mars 2021 -Omelett med ost og det dere har i kjøleskapet av grønnsaker -Dal med naanbrød og ris -Kjøp ferdiglaget falafler og ha i pitabrød med tzatziki og grønnsaker -Pastasalat med pesto, fetaost, og igjen alt dere skulle ha av grønnsaker. Hermetiske linser kan fint også være med -Enchiladas med søtpotet og bønneblanding -Siden dere spiser pølser, så kan dere prøve IKEA sine nye planteboller hvis dere er innom engang. De selger dem frosne -Pasta med linsebolognese -chili sin carne med ris eller tortillachips -one pot pasta med linser og ost -shakshuka med ostesmørbrød til Anonymkode: ca516...be1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #4 Del Skrevet 26. mars 2021 Falafelrull, tomatsuppe, ramen, spagetti med vegandeig, bakt potet, siden dere liker kylling kan dere prøve vegankylling. De fleste kjøttspisere jeg kjenner elsker den og sier den smaker saftig kylling. Fylt aubergine, mousakka, vegan lasagne, grønnsakssuppe, linsegryte, linsestek. Anbefaler også boks(bøkene) skikkelig digg kokebok masse veganske oppskrifter. Anonymkode: 5adb8...021 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #5 Del Skrevet 27. mars 2021 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Mannen min har foreslått at vi forsøker 1 dag i uka uten kjøtt. Hele familien elsker kjøtt og vi spiser mye fisk, kylling og lam, også en del biff og pølser. Barna elsker jo kjøtt og har aldri vært spesielt begeistret for kjøttfrie retter bortsett fra pasta med ketchup, feta og oliven. Hvilke andre barnevennlige middagsretter som tar kort tid å lage og barna liker kan dere tenke dere? Anonymkode: 5c32b...a26 Linsepannekaker 160 g tørre røde splittlinser (= ca 2 dl) 4 dl vann (til koking av linsene) 6 dl vann (til røra) 2 ss sukker 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 300 g hvetemel 1. Ha linsene + 4 dl vann i en kjele og småkok på lav varme under lokk i ca 10 min, eller til de er gjennomkokte. 2. Ha de kokte linsene over i en stor bolle. PS: Ikke sil av kokevannet, alt skal være med. 3. Tilsett de 6 desiliterne med vann. Kjør blandingen kjapt med stavmikser, til linsene er most og det er en jevn blanding. Dette gjør at linsene blir helt kamuflert i røra. (Ev. bruk en blender til dette). 4. Visp inn sukker, bakepulver, salt og hvetemel. Kanskje det trengs bittelitt mer vann i røra. 5. Stek pannekaker i bittelitt olje i panna til de er gylne og lekre på begge sider. Linsebolognese 1 fedd hvitløk 1 gulrot 1 løk 1 boks hakkede tomater 1 boks røde linser (skylles før bruk) 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 200 g spagetti vann god olivenolje til steking Finhakk grønnsakene og stek på middels varme i en panne, og tilsett oregano. Når det har fått en gylden farge tilsetter du tomater og rører godt. Ha i vann, og eventuelt litt salt og pepper. La koke ½-times tid, før du tilsetter linsene og koker videre ½ time til. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La renne av, men ta vare på litt av kokevannet. Bland pastaen med sausen, og la kjøle seg litt ned før du enten moser litt med gaffel før servering, eller kjører i stavmikser. Tilsett om nødvendig litt kokevann for en løsere konsistens. Tomatsuppe 1 hakket løk 2 bokser hakkede tomater 1 boks tomatpuré 2 store raspede gulrøtter 1 boks hermetiske røde linser 1 terning grønnsaksbuljong Salt, pepper, frisk basilikum Fres løken i litt olje. Ha i tomatpuréen og la den frese med noen minutter. Hell over tomatene og ha oppi gulrøtter og linser. Smuldre buljongen rett nedi gryta. La alt småkoke i ca. 10 minutter. Server med frisk basilikum Kikertgryte 200 gram søtpotet, små terninger 200 gram gulrot, små terninger liten gul løk, finhakket 2 store fedd hvitløk, knust og finhakket 2 ts karri Finhakk alle ingrediensene og la de surre i rikelig olivenolje sammen med karri. Tilsett: 250 gram kikerter, kokte 1 boks kokosmelk ca. 3 ss sitronsaft salt og nykvernet pepper La koke på svak varme i 5-10 minutter. Smak tilslutt med sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Dryss over en neve finhakket bladpersille, og hell gjerne litt sesamolje over (ikke kokes). Tips: ønskes mere saus, så tilsett 1/2 boks med kokosmelk og juster ytterligere med sitronsaft og salt. Anonymkode: b8cd7...934 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #6 Del Skrevet 27. mars 2021 Når barna allerede liker oliven og feta, tenker jeg at det er mange smaker de kan like. Hanne-Lenes vegetar har en god oppskrift på one-pot pasta. Ha gjerne oliven og feta over den. Falaffel med salat, pita, chips og god dressing. Blomkålsuppe, gulrotsuppe eller tomatsuppe. Serveres med godt brød (eller ostesmørbrød), smør og god olivenolje. Vegetarlasange Anonymkode: 65f26...916 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #7 Del Skrevet 27. mars 2021 Takk for gode oppskrifter. TS. Anonymkode: 5c32b...a26 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #8 Del Skrevet 27. mars 2021 Linsebolognese er populært her (de serverer det i barnehagen også) Supper (gulrot, søtpotet, tomat, blomkål) Pai/Quiche med grønnsaker Linsegryte (hermetisk tomat, løk, linser, revet gulrot, paprika, purre, squash, quinoa, kokosmelk, søtpotet, hvitløk, krydder etter eget ønske) Fried rice med blomkålris I tillegg til ris og gjerne tofu squashspaghetti med pesto og tomater vegetarlasagne Fylt paprika/squash/Aubergine. Jeg lager av innmaten i squash og aubergine, paprika, revet gulrot, løk, linser, sopp, hvitløk og litt tomatpure (+krydder) som jeg har i en gryte og lar småkoke en halvtimes tid. Paprika/squash/aubergine forsteker jeg i 20-25 min. Så har jeg blandingen oppi og litt ost på toppen og steker til osten er gylden. Synes dette er skikkelig digg. Og vi beregner 3 enheter på hver voksen. Dette er noen av de rettene vi bruker når vi har vegetardager. Anonymkode: 7b42b...af6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #9 Del Skrevet 27. mars 2021 AnonymBruker skrev (23 timer siden): Falafelrull, tomatsuppe, ramen, spagetti med vegandeig, bakt potet, siden dere liker kylling kan dere prøve vegankylling. De fleste kjøttspisere jeg kjenner elsker den og sier den smaker saftig kylling. Fylt aubergine, mousakka, vegan lasagne, grønnsakssuppe, linsegryte, linsestek. Anbefaler også boks(bøkene) skikkelig digg kokebok masse veganske oppskrifter. Anonymkode: 5adb8...021 Vegankylling??? Hva i alle dager er det? Anonymkode: 8f67f...610 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #10 Del Skrevet 27. mars 2021 AnonymBruker skrev (På 26.3.2021 den 21.10): siden dere liker kylling kan dere prøve vegankylling. De fleste kjøttspisere jeg kjenner elsker den og sier den smaker saftig kylling. Anonymkode: 5adb8...021 Jeg fikk den servert en gang og sa også at det var godt. Men det var ikke det som var sannheten... Man sier bare sånt for å være høflig. Anonymkode: 3fd59...a28 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #11 Del Skrevet 27. mars 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg fikk den servert en gang og sa også at det var godt. Men det var ikke det som var sannheten... Man sier bare sånt for å være høflig. Anonymkode: 3fd59...a28 Fordi du lyver så betyr det ikke at alle andre gjør det. Og hadde erstatningsproduktene smakt vondt så hadde de ikke blitt solgt,men det er ikke realiteten. Anonymkode: b8cd7...934 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #12 Del Skrevet 27. mars 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Vegankylling??? Hva i alle dager er det? Anonymkode: 8f67f...610 https://meny.no/varer/middag/vegetarretter/filetbiter-7340024185417?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=8. Shopping | Produkter: Middag&utm_term=&utm_content=EAIaIQobChMIuPC0otTR7wIVeAWiAx3piwtCEAQYASABEgK3fvD_BwE&gclid=EAIaIQobChMIuPC0otTR7wIVeAWiAx3piwtCEAQYASABEgK3fvD_BwE&gclsrc=aw.ds dette. AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg fikk den servert en gang og sa også at det var godt. Men det var ikke det som var sannheten... Man sier bare sånt for å være høflig. Anonymkode: 3fd59...a28 Jeg har heldigvis bare ærlige mennesker i omgangskretsen min. Jeg vet de sier sannheten og jeg vet at de liker den «kyllingen»😊 Anonymkode: 5adb8...021 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2021 #13 Del Skrevet 27. mars 2021 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Når barna allerede liker oliven og feta, tenker jeg at det er mange smaker de kan like. Hanne-Lenes vegetar har en god oppskrift på one-pot pasta. Ha gjerne oliven og feta over den. Falaffel med salat, pita, chips og god dressing. Blomkålsuppe, gulrotsuppe eller tomatsuppe. Serveres med godt brød (eller ostesmørbrød), smør og god olivenolje. Vegetarlasange Anonymkode: 65f26...916 Man har aldri oliven eller feta på pasta Anonymkode: b9f8a...275 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #14 Del Skrevet 28. mars 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Man har aldri oliven eller feta på pasta Anonymkode: b9f8a...275 Er du pastapolitiet, kanskje? Man kan så absolutt ha akkurat det man vil på pasta. Anonymkode: 65f26...916 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #15 Del Skrevet 28. mars 2021 Jeg og min datter spiser mye mat uten kjøtt. Hennes favoritt innenfor denne matkategorien er vegetarlasagne. Både hjemmelaget og Toro-variant. Toro har kommet med en som er beregnet på kun grønnsaker og er bedre (synes vi) enn tidligere Toro-lasagner. Vi lager hjemmelagde supper (blomkål, asparges) på 20 min. Tomatsuppe med makaroni (og gjerne egg) er ofte en slager hos barn også. Andre retter vi lager er pizza (saus, ost, løk, purre, grønn paprika, mais, jalapeño), quesadilla (ca samme fyll som pizza), chili sin carne (rema selger en god ferdiglaget). Vi tar gjerne gryter fra Toro som er beregnet på kjøtt og gjør de vegetarisk. Lagde meksikansk gryte i pita forrige uke, men uten kjøttdeig (erstattet med paprika, mais og løk). I nachos, spagetti og slikt så erstatter jeg kjøttdeig med grønnsaker i små terninger (gulrot og et par rotgrønnsaker krydret som om det var kjøttdeig). Anonymkode: 5b86e...daf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #16 Del Skrevet 28. mars 2021 2 hours ago, AnonymBruker said: Jeg og min datter spiser mye mat uten kjøtt. Hennes favoritt innenfor denne matkategorien er vegetarlasagne. Både hjemmelaget og Toro-variant. Toro har kommet med en som er beregnet på kun grønnsaker og er bedre (synes vi) enn tidligere Toro-lasagner. Vi lager hjemmelagde supper (blomkål, asparges) på 20 min. Tomatsuppe med makaroni (og gjerne egg) er ofte en slager hos barn også. Andre retter vi lager er pizza (saus, ost, løk, purre, grønn paprika, mais, jalapeño), quesadilla (ca samme fyll som pizza), chili sin carne (rema selger en god ferdiglaget). Vi tar gjerne gryter fra Toro som er beregnet på kjøtt og gjør de vegetarisk. Lagde meksikansk gryte i pita forrige uke, men uten kjøttdeig (erstattet med paprika, mais og løk). I nachos, spagetti og slikt så erstatter jeg kjøttdeig med grønnsaker i små terninger (gulrot og et par rotgrønnsaker krydret som om det var kjøttdeig). Anonymkode: 5b86e...daf Hvor får du protein fra da? Anonymkode: e64d2...d8a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #17 Del Skrevet 28. mars 2021 Vi har prøvd oss på retter fra Hanne Lene, det har gitt oss noen retter som er veldig suksess for de små. F.eks blomkåltaco. Etter å ha fulgt henne noen uker er det første gang jeg opplever at jeg blir mett av veggis. Ellers har kolonial.no noen gode oppskrifter også. Anonymkode: e64d2...d8a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #18 Del Skrevet 28. mars 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Hvor får du protein fra da? Anonymkode: e64d2...d8a Hjelpes Anonymkode: 5adb8...021 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #19 Del Skrevet 28. mars 2021 AnonymBruker skrev (På 26.3.2021 den 22.10): Falafelrull, tomatsuppe, ramen, spagetti med vegandeig, bakt potet, siden dere liker kylling kan dere prøve vegankylling. De fleste kjøttspisere jeg kjenner elsker den og sier den smaker saftig kylling. Fylt aubergine, mousakka, vegan lasagne, grønnsakssuppe, linsegryte, linsestek. Anbefaler også boks(bøkene) skikkelig digg kokebok masse veganske oppskrifter. Anonymkode: 5adb8...021 Mye godt her, men sånne tullete erstatnignsprodukter som ''vegankylling'' kommer aldri inn i vårt hus. Målet er å spise en sunn vegetarrett uten kjøtt som lages fra bunn, ikke spise tullemat. TS. Anonymkode: 5c32b...a26 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2021 #20 Del Skrevet 28. mars 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Man har aldri oliven eller feta på pasta Anonymkode: b9f8a...275 Hvorfor kan man aldri ha det? Jeg synes det smaker fantastisk. Barna elsker det også. Det er slik de lærte å spise oliven og feta som de ikke ville røre før det ble blandet med pasta. TS. Anonymkode: 5c32b...a26 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå