Gå til innhold

Hvorfor fortsettes det å lage mat med laktose?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Skjønner egentlig ikke hvorfor. Laktosefrie produkter smaker det samme og det er jo egentlig en kjent sak at flertallet av mennesker faktisk ikke skal ha laktose. Folk begynte å drikke melk før fordi drikkevannet ofte var dårlig. Men det er egentlig bare kalven som skal ha det. Alle tåler laktosefrie produkter, så det er bare tull at det fortsatt selges melk og meieriprodukter med laktose. 

Anonymkode: 9a223...a1e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
Tvist skrev (Akkurat nå):

Er vel en ekstra prosess med å fjerne laktosen. 

Ja, men gjør det noe da? 

Anonymkode: 9a223...a1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Er ikke bare laktosen som er et problem. Melk er en unødvendig ingrediens som brukes som fyllstoff i mange produkter, den egentlig ikke trengs i. Dermed ådelegger den for de av oss som ikke tåler melk i det hele tatt. Da hjelper det ikke å bare fjerne laktosen.

Anonymkode: 6f416...9f6

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Ja, men gjør det noe da? 

Anonymkode: 9a223...a1e

Koster penger og tar tid. Produsentene vil lage det så billig som mulig.

  • Liker 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Skjønner egentlig ikke hvorfor. Laktosefrie produkter smaker det samme og det er jo egentlig en kjent sak at flertallet av mennesker faktisk ikke skal ha laktose. Folk begynte å drikke melk før fordi drikkevannet ofte var dårlig. Men det er egentlig bare kalven som skal ha det. Alle tåler laktosefrie produkter, så det er bare tull at det fortsatt selges melk og meieriprodukter med laktose. 

Anonymkode: 9a223...a1e

Du er klar over at de laktosefrie produktene også inneholder melk som kalven burde ha hatt. Det som hadde gitt mening var å kutte kumelk produkter og basere seg på plantebaserte produkter

Anonymkode: 2d243...823

  • Liker 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Melka gir oss masse næringsstoffer, og for de som ikke spiser torsk 3 ganger i uka, er det en superviktig kilde til jod. Det forstår til og med jeg med melkeproteinallergi.

Anonymkode: f0cca...e3d

  • Liker 33
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Er ikke bare laktosen som er et problem. Melk er en unødvendig ingrediens som brukes som fyllstoff i mange produkter, den egentlig ikke trengs i. Dermed ådelegger den for de av oss som ikke tåler melk i det hele tatt. Da hjelper det ikke å bare fjerne laktosen.

Anonymkode: 6f416...9f6

Ja, selv om det har blitt mindre av det enn før så brukes det fortsatt i alt for mange produkter. 

Anonymkode: 9a223...a1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Du er klar over at de laktosefrie produktene også inneholder melk som kalven burde ha hatt. Det som hadde gitt mening var å kutte kumelk produkter og basere seg på plantebaserte produkter

Anonymkode: 2d243...823

Ja, egentlig. Soya produktene er sunne. 

Anonymkode: 9a223...a1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Melka gir oss masse næringsstoffer, og for de som ikke spiser torsk 3 ganger i uka, er det en superviktig kilde til jod. Det forstår til og med jeg med melkeproteinallergi.

Anonymkode: f0cca...e3d

Jod er tilsatt melken,så man kan fint få i seg jod uten å drikke melk og spise fisk.

Anonymkode: 2d243...823

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Jod er tilsatt melken,så man kan fint få i seg jod uten å drikke melk og spise fisk.

Anonymkode: 2d243...823

Du tror at man sprøyter jod inn i eggene og, eller? Siden du tror melk ikke har et naturlig innhold av jod, hvorfor skulle egg ha det? 

Melka har et naturlig innhold av jod.

Hvordan får du i deg jod naturlig da?

Anonymkode: f0cca...e3d

  • Liker 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Du tror at man sprøyter jod inn i eggene og, eller? Siden du tror melk ikke har et naturlig innhold av jod, hvorfor skulle egg ha det? 

Melka har et naturlig innhold av jod.

Hvordan får du i deg jod naturlig da?

Anonymkode: f0cca...e3d

Kraftfôret inneholder jod så naturlig og naturlig du. Jeg bruker enten jodberiket salt (fra Sverige) eller kelptilskudd.

Anonymkode: 2d243...823

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Du verden, her var det et innlegg med skrekkelig mange feil.

1. Laktosefrie produkter smaker absolutt ikke det samme.

2. Hvor har du det fra at flertallet ikke skal ha laktose? Det er 2-3% av nordmenn (5-15% av europeere, høyere, men fremdeles veldig langt unna "flertallet" som du påstår) som har laktoseintoleranse. I andre verdensdeler, som f.eks. Asia, er andelen betydelig høyere, men hvorfor skal nordmenn leve etter asiatiske menneskers sykdommer?

3. Du er klar over at all melk kommer fra kyr og derfor rent teknisk er ment for kalven? Å fjerne laktosen i melken endrer ikke på det.

4. Å fjerne laktose fra melkeprodukter tar tid og koster penger. Det er helt usannsynlig at produsentene skulle være villige til å gjøre dette med alle melkeprodukter. Evt ville i så fall prisene økt, noe forbrukerne ville reagert på siden det naturlig nok er en fullstendig urimelig prisøkning når man ikke er laktoseintolerant. Dessuten er det fullstendig unødvendig all den tid det store flertallet av nordmenn både tåler og liker laktose.

Anonymkode: b81da...b75

  • Liker 43
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Fra snl: Kvinnemelk inneholder 6,5–7 % laktose, kumelk 4,5–5 % laktose.

Så det der med at flertallet av mennesker ikke skal ha laktose, må du nok lenger ut på landet med. 

Og nei, laktosefrie produkter smaker absolutt ikke det samme.

Anonymkode: 1f278...5e9

  • Liker 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Kraftfôret inneholder jod så naturlig og naturlig du. Jeg bruker enten jodberiket salt (fra Sverige) eller kelptilskudd.

Anonymkode: 2d243...823

Om dyra gikk fritt ute året rundt, hadde de ikke trengt kraftfor og joden ville kommet helt naturlig pga jorda de får i seg når de spiser gress blant annet.

Hvor stor prosentandel av jod får du i deg av jodberiket salt daglig? 

Anonymkode: f0cca...e3d

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Om dyra gikk fritt ute året rundt, hadde de ikke trengt kraftfor og joden ville kommet helt naturlig pga jorda de får i seg når de spiser gress blant annet.

Hvor stor prosentandel av jod får du i deg av jodberiket salt daglig? 

Anonymkode: f0cca...e3d

Det stemmer ikke nei. Du kan lese her.

https://www.fhi.no/ml/kosthold/fakta-om-jod/
 

Jeg får i meg anbefalt daglig dose

Anonymkode: 2d243...823

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det stemmer ikke nei. Du kan lese her.

https://www.fhi.no/ml/kosthold/fakta-om-jod/
 

Jeg får i meg anbefalt daglig dose

Anonymkode: 2d243...823

Jo, men dyra kan i grunn ikke gå ute og beite hele året, og før i tiden stod de i alle fall fastbundet inne i mye større grad.

Du må gjerne linke til dette fantastiske saltet ditt som gir deg 150 mcg daglig i en så liten mengde som man bruker av salt daglig! 

Anonymkode: f0cca...e3d

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Skjønner egentlig ikke hvorfor. Laktosefrie produkter smaker det samme og det er jo egentlig en kjent sak at flertallet av mennesker faktisk ikke skal ha laktose. Folk begynte å drikke melk før fordi drikkevannet ofte var dårlig. Men det er egentlig bare kalven som skal ha det. Alle tåler laktosefrie produkter, så det er bare tull at det fortsatt selges melk og meieriprodukter med laktose. 

Anonymkode: 9a223...a1e

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymkode: c3352...4ec

  • Liker 20
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Jo, men dyra kan i grunn ikke gå ute og beite hele året, og før i tiden stod de i alle fall fastbundet inne i mye større grad.

Du må gjerne linke til dette fantastiske saltet ditt som gir deg 150 mcg daglig i en så liten mengde som man bruker av salt daglig! 

Anonymkode: f0cca...e3d

Så igjen kumelk er ingen naturlig kilde. Under en ts med jodberiket salt fra gir meg riktig mengde og hadde  du spurt på en fin og ikke små spydig/sarkastisk måte hadde jeg lagt ved link

Anonymkode: 2d243...823

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Dere som påstår at det ikke smaker det samme, har tydeligvis ikke spist noe særlig laktosefrie produkter. Skal innrømme at melken er forskjellig når man drikker den rent, men det er ingen forskjell på saus, suppe, grøt, yoghurt, potetmos osv... 

Anonymkode: 9a223...a1e

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...