Gå til innhold

Hva slags pålegg fikk du i matboksen som barn?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Født på midten av 60-tallet: 

Brunost, syltetøy, Sunda, fårepølse, servelat., Banos.

Anonymkode: 86bcd...d65

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

De første årene spiste jeg mye brødskive med morrpølse, salami eller servelat med majones :P Likte leverpostei med majones hjemme, men spiste den aldri i matpakka da den ble varm. Majones var tingen altså 😅 Nugatti syntes jeg også ble ekkel i matpakka, men hadde det innimellom. Ellers husker jeg at knekkebrød med gulost, agurk og gastromat var veldig populært!

På ungdomsskolen ble det litt mindre brødmat. Spiste ofte oppkuttet frukt og müsli med yoghurt, noen ganger rester, kjøp i kantina osv.

Vgs var det stort sett knekkebrød eller brødskive med gulost eller brunost. Noen ganger noe skinke og salat med gulosten. Oppkuttet eple eller gulrot ved siden av. 

AnonymBruker
Skrevet

Servelat, kan ikke fordra det den dag i dag. Så kom det noe som jeg tror het skolerullade. En mellomting mellom servelat og salami. Den var litt bedre enn servelat. Mine foreldre hadde ikke så god råd, så det ble de billigste påleggsvariantene. Min mor har alltid elsket tomat.Så hun trodde nok jeg ble glad når hun hadde majones og tomat på skivene mine. Men fy søren, de våte dvaske tomatbrødskivene var ille.

Jeg kan fortsatt ikke fordra niste. Så hvis vi skal på tur, drasser jeg med hele brød og påleggspakker.

Anonymkode: 7a28e...b04

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Servelat, kan ikke fordra det den dag i dag. Så kom det noe som jeg tror het skolerullade. En mellomting mellom servelat og salami. Den var litt bedre enn servelat. Mine foreldre hadde ikke så god råd, så det ble de billigste påleggsvariantene. Min mor har alltid elsket tomat.Så hun trodde nok jeg ble glad når hun hadde majones og tomat på skivene mine. Men fy søren, de våte dvaske tomatbrødskivene var ille.

Jeg kan fortsatt ikke fordra niste. Så hvis vi skal på tur, drasser jeg med hele brød og påleggspakker.

Anonymkode: 7a28e...b04

Nei, tomat går ikke an å latt ligge sammen med brødskivene. Det samme med agurk, og for så vidt paprika. Pakker det alltid inn i aluminum- eller plastfolie og legger ved siden av.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Tørt grovbrød med vita hjertego' smør :) Kjøttpålegg og osteskiver likte jeg ikke, sukkerpålegg fikk jeg ikke, og syltetøy på alt annet enn bløtkake syntes jeg var rart (denne påstanden står jeg fremdeles for). Skulle sånn sett ønske at foreldrene mine var litt mer involvert i matboksen min, for 10 år med nøyaktig det samme ble ikke alltid spist opp for å si det sånn. Jeg var ikke en kresen unge (kun kresen på pålegg), så litt grønnsaker i matboksen min eller en omelett ville nok hjulpet på energien 

Anonymkode: b7c26...08a

Skrevet

Servelat, kaviar, syltetøy, sjokade, hvitost, leverpostei, makrell i filet, salami

AnonymBruker
Skrevet

Kokt egg i skiver, salami med agurk, brunost, jordbærsyltetøy i sånne små «hotellpakninger», kokt skinke med tomat. 
På ungdomsskolen ville jeg helst ha med salat. 

Anonymkode: 2115b...a0c

AnonymBruker
Skrevet

Kan bare huske kneippbrød med svett, seig gulost som samtidig var tørr i kantene 😄

Anonymkode: 99b2f...4f1

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (53 minutter siden):

Jeg fikk aldri, måtte lage selv. Fikk litt hjelp, men matpakken var ikke noe som magisk hendte uten min deltagelse. Jeg hadde vanlig norwegia. Hver eneste dag. Som voksen har jeg noen ganger skinke, men som oftest norwegia vellagret. Er glad i ost😅

Anonymkode: df995...3bb

Ikke nok til å stave Norvegia. 

Anonymkode: 0afbc...4f5

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Smurte min egen matpakke siden første dag i første klasse (7 år). De første 8 årene hadde jeg to knekkebrød med smør og brunost, så skiftet jeg til to brødskiver med smør og jubelsalami (i fem år/ut videregående). 

Anonymkode: 49f1d...8ed

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Løkrull, salami eller leverpostei.

Anonymkode: 5d929...543

Skrevet
AnonymBruker skrev (55 minutter siden):

Jeg fikk hardkokte egg på brødskiva. Og hver gang jeg åpnet lokket på matboksen ble jeg ertet av de andre barna fordi det luktet promp. 

Anonymkode: 7aa81...56e

Ja! 😄 Skulle akkurat til å skrive det! Var gulost de fleste dagene med egg en sjelden gang, og den dagen fryktet jeg 😄 

AnonymBruker
Skrevet

Sunda, Banos, Servelat, ost, salami, leverpostei, brunost, skinke.

Anonymkode: 1749d...16e

Skrevet (endret)

Leverpostei eller fårepølse. Det var stort sett det jeg likte på brødskivene.

Jeg spiste leverpostei hjemme også. Hver morgen i et ukjent antall år spiste jeg leverpostei med to skiver rødbeter oppå. Elsket rødbeter! Og liker det faktisk ennå, men jeg vet ikke hvorfor jeg ikke kjøper det lenger. Har kjøpt rødbetsalat og hatt som pålegg på knekkebrød i blant, da, men det er jo mer kalorier i enn "plain" rødbeter i lake på glass.

Endret av Million
AnonymBruker
Skrevet

Gulost, leverpostei, salami og servelat var gjengangere i matpakka mi.

Anonymkode: c3e9d...ea6

AnonymBruker
Skrevet

Flaut, men aner ikke. Brukte å hive matpakken på skolen. Rart at ikke det ble fulgt opp av lærerne egentlig.

Anonymkode: 4ebbe...42a

Gjest Anonymus Notarius
Skrevet

Nugatti. Pleide å smøre selv.

Skrevet

Prim, sjokade, leverpostei og hvitost som regel. Gjerne hvitost med syltetøy.

Skrevet

Hadde vel nugatti noen få år, så sluttet jeg å ha med matpakke , drakk kun skolemelk , eller gikk på butikken og kjøpte rundstykke, bolle, god morgen yoghurt på ungdomsskolen . 
 
har aldri vært fan av matpakke😅

AnonymBruker
Skrevet

Morsomt å se at så mange fikk ost. Jeg fikk også det, jeg har aldri likt ost. Men det falt meg aldri inn å gå lenger enn leverpostei når jeg smørte selv

Anonymkode: cbf2c...abe

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...